Dvostruka nega lica: Erborian piling maska

Recenziju Erborian piling maske najavila sam još početkom januara u tekstu koji se ticao zimske nege lica. U međuvremenu sam nastavila sa korišćenjem ovog proizvoda i skoro potrošila drugu tubu, pa mislim da je pravi trenutak da ga detaljnije predstavim. 


Piling lica radim redovno, jednom do dva puta nedeljno, tokom cele godine. Obično kombinujem kupovne mehaničke, gušće teksture i nežnijih zrnaca, sa kućnim varijantama na bazi jogurta, šećera i mekinja.

Od skora eksperimentišem i sa biološkim pilinzima, koji sadrže organske supstance sposobne da razgrade proteine površinskog sloja epiderma, usled čega koža postaje čista, glatka, svetla, blažih linija i "ispeglanih" bora. Od onih dostupnih kod nas, koristila sam Balein enzimski piling sa papainom i aloe verom u novoj verziji, Gerovital enzimski piling takođe na bazi papaina i Erborian sa japanskim kestenom i voćnim ekstraktima, koji mi se najviše dopao.

Erborian Double Peeling Cream je kombinacija pilinga sa dvostrukim efektom (mehaničkim i biološkim) i maske sa finim hidrirajućim svojstvima. Ima interesantan, bogat sastav koji čine prah ljuske i ekstrakt jezgra divljeg kestena, voćne kiseline i ekstrakti, šećeri i hidratantni sastojci među kojima je najviše glicerina, bademovog ulja i ši putera.


Tekstura je kremasta, prošarana finim prahom. Nanosi se kao maska, u tankom sloju na suvu kožu i ostavlja da deluje desetak minuta, praktično dok se ne osuši. Miriše pomalo neobično, na svež, šumski kesten. Skida se vlažnim rukama, masažnim pokretima. Na kraju ga treba dobro isprati vodom, kako neka čestica ne bi ostala na licu i izazvala eventualne iritacije.

Prednost ovog pilinga je što je vrlo blag i nežan, te nema rizika od neželjenih reakcija u vidu crvenila i oštećenja kapilara. Pri tom lepo čisti, oslobađa pore od naslaga nečistoća, aktivira cirkulaciju i obnavlja epiderm. Namenjen je svim tipovima kože, a posebno bi prijao hiperosetljivoj i kuperoznoj.

Nakon prvog korišćenja, pore su vizuelno manje, a lice čisto, blistavije i svilenkastije. Redovnom upotrebom tokom par nedelja, primetila sam da je ten ujednačeniji, a koža mekanija, zdravijeg i vidno lepšeg izgleda. Proizvođač preporučuje korišćenje dva puta nedeljno, ali ja ga koristim češće i mislim da se zbog nežnog dejstva može praktikovati relativno često, već u zavisnosti od individualnih potreba i toga koliko je koža osetljiva. 



Zaključak

Erborian piling maska pre svega neguje kožu. Uz ovaj proizvod nemam potrebu da koristim maske za dodatnu hidrataciju i to je još jedan plus. Pruža efikasan ali lagan piling, pa lice mogu da osvežim često, bez bojazni od isušivanja i iritacija. Pakovanje sadrži količinu od svega 50ml pilinga, ali se ne troši tako brzo kako bi se očekivalo i može da potraje od jedan i po do dva meseca. Ipak, redovna cena od ~ 3600 rsd mi se čini prilično visokom i do sada sam ga nabavljala samo na većim sniženjima.

Koliko često upražnjavate piling lica? Koja vrsta pilinga i kog brenda vam najviše odgovara?

10 komentara

  1. Ako nezno deluje i nije toliko jako i ja bih ga koristila cesce od dva puta nedeljno. Trenutno koristim Avon planet spa piling koji mi sasvim odgovara i nije takodje jak. Mada u poslednje vreme radije sama napravim piling. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja s vremena na vreme volim da smućkam piling u kuhinji. Onda, kada se potrefi da su mi strpljenje, vreme i svi sastojci na broju :D.

      Izbriši
  2. Gerovital piling koristim vec mesec dana, ali nisam primetila da ima ikakav dugorocniji ucinak. Koza neposredno posle ispiranja lica bude nesto meksa i to je sve. Kakav je tvoj utisak i da li ti je Erborian znatno bolji ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Enzimski pilinzi po pravilu spadaju u vrlo blage, ali je Gerovitalov za moju kožu bio previše blag. Koristila sam ga dva meseca i nije mi bio dovoljan, pa sam ga naizmenično kombinovala sa klasičnim scrub pilingom. Erborian bih takođe svrstala u blage pilinge, ali je mojoj koži dovoljan i mogu da kažem da definitivno primećujem razliku. Onako iz radoznalosti, kakav konkretno učinak očekuješ od pilinga? :)

      Izbriši
  3. Čini se kao super stvar! Molim te, možeš li reći gdje ga ima kupiti? Neki link staviti....hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marijana, Erborian u Beogradu može da se pazari samo u Metropoliten parfimeriji (metropoliten.rs), svake prve subote u mesecu imaju zgodne popuste na određene proizvode. Znam da proizvodi mogu da se poruče i preko sajta, ali nisam sigurna da li isporuka važi van Srbije. Inače, nisam sigurna da li Erborian možeš poručiti online sa njihovog zvaničnog sajta (fr.erborian.com), a ovako ih nisam viđala po uobičajenim online šopovima.

      Izbriši
  4. Čini se legit :)
    Trenutno sam opčinjena Antipodes Aura maskom koja je čist luksuz u tubi i sve me strah potrošiti je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pročitala sam recenziju i baš sam pomislila: Wow! Misha je pronašla svoju all-time favourites maskicu :D. Prikucala sam je na listu uz hvaljenu Origins i jos neke ;).

      Izbriši
  5. Zvuci sjajno, rado bih ga isprobala cim bude na nekom snizenju. Mehanicki piling mi nekako ne prija pa trazim enzimski da isprobam, mozda isprobam prvo Balein jer je dostupniji cisto da vidim o cemu se radi jer do sada nisam koristila nista od tih proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balein je za mene bio veliko razočaranje. Pokušavala sam uporno da ga koristim nekoliko puta i svaki put bi mi izazvao nezapamćeno crvenilo (onako sa oštrom granicom), nevezano da li ga držim na licu jedan, pet ili deset minuta. Ne znam da li su menjali nešto u formuli (u odnosu na enzimski koji je bio u roze pakovanju), ali zakljucila sam da definitivno ima nešto što mojoj koži ne prija. Opet, mnogi su tim pilingom bili zadovoljni. Ne košta puno da se isproba :).

      Izbriši