Eveline Kozmetika: Isprobavanje & Utisci

Negde početkom oktobra, dobila sam određene proizvode iz asortimana Eveline kozmetike, a u svrhu testiranja. Eveline tim se potrudio da napravi izdašan i raznovrstan izbor preparata, što mi je pomoglo da steknem bolji uvid u kompletnu ponudu ovog brenda.


Eveline Cosmetics je među vodećim kompanijama konvencionalne kozmetike u Poljskoj. Na našem tržištu, ova kozmetika je prisutna već deset godina, a može se pazariti u lilly i dm drogerijama, kao i bolje snabdevenim apotekama i parfimerijama. Nudi veći izbor proizvoda za negu lica, tela i kose (čak i preparate za zaštitu od sunca), kao i dekorativu - što je za mene bilo otkriće, jer se do sada nisam susretala sa njihovom šminkom.

Brend se trudi da izbalansira pristupačne cene i moderniji dizajn sa dobrom efikasnošću proizvoda. Preparati su, u globalu, obogaćeni biljnim ekstraktima i drugim sastojcima blagotvornim za kožu, ali su u mnogim proizvodima (posebno preparativi) prisutne i određene supstance (poput mineralnog ulja, petrolatuma, sintetičkih emolijenata, parabena, formaldehida i njemu bliskih konzervanasa i još nekih koji mogu izazvati izvesne iritacije) u kombinacijama i koncentracijama, koje ja lično - ako već mogu - volim da izbegnem.

U protekla četiri meseca, isprobala sam većinu proizvoda sa fotografije izuzev Eveline BB kreme u crvenom pakovanju (jer nije za moj tip kože), Hydra Expert dnevne i noćne kreme za lice 25+ (koju zbog mineralnog ulja i petrolatuma u sastavu, ne planiram da testiram) i Nail Therapy zaštite za lomljive i ispucale nokte (jer trenutno za takvim tretmanom nemam potrebu). Ovde ću navesti one, koji su mi se učinili interesantnim i na koje bih vam skrenula pažnju, ukoliko kupujete kozmetiku sličnog cenovnog ranga.


Eveline BB krema 8 u 1 za kombinovanu/masnu kožu, 40ml. Krema iznenađujuće fine teksture. Nije previše gusta, pa se već prstima lepo nanosi i lako razmazuje, baš kao neka hidrantna krema. Vizuelno umanji pore i lepo zagladi teksturu kože. Sasvim solidno ujednači i probudi ten, čak delimično ublaži plavetnilo oko podočnjaka. Pruža mat završnicu, ali i određeni "wake up" efekat,  zbog čega koža izgleda zdravije i manje sivo. Light nijansa je više neutralna i pristajaće osobama sa svetlijom (možda ne i previše svetlom) kožom. Ne oksidira, drži sjaj pod kontrolom i na mešovitoj koži traje bar pola dana. Na mom licu nije pravila probleme ni nakon mesec dana korišćenja, ali zbog silikona i talka u sastavu, mogla bi da se pokaže kao komedogena. Cena ~ 500 rsd.


Argan & Vanilla 2in1 In Shower losion i piling, 200ml. Mada u poslednje vreme, u mom kupatilu mogu da se nađu uglavnom Weleda tuširalice i Dr. Hauschka kupke, ova spa stvarčica mi se dopala i to ne samo zbog mirisa. I bojom i teksturom podseća na umućen margarin za torte, kome je dodata koja kašika plazme i šečera. Čestice pilinga su isto tako bele i smeđe, nejednakih dimenzija, sitne, ali dovoljno oštre, pa piling može biti nežniji ili grublji, u zavisnosti od toga kojim se intenzitetom umasira u kožu. Miris je bogata mešavina meda, vanilin šećera i badema. Zapravo, najviše volim da ga koristim kao piling za ruke, jer miris dobrih pola sata ostaje na koži. Ipak, parfem je prilično visoko u listi sastojaka (čak na 4. mestu!), što me jednim delom odbija od kupovine i navodi na razmišljanje da prosto na zglobove špricnem miris vanile, umesto da se tuširam ovim losionom. Mada nisam imala neke neprijatne reakcije, ne bih ga preporučila osobama sa osetljivom kožom.


Celebrities Volume maskara mi se jako dopala i o njoj sam već pisala ovde. Delim slično oduševljenje Art Make-Up ajlajnerom, Deep Black, u obliku flomastera. Jednostavan je za nanošenje i pruža intenzivno crnu liniju visokog sjaja. Debljina linije se, uz malo vežbe, lako kontroliše. Postojanost je odlična, jedan od onih ajlajnera koji "ne mrdaju" celog dana i teško ih je ukloniti. Eye Max Precision, Green, ajlajner u olovci - takođe dobro pigmentovan i veoma postojan - razmišljam da nabavim u još nekoj nijansi.


