Rimmel Lasting Finish 25H with comfort serum

Kada su drogerijski puderi u pitanju, jedan od nekoliko noviteta ove godine je i Rimmel Lasting Finish 25h. Zapravo se radi o unapređenoj formuli i redizajniranoj ambalaži već postojeće linije pudera, sada obogaćenoj kompleksom koji dodatno hidrira kožu, dajući osećaj prijatnosti i udobnosti.


Moram da napomenem da nisam veliki ljubitelj full coverage pudera, prvenstveno jer osim podočnjaka i po koje bubuljice, na licu nemam šta posebno da prikrijem. Ne volim da opterećujem kožu teškim teksturama, pa se radije opredeljujem za lagane podloge, bb kreme i slične proizvode koji solidno ujednače ten, a istovremeno izgledaju prozračno i prirodno.

U situacijama kada imam potrebu za jačim prekrivanjem, koristim Bourjois Healthy Mix u nijansi #52 Vanille ili Revlon ColorStay Combination/Oily Skin u nijansi #110 Ivory. Oba su se pokazala sjajno na mom licu, a kako su veoma popularni odlučila sam da ih uporedim sa najnovijom Rimmel bočicom.


Rimmel Lasting Finish je teksturom najsličniji Healthy Mix/u. Za nijansu ređi, ali i dalje znatno gušći nego Revlon ColorStay. Podjednako dobro se nanosi i razmazuje, četkom, sunđerom pa čak i prstima. Pruža zaista sjajno prekrivanje, koje može da se nadograđuje od srednjeg ka jačem. Prekriva flekice, pegice i sitne nepravilnosti, solidno ublažava crvenilo i odlično kamuflira plavičaste podočnjake, bolje nego HM i ColorStay zajedno.

Može se naći u pet nijansi. Najsvetlija #103 True Ivory je najsličnija boji moje kože i zapravo je nešto između HM #52 Vanille, koja mi se uvek činila trunčicu žućkastijom i ColorStay #110 Ivory, koja je opet više ružičasta.



Novi Rimmel Lasting Finish savršeno ujednačava ten, ne ističe bore i linije na licu. Nemam potrebu da ga mešam sa kremom ili prajmerom, što recimo obavezno radim kada nanosim ColorStay. Ima semi mat finiš i izgleda iznenađujuće prirodno. Ne ističe pore, ali čini mi se da ih HM za nijansu bolje zagladi i vizuelno umanji. Mada sadrži silikone, preporučujem nanošenje preko nekog finog prajmera, posebno ako imate suvlje obraze ili zone koje imaju tendenciju da se perutaju.

Izuzetno je postojan i izgledaće i više nego pristojno dobar deo dana. Nije bilo potrebe da ga fiksiram mat puderom, a nisam primetila ni neko alarmantno prosijavanje T zone (mada je ovo ipak zimski period i lice se manje masti). Ne skida se i ne ostavlja tragove na telefonu ni odeći.

Na fotografiji ispod, puder je nanet u jednom sloju, bez prajmera i dodatnog detaljisanja korektorom. Namerno sam prikazala manje reprezentativnu stranu lica (zbog vidljive bubuljice, pegica koje su izraženije na levom obrazu i krvnog suda ispod oka). 


Zaključak

Zapravo sam veoma zadovoljna ovim puderom. Jače je pokrivne moći ali se to na licu ne oseća. Udoban je, lak za nanošenje i izgleda lepo i uredno. Mislim da se kvalitetom izdvaja iz drogerijskog ranga i mada ne planiram da ga nosim svakodnevno, nijansa idealno pristaje mojoj koži i volela bih da se ova linija zadrži u stalnoj Rimmel ponudi.

Kakva su vaša iskustva sa Rimmel puderima?

19 komentara

  1. I ja koristim HM 52 i žućkastiji je nego što treba, ali avaj... uvoznici... i baš mi se dopada nijansa 103 (Rimmel). Čini mi se da je baš za mrvicu svetliji i prilično neutralan u odnosu na HM, što bi bila idealna situacija za mene.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam ga još probala jer trenutno koristim L'oreal true match i odličan mi je, ali nije od viška i ovaj da probam. :D Imala sam loše iskustvo sa Rimmelom kad sam koristila njihov stay matte puder koji mi je na početku bio odličan, ali kako se bližio kraj počeo je isticati suhe dijelove na licu. Valjda to nije slučaj sa ovim puderom :)

    OdgovoriIzbriši
  3. To mi se najviše i sviđa kod pudera. Kada su efektni, dobro prekrivaju a na licu imaš osećaj kao da si naneo najobičniju kremu. Sjajno!
    Ja sam bila jako zadovoljna Inglotovim tečnim puderom koji je baš to što si rekla, jako lagan i nekako "udoban" za nošenje.
    Podržavam ovo što si rekla za opterećivanje lica puderom. Isti slučaj je i kod mene. Mislim da koža sve pamti i vrati nam ono kako smo se prema njoj ophodili, kad - tad.

    Stvarno si majstor za recenzije proizvoda za ulepšavanje.

    http://marinamarry.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo! Jasno i koncizno objasnjeno. Nisam probala ni jedan od ova tri pudera, pa i ne mogu da imam misljenje, ali posto sam pocela da isprobavam drogerijske pudere sada bar znam kojim redom da krenem... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja zelim da probam HM 51 jer je to nijansa neutralnog podtona. :) Rimmel pudere nikada nisam koristila, izuzev kamenog stay matte.

