Tag: Bloggers made me do it

Čitajući Tijanin tekst o proizvodima kupljenim pod utiskom beauty recenzija, shvatila sam da kada je kupovina kozmetike u pitanju (i ne samo kozmetike), već godinama imam naviku da prethodno konsultujem Google. Ukucam naziv proizvoda, pritisnem enter i kroz dve sekunde dobijem listu manje ili više relevantnih tekstova, na osnovu kojih sad već gotovo nepogrešivo mogu da zaključim šta će mi odgovarati, a šta ne. 


Zato mi nije bilo lako da izdvojim proizvode koje ću pomenuti u ovom tagu, te se ograničavam na one o kojima sam u skorije vreme pisala, kao i neke koje još uvek koristim i o kojima ću eventualno pisati. Na kupovinu se retko odlučujem na osnovu samo jedne recenzije, ali ću pokušati da se prisetim onih koje su na mene ostavile utisak. Nema posebnog razloga zašto je u ovoj grupi zastupljena samo preparativa.


Balea Winter Protect zatitnu kremu za lice sam kupila prošle zime. Trebala mi je baš zaštitna krema, ali ne još jedna zimska tekstura koja će satima "sedeti" na licu. Pročitala sam utiske sa bloga Crossing Beauty, pomislila kako bi baš ta mogla da mi odgovara i bila sam u pravu :).

Balea Aqua hidratantni serum je puno hvaljen, ne bez razloga. Bilo je dosta reči i o kremi za lice iz iste linije. Od domaćih tekstova, o serumu sam čitala na portalu Šminkerica i kod Pudrijerice. Ksenija sa bloga Snow White's beauty case je pisala o kremi za lice. U trenutku kada sam konačno odlučila da ga kupim, nije ga bilo moguće pronaći ni u jednom beogradskom dm/u :D. Na kraju sam odustala, da bih ga nešto kasnije kupila u Berlinu, zajedno sa kremom za očnu regiju. Zaista je odličan i preporučujem ga svima koji imaju problema sa dehidriranom kožom, posebno u letnjem periodu.

Avon Anew Clinical E-Defence Multi-Shield Losion je jedna od retkih Avon bočica koja me je zainteresovala lepim dizajnom. Anew proizvode nisam koristila godinama, a opis iz kataloga se, kao i obično, nije razlikovao od onoga što manje više svaka nova Avon krema obećava (a to su, naravno, čuda). Zato sam se dala u istraživanje i među tekstovima koje sam "iskopala", našla se i recenzija sa bloga Meteobeauty. Tekst kao tekst me je oduševio, a nakon pasusa u kome autorka opisuje teksturu, odlučila sam se za kupovinu. Losion je jedna od onih multifunkcionalnih krema namenjenih savremenoj ženi. Štiti, fino neguje, odlična je kao baza za šminku i generalno može da parira sličnim, a znatno skupljim kozmetičkim rešenjima.

Vichy Idealia Serum je, po onome što sam propratila, možda i najpopularniji Vichy proizvod za negu lica - bar kada je broj pisanih recenzija u pitanju. Taj talas oduševljenja me je u početku odbio. Kasnije sam ipak odlučila da ga kupim i isprobam. Ne verujem da ću o istom pisati, jer postoji zaista bogata "arhiva" tekstova koji mogu lako da se izguglaju. Ono što ukratko mogu da kažem: serum može da se pokaže dobar kao baza za šminku. Pruža diskretan sjaj i ja volim da ga nosim ispod pudera (pa čak i da ga mešam sa nešto gušćim teksturama, jer lepo zagladi kožu). Ipak, nisam oduševljena negom na duže staze i ne bih ponovo investirala u isti.

O Afrodita natural Lift serumu sam već pisala, a na kupovinu sam se odličila nakon čitanja tekstića sa bloga Lipstick Attack


Na Erborian kozmetiku sam obratila pažnju nakon kratkog ali značajnog spominjanja (sada već čuvene) BB kreme na blogu makeup&more. Potom sam pročitala utiske o njihovom losionu za lice, na blogu Mrs Fox's Beauty Box i odlučila da ga kupim. O istom sam kasnije i pisala, ovde. Trenutno koristim sjajan Elixir au Ginseng "Cura de Rejuvenecimiento" serum i noćnu kremu za lice, a nabavila sam i famoznu bb kremu. O ovoj kozmetici nije lako pronaći recenzije (većinom su na francuskom), pa planiram da o njima pišem detaljnije.