Da li koristite Eveline proizvode? Kakva su vaša iskustva?

26 komentara

  1. Ajlajner obožavam, najlakši mi je za korišćenje, postojan do besvesti, jedino što mi se malo brže potrošio, mada je to tipično za flomaster ajlajnere...
    Vanilu obožavam, dobila sam ovaj in shower i čim sam ga pomirisala, otišla sam i po losion :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako si me zainteresovala sa ajlajnerom! Jel znaš gde ima da se kupi, pošto Eveline šminku nisam viđala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teodora, i ja bih želela da znam. Predpostavljam da je najbolje da se raspitamo direktno kod uvoznika (Trade Express). Ako saznam prva, javiću :).

      Izbriši
  3. Ajlajner mi se mnogo svidja! Odlican proizvod!
    Odlican post! :)

    Nikoleta, xoxo

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikoleta, hvala na komentaru i ostavljenom linku :).

      Izbriši
  4. Probala sam i ovu maskaru i Art Scenic ajlajner ( kod mene se debljina linije kontrolise uz malo vise vezbe :)) i ok su mi bili. Nakon toga sam otkrila neke druge brendove pa im se vise nisam vracala ali dobar je Eveline. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kristina, ni ja nisam posebno umešna u nanošenju ajlajnera :). Ipak, sa ovim flomasterom lakše postižem lepu liniju nego sa nekim drugim.

      Izbriši
  5. Probala sam nekoliko i sa većinom sam jako zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ova BB plava je odlicna, koristim je vec godinu dana bez ikakvih problema :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjajno. Ja volim da menjam ovakve proizvode na par meseci, nekako mi se čini da mi koža drugačije reaguje u različitim periodima :). Ali je svakako lepo pronaći nešto što ti odgovara cele godine.

      Izbriši
  7. Ja bas dugo koristim ovu Bb kremu i imam obe nijanse i jakoooo sam zadovoljna!! :D
    Taj alajner nemam,ali ce biti moj!! :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Izgleda sam samo ja ogladnela na opis pilinga? Nisam jos uvek ništa probala, htela sam na sajmu ali štand je bio tuznjikav nekako pa sam obišla. Znaš da ja sa bzv sastavom nemam problema pa cu svakako probati vanila kolekciju a i flomaster ako naletim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako si na opis pilinga ogladnela, provereno će ti se dopasti :D.

      Izbriši
  9. Planirala sam isprobati BB kremu ali mi je ta svijetla nijansa pretamna,pa sam odustala.Trenutno koristim njihovu zelenu kremu za celulit i fantastična mi je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad su bb kreme u pitanju, nije mali problem pronaći nijansu koja neće biti previše tamna ili previše žuta :).

      Izbriši
  10. Na preporuku kozmeticarke ranije sam isprobala Evelyn kreme za lice. Ponuda krema je siroka a ja imam stvarno pozitivna iskustva sa kremama na bazi maslinovog i arganovog ulja. Rekla bih da za konvencionalnu kozmetiku kvalitet nihovih proizvoda zaista prevazilazi cenu kostanja, ili drugim recima dobije se "value for money".

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sada nisam koristila ni jednu Eveline kremu za lice. Generalno ne koristim proizvode za negu na bazi mineralnog ulja, jer ne pružaju odgovarajuću negu. Koža se znoji, ne diše i prosto imam utisak kao da je obmotana plastikom. Zato preskačem Eveline Hydra Expert za dan i noć :). Koje kreme iz njihove ponude preporučujete?

      Izbriši
  11. Kod mene su utisci podeljeni, nešto njihovo mi odgovara, a nešto ne, tako da nikad ne znam kako ću proći :-) Probala bih tu maskaru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se čini da im je dekorativa više nego solidna, posebno za te cene :).

      Izbriši
  12. Zasto nisi isprobala Eveline hydra expert kremu?

    OdgovoriIzbriši
  13. Koristim njihove lakove za ojacavanje noktiju, ko ima probleme rezultati su vrlo brzo vidljivi, sto mi se posebno svidja, a posto koristim jake boje, uglavnom bordo i crvenu, koristim ih kao podlogu da mi se ne zuti nokatna ploca, zaista su proizvod koji ne bi menjala pritom jako su pristupacni sto se cene tice

    OdgovoriIzbriši
  14. Mila Peric
    Koritim njihove kreme fresh&soft,imam ih obe(roze i zelenu) i apsolutno su mi divne.Ne menjam ih u skorije vreme,a koristim ih naizmenicno i bas hidriraju kozu a ne maste je.

    OdgovoriIzbriši