    OdgovoriIzbriši
  6. Bo'me prekrivanje za peticu. Ja volim Revlonov CS iako je težak i ne baš naj, naj za kožu.
    Rimmel nisam primetila tu kod nas, ali nakon tvog mišljenja budem ga isprobala čim se ukaže prilika.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super recenzija. Sviđa mi se i bočica i opis pudera. Svakako ću ga isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  8. U baš je dobro ujednačio ten. Dopada mi se kako izgleda na tvom licu,
    ali mislim da bi meni bio 'premastan', i da bih obavezno morala da ga matiram kamenim, ako bih ga nanosila.
    Od rimmel pudera do sad, koristila sam samo Stay matte kameni, i to baš davno.
    U početku sam ga jako volela, međutim, onda je krenuo da puni pore i nije mi odgovarao,
    dok je blogosfera poludela za njim, primera radi.

    OdgovoriIzbriši
  9. Probala sam Photoready i jako mi se svidio. ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jako sam zadovoljna sa rimmelovim puderima, pa mi je tako stay matte cak i favorit godine, svidja mi se sto ima dobru prekrivnu moc, probacu ga :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Zanima me da li mi mozes pomoci nekako oko odabira pudera :) Naime, koristila sam Maybelline Affinimat duze vreme jer mi je odgovarao, dobro pokriva, ali se ne zadrzava dovoljno dugo na kozi. Negde od decembra mi se malo koza promenila, vise mi nije toliko masna T zona, tacnije celo je pocelo da se peruta i jedino je brada ostala malo masna. Ne znam kako da resim to perutanje, tj. sa kojim preparatom.
    I sad sam odlucila da promenim puder zbog nedostatka zadrzavanja, dvoumila sam se izmedju Aura Cover me i ovog Rimmel. Zbog vestackog svetla u drogeriji, cinila mi se bolja Aura i zato sam je i uzela. Vrlo brzo sam se pokajala, na pokriva uopste, delujem bledo, puder se peruta nekako, na kapcima nece da se stopi. I sad sam jos uvek u dilemi da li da se vratim na stari puder ili isprobam ovaj ili neki NYX. Inace nemam neke nepravilnosti na kozi, cista je :) Sad izvini zbog ovakvog komentara, ali morala sam da potrazim savet, a tvoj blog mi se tako dopao :)
    Volela bih da nadjem puder koji sklizne posle 2-3 sata, a daje svez i prirodan izgled :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Perutanje je obično indikacija da je koža dehidrirana (moja koža je mešovita sa izraženijom T zonom, ali povremeno ume da dehidrira i da se peruta u zoni čela, nosa i ka obrazima). Ne znam kakva je tvoja rutina nege? :) Ono osnovno što bi trebalo da ti pomogne jeste povremeni piling i neka fina hidratantna krema za svaki dan i kao baza ispod šminke. Ja u ovom periodu obavezno koristim i maske. Ukoliko želiš da ti preporučim neke konkretne proizvode, najbolje me cimni putem maila (mojneseser@gmail.com).

      Aura Coverme nisam koristila, ali jesam NYX HD Studio i gore recenzirani Rimmel. Odgovaraju mi i jedan i drugi, stim što je NYX HD laganiji i slabijeg prekrivanja. Lepo ujednačava i za nijansu prirodnije izgleda na koži. Rimmel ima mnogo bolje prekrivanje, ali je malo više mat. Za takav puder zaista je udoban, jako lepo izgleda na licu i što se postojanosti tiče, definitivno vodi. Ako bih trebala da ih svrstam prema godišnjim dobima, rekla bih da je NYX prilično zgodan za leto, a Rimmel više za zimski period. Pri tom, nijansa #103 trenutno savršeno odgovara mom tenu :).

      Davno sam koristila Affinimat, međutim na mom licu je izgledao nekako brašnjavo i to mi se nije dopadalo.

      Eto to su neki moji utisci. Nadam se da će biti od pomoći :).





      Izbriši
    2. Koza je pocela da mi se peruta kad sam pocela da stavljam Garnier BB kremu. I meni i mami su pocele da izlaze prvo cudne fleke po obrazima, pa se zatim pojavilo perutanje po celu. Stavljala sam kreme razne posle toga, ali nije bas nesto pomagalo. I prajmer kad stavim pre pudera, ne bi nista pomoglo. Nije to perutanje bas toliko vidljivo, ali mi smeta, navikla sam da imam cistu kozu :) Hvala ti puno :)

      Izbriši
  12. wow impresivno, morala bi ga probati :D

    OdgovoriIzbriši
  13. meni je odličan, baš mi odgovara. Čini mi se da mi je bio malo postojaniji na licu dok je bio u staroj ambalaži u tubici, mada je razlika između stare i nove verzije neznatna.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ćaos. Imam mešovitu kožu, T zona se masti dok su neki delovi izrazito suvi. Pritom imam problem sa puderima, svaki do sada koji sam koristila mi ne odgovara ako ga koristim više dana za redom, pojavljuju mi se bubuljice iako uredno čistim lice i skidam šminku čim dodjem kući. Da li misliš da je ovaj puder težak za svaki dan i da li je pogodan za osetljiviju kožu? Ako ne, imaš li neki predlog za puder, da je lagan, za svaki dan, da se ne primećuje na licu (skuplja, peruta i sl.) a pokrivna moć mi nije važna, imam čisto lice uglavnom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žene obično koriste puder zbog pokrivne moći :) Ako ti nije važno kako prekriva, a koža reaguje na teže uljane formule (što većina drogerijskih pudera jeste), probaj pudere na bazi vode ili korejske BB/CC kreme (kod nas najbolje što na tu temu može da se nađe je Erborian).

      Rimmel definitvno nije ono što ti treba jer daje jače pokrivanje i nije baš za svaki dan.

      Izbriši