Hemel & Mella Cosmetics kreme za masnu i problematičnu kožu

Mada moja koža lica u biti nije masna ni problematična već kombinovana, ima perioda kada T zona luči više sebuma nego inače, pore se prošire i postanu vidljivije, a koža masnija, osetljivija na infekcije i podložnija aknama i lokalnom crvenilu. Tada mi kreme koje redovno koristim ne odgovaraju i obično mi više prijaju one formulisane za masnu kožu, sa antiupalnim i umirujućim dejstvom.


Sredinom aprila, dobila sam na testiranje određene Hemel proizvode za negu lica i tela, među kojima i dve kreme za lice. Sa Hemel kozmetikom se pre toga nisam susrela, ali mi se već na početku svideo koncept potpuno prirodnih preparata na bazi meda, pčelinjeg voska, kakao butera, vitamina, ekstrakta lekovitog bilja i biljnih ulja poput bademovog, ricinusovog i maslinovog. Proizvodi ne sadrže vodu, pa samim tim ni konzervanse, emulgatore, veštačke mirise, boje i sl. hemijske supstance.

Skin Care For Face je krema namenjena normalnoj ka masnoj koži, pogodna za sve sezone i vremenske prilike. Može se koristiti kao dnevna i noćna, pruža dugotrajnu i optimalnu negu.

Anti Acne Intensive je posebno namenjena masnoj, nečistoj i osetljivoj koži podložnoj aknama, sklonoj seboreji, bubuljicama i mitiserima. Osnovna aktivna komponenta je etarsko ulje čajevca, moćan biljni antiseptik, koji istovremeno deluje i na bakterije i na gljivice. Pogodna je za svakodnevnu upotrebu.

Preporučeno je da se obe nanose vlažnim rukama na čistu kožu, kako bi se obezbedila neophodna hidratacija. Veoma su kremaste teksture i bitno je naneti ih u što tanjem sloju, jer se sporo upijaju. Intenzivno mirišu na vosak.


Mada se obe mogu aplicirati na celo lice, ja sam ih koristila kombinovano: Skin Care For Face kao noćnu kremu, a Anti Acne Intensive kao dodatni lokalni tretman protiv upala i bubuljica.

Prva krema je bogata aktivnim komponentama i rekla bih da u određenoj meri pospešuje cirkulaciju. Po nanošenju, osetim kako koža lagano bridi. Osećaj nije neprijatan koliko neobičan i nestaje nakon minut - dva. Zgodnije je upotrebljavati je kao noćnu kremu, budući da se jako sporo absorbuje i nije sjajna podloga za šminku. Umiruje upale i dobro reguliše lučenje sebuma. Rezultati su vidljivi već tokom prve nedelje korišćenja. Takođe, veoma je hranljiva i dugotrajnim korišćenjem koža dobija na gipkosti i čvrstoći.

Anti Acne Intensive ima jače antibakterijsko dejstvo. Koristila sam je kao ciljani tretman i po više puta u toku dana. Trenutno umiruje crvenilo, ublažava upale i mogu da kažem da je zaista efikasna.

Budući da su me kreme prijatno iznenadile, iako se u početku činilo da će biti isuviše teške za moju kožu, potrudila sam se da saznam cene. Skin Care for face, u pakovanju od 30ml, može se kupiti za 718 rsd, dok je Anti Acne Intensive, u pakovanju iste militraže, 2264 rsd.


Mella Cosmetics Antiakne krem SPF 15 za masnu kožu, jedna je od neobičnijih krema. Namenjena je nezi mešovite, problematične, dehidrirane i izrazito osetljive kože sklone aknama. Ima kombinaciju aktivnih sastojaka koji zajedno pružaju adstrigentno, antibakterijsko, antiupalno, hidrataciono i umirujuće dejstvo. Ipak, pri pogledu na sastav, upada u oči prisustvo natrijum-benzoata kao konzervansa uz vitamin C, što nije najsrećnija kombinacija.


Po teksturi uopšte ne liči na kremu. Tečna je, vodenkasta i veoma razmaziva. Prilikom nanošenja blago hladi i osvežava. Pošto je brzo i potpuno upije, koža ostaje meka i nežna. Ne ostavlja mastan trag, zapravo je veoma lagana. Jedna od onih potpunonemasnihbrzoupijajućihsansnova formulacija :D I to nije sve. Miriše vanvremenski, na nešto biljno, nežno i mlečno.

Idealna je kao dnevna krema. Ublažava crvenilo, umanjuje sjaj, dobro hidrira i fino sarađuje sa puderom i sličnim podlogama. Odlično balansira između masnog čela-brade i suvljih obraza.


Stiže u staklenoj teglici, poput onih u kojima se prodaju kašice za bebe i rekla bih da se više vodilo računa o kvalitetu nego o pakovanju. Sporo se troši, pa će 70ml potrajati izvesno vreme. Može se nabaviti po ceni od ~ 800 rsd.

Da li ste već čuli za Mella kozmetiku? Kakva su vaša iskustva sa njihovim proizvodima?

