Flormar BB cream SPF 15

Flormar je jedan od onih kozmetičkih brendova koji sam otkrila isključivo zahvaljujući recenzijama po stranim i domaćim beauty blogovima. Kako sam skoro saznala, u pitanju je italijanska dekorativa, veoma popularna u Turskoj, gde se i proizvodi već nekoliko decenija. U Beogradu sam i ranije viđala nešto Flormar proizvoda po određenim parfimerijama, ali sam se tek ove godine zaista zainteresovala da neke i isprobam. Posebno su mi preporučene senke i rumenila, dok sam BB kremu kupila iz čiste radoznalosti.


Slova na ambalaži su su već izbledela, ali je pun naziv zapravo Sheer Tinted Beauty Balm Cream, na šta mi je prodavačica, prilikom isprobavanja testera, posebno skrenula pažnju.

I zaista, ova krema više neguje nego što prekriva i koriguje. Pigmentacija je slaba i mislim da neću pogrešiti ako kažem da uopšte ne prekriva nedostatke na licu. Eventualno malčice ublaži crvenilo i vrlo blago ujednači ten dajući diskretan, ravnomeran ton, ali sveukupno vizuelni efekat je jedva primetan. Postoji u čak tri nijanse. Ja imam najsvetliju #02, Light Medium. Fotografija ispod je uslikana na suncu (desno) i u senci (levo).


I mada je lagane teksture, nije tečna koliko bi se možda očekivalo već ima određenu konzistenciju. Moram priznati da me je prisustvo silikona u sastavu iznenadilo, budući da ne klizi pod prstima i ne ostavlja efekat polirane kože, karakterističan za kreme na bazi silikona. Takođe nije super razmaziva. Lako se nanosi, ali je treba lepo utrljati. Ja je zapravo nanosim kao serum ili hidratantnu kremu: određenu količinu protrljam među dlanove pa prvo utapkam, a onda i razmažem po licu (od nosa ka ušima, od brade ka vratu i po čelu). Ne suši se prebrzo, ali se odlično stapa sa kožom.  

Sa ovom BB kremom, koža postaje nežnija, mekša i poprima negovan izgled. Odlično hidrira i ublažava isušene zone lica. Čak i ako se negde peruta, ova krema će to instant sanirati i zagladiti. Pri tom ne dodaje sjaj i mada mislim da nema matirajuća svojstva, imam utisak da se lice sa njom manje masti. Zapravo se ponaša kao odličan prajmer.


Formula se bazira na vodi, a pored silikona, sadrži i glicerin, kolagen, različite biljne ekstrakte i ulja poput ekstrakta smokve, korena rotkvice, ulja semena pamuka i semenki lana, kao i kombinaciju UV filtera (titanijum dioksid i određene okside gvožđa). Proizvođač naglašava da je proizvod Paraben/ Mineral Oil/Talc Free.


Plastična tubica od 40ml, sa poklopcem na odvrtanje, stiže u čvrstoj kartonskoj ambalaži, što možda i nije neophodno. Tuba je meka, pa proizvod može lako da se istisne i iskoristi do poslednjeg ml.

Zaključak

Mada bih od BB kreme očekivala bolje prekrivanje, ovu kremu volim i sa uživanjem koristim poslednjih par meseci. Proizvođač je preporučuje osobama sa suvom i osetljivom kožom, sklonom iritacijama. Moja nije ni jedno od ta dva, pa ipak mi krema veoma prija. Nemam neke veće nepravilnosti na licu i volim da je koristim kao podlogu uz korektor ili puder u prahu, čak i ispod matirajuće kreme za zaštitu od sunca, na plaži. Lagana je i ne opterećuje kožu, a pri tom divno hidrira i neguje. Može se kupiti po ceni od 999 rsd i tu imam zamerku. Kada se sve sabere i oduzme, ova cena se ne čini baš adekvatnom u odnosu na ono što Flormar BB krema nudi, kao i u poređenju sa cenama sličnih proizvoda dogerijskih brendova, dostupnih na našem tržištu.

Da li koristite Flormar proizvode? Čime ste posebno zadovoljni?




15 komentara

  1. Flormar me je uvijek podsjecao na Mostarske kucice jeftine i nekvalitetne kozmetike. Sjecam se sjene po 2-3KM. Ne bih nista od tog brenda uzimala imam nekakvu averziju prema tim bas bas jeftinim proizvodima, volim platiti ali da znam sta koristim, ne pretjerujem sa cjenama. Uzet cu Deborah i sl.ali necu MAC jer nemam bas toliko dubok dzep. Steta. :-) Uglavnom flormar mi tako ruzno izgleda i bas mi se ne svidja kad vidim da "profesionalna" kozmeticarka tim brendom sminka musterije. Pozdrav od vjerne citateljke. ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se da kvalitet ima cenu, ali nisam sigurna koliko su visoke cene, u konkretnom broju slucajeva, zaista i opravdane :). Volim da istražujem među jeftinijim brendovima. Ne mali broj puta sam otkrila komade koji su me, u pozitivnom smislu, iznenadili odnosom cene i kvaliteta. Posebno kada je dekorativa u pitanju.