O Freeman maskama za lice se isto dosta pisalo. Mene je zainteresovala maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom, baš zbog šećera. Naletela sam na recenziju sa bloga Lolin svet i odlučila da je poručim. Maska je dobra, ali ako nemate osetljivu kožu. Nije skupa u poređenju sa količinom koju dobijate. I slažem se sa Lolom, pakovanje ne može da se zatvori do kraja što pomalo ide na živce.

Za kraj, "zvanično" nominujem: Jelenu sa bloga Ruž-Rouge, Mell sa bloga Mell's Corner, Natašu sa bloga Uncle Abadash, Vedranu sa bloga Cajkine kandže i sve njihove boje i Anu sa bloga ana2cats za ovaj tag. Nezvanično, pozivam sve autorke čije sam blogove pomenula u tekstu, kao i sve autorke beauty blogova kojima se ovaj tag dopao, da ukoliko i kada budu inspirisane, napišu tekstove na sličnu temu i otkriju svoje "izvore", iskustva sa recenzijama i recenzije koje su ih navele na shopping :).

19 komentara

  1. Jeeej, baš mi je drago da si uradila tag. :) Vidi se da je kod tebe naglasak na preparativi, tako da jedva čekam tekstove o Erborian-u (herbarijumu). :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ne znam zašto ali eto ispalo je da se na gomilicu skupila sve sama preparativa :).

      Izbriši
  2. Hvala za tag Jelena :) što mi lepa tema čoveče. Mnogo ću morati da mozgam kako, gde, šta, ko... Jedva čekam :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro je da uglavnom sve sto su kupila je bilo ok :) inace i ja jedva cekam da citam o Erborian-u :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U posldnje vreme mi se ređe dešava da kupim nešto što mi baš ne odgovara. Erborian recenzija će biti uskoro :).

      Izbriši
  4. fora post :)
    sada me zanima Balea Winter Protect zaštitna krema :D
    i Avon Anew, jer volim multifunkcionalne proizvode :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je ovakav post sjajan. Mnogo mi se dopata koncept. :) Pisala sam ovakav post još pre 2 meseca i vrlo je popularan. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, ja sam nekako ispustila tvoj post (potražiću u arhivi). U svakom slučaju ideja je zaista interesantna :). Sećam se da je ovaj ili sličan tag prošle godine bio popularan po stranim beauty blogovima i da sam tada pomislila da bi bilo kul znati kako se same blogerke odlučuju na kupovinu i na osnovu čega.

      Izbriši
    2. Pominjala sam i tebe :P
      Stvarno, vrlo je zanimljiivo čitati... nadam se da ćemo obrnuti još koju turu ovakvih postova :)

      Izbriši
  6. Super mi je ovaj tag, i sama se spremam napisati svoju listu koja je pooduža :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Na osnovu tvoje preporuke cu probati Winter protect kremicu a jedva cekam recenziju Erborian bb kreme :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Jeeeejj!!! :D Pa ja sam prva!
    Uticajna žena, šta'š :P
    Hehe, hvala draga, baš sam srećna da ti je odgovarala :*
    Divan post, imamo isto mišljenje o serumu od Vichy-ja :meh: :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Razmišljala sam o ovome postu već neko vrijeme, a drago mi je da sam sada i službeno nominirana haha :D Zasigurno ću ga odraditi, hvala ti :* !
    Balein serum je i meni super, pogotovo za tu cijenu. Za Vichy serum se slažem s tobom - dobar je za dnevnu njegu i kao podloga za šminku ali ništa više od toga. Precijenjen svakako.

    OdgovoriIzbriši
  10. Jaooo supeeer sto si i ti pisala ovaj post. Bas mi je super ovaj tad. Ja sam kod Meteobeauty isto videla taj Anew serum i od tad planiram da ga kupim ali nikako da dodje na red. A sad kad i ti kazes da je dobar moracu da ga nabavim...

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni se nešto i ne dopadaju Balein proizvodi, a jedva čekam nastavak Erborian, taman sam htela da te pitam gde ima da se kupi u BG, i onda sam kliknula na tag makeup&more i pročitala :-)

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  12. Najnormalnije sam se uputila u sedmicno iliti dnevno iscitavanje blogova, vidim Anew kremicu u sklopu ovog tag-a i kontam se 'super, jos neko zna za nju', kad ono ja bome bih krivac :D
    Haha super, hvala ti na povjerenju i izuzetno mi je drago sto si zadovoljna samim proizvodom. Pocele ste me opasno mamiti ovim tagom, planirati cu da ga i ja sklopim za blogic ;)

    OdgovoriIzbriši