16 komentara

  1. Počela sam da koristim ulja za lice od nedavno, ali sad mislim da će mi se svet srušiti ako ne probam i ovu Mella kremu. :) Inače sam neko ko pada na pakovanja, ali ne na ona klasično lepa, već na neko ovako. Kad sam videla teglicu, do pola mi je krema bila prodata, posle tvojih rečenica, prodata skroz. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odmah da te utešim, neće se svet srušiti :).
      Krema zaista lepo leži na koži i dobro reguliše višak masnoće i sjaja, ali se ja ne bih dvoumila između nje i starog dobrog biljnog ulja :)

      Izbriši
  2. Uuuuu po prvi put čujem za Mella kozmetiku! Zainteresovala me je čim sam bacila pogled na sastojke. Moraću da nađem nešto više o njima. A za Hemel znam, jedva čekam da probam nešto od njih, pošto volim kreme na bazi meda i pčelinjeg voska.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I za mene je Mella kozmetika priličan novitet, zato se i interesujem za tuđa iskustva :).
      Budući da znam da si više naklonjena prirodnoj kozmetici, moram da napomenem da oni to nisu (bez obzira šta piše na kartonskoj ambalaži i zvaničnom sajtu). Hemel je za svaku preporuku, mada mi cene nekih krema (u odnosu na cene nekih drugih u njihovoj ponudi) nisu baš razumljive.

      Izbriši
  3. *Upravo sam završila problem odmašćivanja T-zone neuspešno.
    Činila sam to LRP Effaclar gelom.
    Moja koža nije pravilno reagovala.Pore su mi se odmah zapušile,T-zona isušila i pocrvenela.
    Efekat je bio kao da sam izgorela na suncu.
    A La Roche Possay je namenjen,čišćenju masne kože.Brend zaista nije nikakva garancija,bar kada je moje lice u pitanju.
    Jelena,nisam čula za Mella kozmetiku,tim teže jer nemaju Fejsbuk prezentaciju.
    Dopada mi se tvoja recenzija.
    Za jesenje pročišćavanje T-zone,zaista deluje obećavajuće.Meni čak i izgledom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila La Roche Possay, mada me čudi da su reakcije takve budući da se ipak radi o dermo kozmetici. Nema pravila.

      Izbriši
  4. Voljela bih isprobati ove kreme jer imam isti tip kože kao i ti. Gdje se mogu kupiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marijana, nisam sigurna gde se mogu nabaviti po Hrvatskoj. Hemel bi trebalo da je internacionalno prisutan (bar po onome što piše na njihovom sajtu), a Mella kozmetika se proizvodi u Srbiji.

      Izbriši
  5. Nisam se interesovala za INCI ostalih krema u ponudi, ali eto još jednog primera zašto treba kupovati isključivo visokosertifikovane proizvode, poput onih koje imaju pečat NaTrue i sl. Hvala na informaciji :).

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš sam pomislila da se pojavila neka prirodna krema protiv akni (ta Mella), kad ne lezi vraže... :( Baš sam počela da razmišljam zašto ne postoje baš kreme (ne puteri, melemi i sl) protiv akni a da su prirodnog sastava. To je izgleda nemoguće?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postoje kreme sertifikovanih prirodnih brendova za masnu i problematičnu kožu (recimo Logona tečna krema). Od domaćih brendova pada mi na pamet Marigold krema za masnu kožu (Marigold doduše nema sertifikat, koliko znam nijedan domaći proizvođač ga nema, ali uredno navodi INCI).

      Izbriši
  7. Kupila sam bas juce Mella dnevnu kremu sa aloa verom...malo sam se razocarala jer na kutiji pise bez parabena, min.ulja, parfema (kao na tvojoj), a u sastojcima na kraju stoji parfem. Krema je bež boje, i mirise na karamele, ali je koza lepa posle nje...bar posle prvog koristenja. Videcemo kako ce se pokazati u narednom periodu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste razočaravajuće kada slogan obećava jedno, a pakovanje donosi nešto drugo :). Od svega što piše na ambalaži, obično najviše pažnje posvetim INCI listi i sertifikatima.

      Izbriši
  8. Imam ddrugarice koje koriste Hemel kozmetiku i sminku. Niko se nije zalio na istu, stavise svi je hvale i kazu da ako je probas razumes i cene tako da skupljam parice za istu :)
    http://lamiastoria018.blogspot.com/2014/09/da-li-je-facebook-unistio-udvaranje-i.html

    OdgovoriIzbriši
  9. Mela ne sadrži parabene ali sadrži dm hidantoin koji spada u grupu konzervanasa koji oslobađaju formaldehid (formaldehyde releaser), koji nisu ništa manje bezazleni od parabena. Iako u ovde navedenom sastavu preovlađuju prirodni sastojci ima tu dosta stvari koje se ne bi smele naći u kozmetici koju nazivaju prirodnom, npr emulgatori sa PEG-om (ceteareth-i), karbopol. Geranijum eterično ulje je fototoksično i ne bi se smelo koristiti za dnevne kreme.

    OdgovoriIzbriši
  10. Da li akne intensive care moze da otkloni bubuljice?
    I za koji vremenski period se vide rezultati?

    OdgovoriIzbriši