Proizvodi koji mi nisu odgovarali #2

U današnjem postu, skrećem vam pažnju na nekoliko proizvoda drogerijskog cenovnog ranga koje sam imala prilike da koristim poslednjih par meseci, a spadaju u grupu onih čiju kupovinu - bez obzira na pristupačniju cenu - ne bih ponovila. Obrazložiću i zašto :).


Garnier Miracle Skin liniju za preventivnu negu protiv starenja kože čine krema za lice i krema za predeo oko očiju. Oba proizvoda su mi ustupljena na testiranje sredinom decembra, prošle godine. Intenzivnije sam ih koristila tokom januara.

Proizvođač obećava dvostruki efekat: trenutni (po nanošenju, krema umanjuje vidljivost nesavršenosti lica i pravi kožu vidljivo mlađom) i dugoročni (redovnom upotrebom umanjuje bore i učvršćuje, pa je lice vidno poboljšano). Miracle Eye, krema za zonu oka, dodatno se bori protiv bora i podočnjaka.


Na prvi pogled, ove kreme drugačijim čini formula obogaćena pigmentima. Pri razmazivanju, iz bele boje prelaze u žućkastu nijansu i prilagodjavaju se boji kože. Tehnologija veoma podseća na The Body Shop All in One BB Cream, koja je na mene ostavila podjednako neimpresivan utisak.

Garnier Miracle Skin nije toliko žuta kao TBS, ali je takođe slabe prekrivne moći. Mislila sam da će donekle ublažiti plavetnilo podočnjaka i sivilo kože, međutim moje lice sa ili bez ove kreme, vizuelno ostaje isto. Možda bi uspela da poboljša i osveži još svetliji ten. Takođe, ne dopada mi se što prilikom razmazivanja, pigment ume da se zadrži i "žuti" u porama i suvljim zonama - posebno ako ste istisnuli malo veću količinu - pa uz sav trud, lice može da izgleda pomalo aljkavo.

Obe kreme su obogaćene anti age kompleksom koji uključuje Vitamin B, LHA (capryloyl salicylic acid koja podstiče obnovu epiderma), ekstrakt argana i retinyl palmitate, a krema za lice i zaštitnim faktorom SPF 20, pa mogu pružiti određenu zaštitu i negu. Koža zaista ostaje meka, svilenkasta i nežna. Ipak, preterano je govoriti o "vidljivim rezultatima već nakon 28 dana". Takođe, iz nekog razloga su bogato naparfemisane. Mirišu oštro i za moj nos pomalo agresivno. 

Dermolab Moisturizing Cleansing uljani balzam za čišćenje lica sam kupila relativno skoro. Zapravo sam celu Dermolab preparativu otkrila pre svega par nedelja, u Jasminu. U pitanju je italijanska kozmetika pod okriljem kompanije Deborah Group. O trendu čišćenja lica uljanim balzamima više puta sam čitala i slušala, pa sam ugledavši ovaj, u kutijici od 150ml po ceni od 1490rsd, poželela da ga kupim i isprobam.


Ideja iza ovog i sličnih uljanih balzama je da osim efikasnog rastvaranja prljavštine i uklanjanja šminke, pruže dodatnu negu u vidu hidratacije kao i da opuste mišiće, osveže lice i podstaknu cirkulaciju, budući da ih je potrebno nežno umasirati.

Dermolab Cleansing Balm se bazira na mineralnom ulju i mnoštvu hidrogenizovanih biljnih ulja, a sadrži i hijaluronsku kiselinu. Očekivano je mastan i nije ga lako ukloniti sa lica. Nanosim ga na vlažnu kožu, a nakon masaže skidam dobro pokvašenim i oceđenim tupferima. Zaista pruža negu i (ukoliko se dobro očisti) ostavlja lice nemasnim, osveženim i nahranjenim, pa mislim da ovaj tip proizvoda generalno može da bude odlično rešenje za različite tipove kože, posebno suvu.