      Izbriši
  2. Imam duo blush/ bronzer (breskvasti) kojim sam zadovoljna, dve palete koje su fine i par lakova koje jedva cekam da potrosim. Konacno je stigao Catrice pa sva druga dekorativa nije zanimljiva :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam mono senku i mogu reci da je najpigmentovanija od svih koje sam koristila.Ikad:).Olovke za usne su malo suvkaste ali ok u sustini.Probacu jos nesto od Flormara sigurno. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupila sam jednu Flormar mono senku, za koju sam bila ubeđena da je rumenilo. I nijansom i količinski. I sada je koristim kao rumenilo, i to je jedno od lepših koje posedujem :). Olovke za usne su im, bar ono što sam isprobala, katastrofično loše.

      Izbriši
  4. Iman i ja tu bb kremu,nije losa
    Koristim njihove pudere i rumenila,kao i karmine.Sve pohvale stvarno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, pudere se nisam usudila da probam :D Još.
      Hvala za preporuke.

      Izbriši
  5. Koristim samo njihove lakove i dobri su mi :) nisam znala da imaju i bb kreme! Vjerna sam trenutno Bourjois cc kremi pa mislim da necu mijenjati neko vrijeme. Iako si rekla da ne prekriva dobro, ovdje na slikama bas djeluje kao puder :O ali vjerujem da je vise kao primer kad se nanese na lice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čini mi se da je Flormar i počeo sa lakovima za nokte, kasnije su proširili ponudu na dekorativu :D.
      Recimo, ja bih Bourjois CC kremu svrstala u pudere, nekako mi nije ni izdaleka lagana koliko bih očekivala od bb/cc varijanti. Flormar/ova je definitivno više prajmer :).

      Izbriši
  6. Koristila sam puno njihovih lakova i sa svakim sam zadovoljna
    sviđa mi se i pigmentacija i trajnost i raznolikost boja :D
    nisam znala ni ja da imaju BB kremu :D niti da su talijanski brend :D
    super što ti posluži, mislim da svi imamo takve dane kada želimo laganu podlogu na licu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam bila ubeđena da su turski brend, skoro sam iskopala gore pomenute podatke :).
      Inače volim laganije teksture na licu, pa tražim kombinaciju što laganija formula/što bolje prekrivanje :D

      Izbriši
  7. Nisam znala da Flomar ima u ponudi i BB kremu. Koristila sam njihov sprej za brzo sušenje laka i tu sam bacila pare. I jedan lak sam probala, tj. kupila sam ga samo zbog nijanse. Okej nije loš, ali mi se ne svidja tekstura laka.

    OdgovoriIzbriši
  8. Koristim Flormar ruzeve,imam ih u najmanje 7 nijansi,predivni su...od neutrlnih tako reci prirodnih do vecernjih uz koje nema sanse da prodjete nezapazeno..Lakove takodje,posebno su u poslednje vreme obogatili paletu boja tako da mogu da se igram i eksperimentisem i ono sto me posebno odusevljava e njihova postojanost(sredjivala sam kuptilo i naravno koristila Domestos+ Cif= lak je i dalje bio tu) Upravo zbog toga mu dajem veliki plus i ne pada mi na pamet da trosim pare na druge skuplje brendove ciji lakovi ne traju ni upola kao ovi..Imam set od cetiri senke u malom simpticnom crnom pakovanju sa divnim cokoladnim tonovima,zaista bozanstveno,postojani su,imaju super pigmentaciju i vrlo lepo se blendaju,cak u zurbi ponekad i prstom nanesem na kapak i izgleda odlicno(ni malo neuredno) To je to...za moj ukus svima tople preporuke!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristim lakove Flormar,baby plava i baby roza su mi potpuni hit(nijanse su slicne kao OPI,kvalitet uopste ne zaostaje dok je cena i vise nego drasticna) takodje imam citav spektar koralnih tonova koje odlicno idu uz preplanuli ten..Probala sam i njihovu maskaru i ok je,ne mogu da kazem da sam preterano odusevljena ali ne mogu reci da nije postojana,da ne izvuce trepavice lepo...Samo kad bih trebala nesto posebno da hvalim od njihovih proizvoda to bi bilo rumenilo u nezno roza boji koje je toliko nezno i prirodno da se bukvalno ne odvajam od njega,njihov set cetki,4 in1 complete care proizvod za negu noktiju,cak sam ranije koristila i za zanoktice neko roza sredstvo(vise na srecu nemam potrebu) i dva ruza R15 u crno belom vrlo lepom pakovanju i iz Flormar pretty kolekcije p334,zatim njihov tecni puder koji super pokriva sve nedostatke a na kozi deluje vrlo prirodno i nije tezak kao da imate masku na licu vec je vrlo prijatan i sto je najvaznije apotekarka gde sam kupila mi ga je preporucila jer on ne samo sto ''radi'' ono sto i drugi puderi ovaj usput i neguje kozu,drago mi je sto sam mu dala sansu,kupicu ga sigurno ponovo. Verujem da sam pola njihovih proizvoda koje imam ili sam imala zaboravila ali i ovo kad pogledam bas sam njihov fan(italijanski brend ne moze biti promasaj) ;) Lena

    OdgovoriIzbriši