Inglot AMC Lip Gloss

AMC Lip Gloss (Advanced Makeup Components) sam otkrila prilikom šminkanja u Inglotu. Marija ga je upotrebila kao final touch, meni se efekat jako dopao i odlučila sam da ga kupim. 


Generalno volim sjajeve za usne, često ih kupujem, nosim, menjam i isprobavam. Ipak, izbegavam one sa šljokicama i previše naglašenim efektima. Zato sam sigurna da me AMC Lip Gloss, na prvi pogled, nikada ne bi privukao.

Ono što ovu gloss liniju treba da učini drugačijom je neobičan, hologramski efekat kojim se postiže određena dimenzionalnost. Formula reflektuje svetlost i menja boju pod različitim uglovima, pa su usne vizuelno veće. U ponudi je šest nijansi i čini mi se da se prilično razlikuju i po pigmentaciji i po intenzitetu tog prizma finiša.


#545 je u osnovi narandžast, fino se preliva od žućkaste do jarko crvene i najviše me asocira na vatru u kaminu. U bočici izgleda ekstremnije nego što zaista jeste. Slabije je pigmentovan i stvarno se divno uklapa uz ruževe toplih i neutralnih tonova. Može da izgleda lepo i na prirodnoj boji usana (ukoliko nisu previše tamne i modre). 



Formula je bez šljokica, a kod ove nijanse multi chrome finiš je minimalno izražen što je nekako više po mom ukusu. Efekat je primetniji kada se sjaj nanese u više slojeva, četkicom ili aplikatorom. Takođe, vidljiviji je na veštačkom svetlu, pre nego na dnevnom. Fotoaparatom je gotovo neuhvatljiv.

Za visok sjaj dovoljan je jedan sloj, a jako lepo i sofisticirano izgleda kada se samo blago natapka prstima. Sunđer aplikatora ima manju dodirnu površinu nego što sam očekivala i to se pokazalo zgodnijim za dozirano i ravnomerno nanošenje.

Odlično se fiksira, te se ne razliva preko ruba i ka uglovima usana. Predpostavljam da je zbog toga malčice lepljiv, ali ne alarmantno. Dosta je lagane teksture, što ga čini prijatnim i udobnim. Fino neguje i kada se nosi samostalno, usne ostaju nežne i meke. Ukoliko su suve i ispucale, ume da se uvlači u linije i tada izgleda pomalo neuredno. Traje dva do tri sata. Ovo je ipak samo sjaj, pa se lako "popije" uz kafu ili "pojede" uz sendvič.  Miriše na jagode i pravo je zadovoljstvo naneti ga ponovo :D.



Zaključak

Inglot AMC Lip Gloss je svakako jedan od kvalitetnijih. Tuba od 5ml je oko 1500rsd, što slažem se nije ni najveća količina ni najpovoljnija cena za jedan sjaj za usne. Ipak, za sličan proizvod sa recimo potpisom Thierry Mugler/a treba izdvojiti i do tri puta više. Inglot AMC na mojim usnama pravi razliku i gotovo svaki put kada ga nosim dobijem po neki kompliment :).

Pokušala sam da ga uslikam iz raznih uglova i mislim da je na ove dve fotografije najvernije prikazan. Usne su blago konturisane Aura Lip Liner #50 olovkom, koja odgovara njihovoj prirodnoj boji.


Da li koristite lip gloss/ove? Manje ili više pigmentovane? Šta po vama treba da ispuni jedan kvalitetan sjaj za usne? Postoji li gornja granica kada je cena ovakvog proizvoda u pitanju, koju ne biste prelazili?

31 komentara

  1. Prvi put vidim ovako nešto, a izgleda stvarno fantastično :) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam do sada ovakve stvarčice viđala uglavnom u okviru high end brendova po online shop/ovima :).

      Izbriši
  2. Ja sam sucker za proizvode za usne :/ uvek ih zaboravim :)
    Radije bih odabrala nekakav laganiji ruž, ali nije loše imati informaciju o Inglot sjajevima.
    Nisam ih probala, tebi ova nijansa jako lepo stoji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ti baš imaš lepe usne i verovatno ne bi trebalo da skidaš ruževe, sjajeve i sl :).

      Izbriši
    2. Hvala ti :* no moje su usne baš male :D I ako stavim nešto naglašeniju boju, izgledam kao da sam pojela limun hahaha <3
      Super mi je ova boja, danas sam se vratila na post u par navrata samo da je škicnem još jednom :)

      Izbriši
  3. Mislim da za unikatne i dobre proizvode treba uvek dati malo više para. Ovaj mi privlači samo zbog njegovo pakovanje ne i zbog boje. Ali svakako ne koristim sjajeve, te ga neću uzeti. Tebi fino stoji! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, lepo je u svojoj makeup kolekciji imati i po neki luksuzniji komad.
      Ne koristiš sjajeve??? :D

      Izbriši
  4. Ne preferiram sjajila nikako, ali ovo je toooliko divno, rado bi ga imala samo da ga gledam u bocici, izgleda kao nekakva magija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno su neobični. Ja sam se dvoumila između ove i jedne više opalescentne boje, pa sam se na kraju ipak odlučila za nosiviju. U svakom slučaju, među ostalim nijansama ima još interesantnijih :).

      Izbriši
  5. U ambalaži izgleda baš moćno! :D Na prvu mi ce učinilo kao skroz nenosivo, ali baš lijepo izgleda na usnama. Ja nisam baš fan sjajila, nosila sam ih daaaaaavno u osnovnoj školi i uvijek su me živcirala jer mi se kosa lijepila za usta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, iz ambalaže izgledaju "strašnije" nego što su na usnama.
      Od osnovne škole do sada se dosta toga izmenilo, predpostavljam :D Danas ima finih i stvarno non-sticky formula.

      Izbriši
  6. Kako izgleda u bočici i na swatch-u, mislila sam da će i na usnama biti podjednako psihodeličan, ali zapravo izgleda interesantno i relativno normalno. :) Inače volim izgled sjaja na usnama, ali me lepljivost istih strašno nervira.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni lepljivost nije toliko iritantna, više mi ide na živce slaba trajnost, što je za sjajeve nekako pravilo :).

      Izbriši
  7. Nisam ljubitelj sjajeva, ovaj bih kupila i uramila koliko mi lepo izgleda. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Sviđa mi se, definitivno ću naći ovakav :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako dobro izgleda boja na usnama!!!
    Priznajem, u pakovanju da sam ga videla, elegantno bih ga zaobišla :D ali je jako nosiv i lep :)
    ja sjajeve ne volim nešto specijalno u principu, više volim mat karmine, ali kako mi nanošenje ruža iziskuje više vremena (olovka za kontur, onda tap tap ruž, onda umiri boju, onda
    još jedan sloj ruža itd.) a neretko se desi da ipak žurim, onda je sjaj sjajan izbor :D
    Koristim dugo Borujois sjajeve i ne eksperimentišem nimalo. Dosadna sam, znam :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako, u pakovanju izgleda previše agresivno i što reče tijana psihodelično :D.
      Mislim da bi tebi sjaj ili nešto balzamasto jako lepo osvežilo taj sveeetli ten.
      Borujois? Neku posebnu liniju?

      Izbriši
  10. Imam možda jedno ili dva sjajila, nisam baš preveliki ljubitelj, ali ovaj tebi super stoji, baš pogođeno uz ten i kosu, jako lijepo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta je to sa blogericama i sjajilima, pa se ne simpatišu? :D
      Hvala ti :).

      Izbriši
  11. Prefora izgleda! Ja osobno ne volim sjajila, mrzim onaj ljepljivi osjećaj na ustima, kada mi se kosa zalijepi za usne.. :/ Obožavam mat sjajila i njih imam par u kolekciji, a od običnih imam samo jedno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ćemo biti racionalne, ni ne treba više od jednog do dva gloss sjaja, neka lepa da ožive većinu karmina :D.

      Izbriši
  12. Isto prvi put vidim ovakvo sjenilo, odlicno ti stoji :) Da odgovorim na pitanje na kraju - nekako za sjajilo ne bih dala vise od 100tinjak kuna jer se radi o necem sto nije trajno kao ruz + tu je onaj ljepljiv osjecaj kod svih njih koji bar u nekoj mjeri postoji pa bih radije za vise novca kupila ruz. Trenutno su mi najdrazi Maybelline Color Elixirs koji su jako pigmentirana sjajila i nesto su između ruza i sjajila, preporucam ti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjajilo, ne sjenilo**** rano je jos xD

      Izbriši
    2. Shvatila sam da je jutarnji lapsus :D.
      A meni taj sticky osećaj ne smeta. Mislim da je to stvar navike.
      Maybelline Color Elixirs nisam primetila po drogerijama. Predpostavljam da su relativno novi?

      Izbriši
  13. Prelepa si. Ja imam ovakav u nekoj roze varijanti, prelep je, poboljšava boju bilo kog karmina ispod, ali da budem iskrena kupila sam jer sam mislila da će na usnama da izgleda identično kao u bočici

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se zapravo dopada što nije baš upadljiv efekat.
      Hvala na komplimentu :).

      Izbriši
  14. Kakvo ludilo, zaljubih se momentalno! Šteta što nije identične boje i jačine kao u bočici *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, imaju nekoliko varijanti (nijansi) i neke imaju mnogo izraženiji efekat od ovog. Prošetaj do ul.Kralja Petra pa isprobaj.

      Izbriši
  15. Super izlgeda imam nešto vrlo slično od drugih brendova

    OdgovoriIzbriši