Ono što me je razočaralo je efikasnost i miris. U potpunosti skida recimo tečni puder, ali će maskaru i postojaniju šminku za oči (poput ajlajnera, masnijih senki i sl.) samo zamazati. Osim toga, izbegavam da ga koristim na očima, jer me neki od sastojaka blago iritira, izaziva crvenilo i oči suze. Takođe, miris je "metalan" i neočekivano neprijatan, što smatram bitnim činiocem, budući da masaža lica treba da potraje bar nekoliko minuta.

Sve u svemu, ako do sada niste isprobali balzame za čišćenje, a nameravate, ja bih ovaj preskočila.

Green Pharmacy Bath Oil mirisne note mandarina/cimet, u plastičnoj bočici, sa papirnim uputstvom za korišćenje prikačenim oko grla gumicom za tegle :D. Taj neobični detalj me je svakako privukao. 


Ulje je, prema proizvođaču, predviđeno da se koristi kao kupka, u kadi. Kupila sam ga prilikom jedne bezuspešne potrage za novom, a kvalitetnom kupkom. Kupke praktikujem redovno, a za sada nisam uspela da otkrijem ništa lepše i bolje od Dr. Hauschka Bath Essence programa (imajući u vidu proizvode relativno normalnog cenovnog ranga).

Green Pharmacy Body Care nam stiže iz Poljske. Ako se ne varam, 250ml ovog ulja, platila sam ~ 250 rsd. U sastavu je SLS (koji u ovom tipu proizvoda obično gledam da izbegnem) i još neki mogući iritansi, ali i ekstrakt korena žen šena, eterično ulje mandarine i cimeta. Ipak, ako niste osetljivi na uobičajene gelove za tuširanje, ovo ulje može fino da posluži baš u te svrhe. U dodiru sa vodom postaje više kremasto nego penušavo i miris - inače sladak, voćkast, razbuđujući i divan - jedino tada dolazi do izražaja. Inače se brzo gubi i kao kupka, proizvod je prilično neupotrebljiv.

Da li ste koristili neki od pomenutih proizvoda? Kakvi su vaši utisci?

18 komentara

  1. Garnier kreme sam htela da isprobam, ali sada ću ih sigurno preskočiti. Zapravo sam bila 99% sigurna da mi se neće dopasti, jer ne bih mogla da koristim bez pudera, pa mi onda i nema neku svrhu, ali uvek je tu taj 1% koji me svaki put natera da stanem ispred kreme i dvoumim se da li da ipak uzmem. :) Kupku mandarina/cimet imam i volim je, samo što je nikada nisam koristila kao kupku, već kao gel za tuširanje, jer mi se dopada miris, a i nega mi je solidna kada je tako koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je ona vrsta proizvoda koja izgleda privlačno i zanimljivo u nekom "hi tech" smislu :D, ali zapravo nema neku posebnu svrhu: pigmentisane ali ne prekrivaju, hidratantne ali ne dovoljno..

      Eto, ja sam je koristila isključivo kao kupku :). Definitivno bih je svrstala u tuširalice. Miris je zaista divan.

      Izbriši
  2. Bedak za ovu kupku, ali mislis da je ok za tusiranje? :) U DM-u me izludjivalo to sto imaju taj papir preko poklopca, ali sada su stavili po jedan od oba mirisa bez te gumice, da moze da se pomirise. I onaj drugi miris je bas bas bas sumast. Kao da si zorom medju nekakvim borovima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam mirisala taj drugi, ali verujem da je divan. Mandarina/cimet je baš onako očaravajuće slasan :D. Nije ni trunčicu fake. Baš me čudi da su kod nas stigle samo dve mirisne verzije, pošto na njihovom sajtu ima čak sedam. Mislim da ovo jeste gel za tuširanje :).

      Izbriši
  3. zanimljiv post :)
    šteta za ovaj Garnier novitet, privlačio me i skoro sam kupila ... ali ako lice izgleda čudno i aljkavo, a ništa ne prekriva, bolje da preskočim,,,

    šteta i za Bath oil - mandarina i cimet su sigurno divna kombinacija u mirisu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kremice su dopadljive, nažalost samo na prvi pogled.
      Miris zaista jeste divan, nimalo sintetički :).

      Izbriši
  4. Kakva šteta za Bath Oil :( Dohvatila sam ga u DM-u čim sam ga ugledala, kad ono sastav užas. Odmah vratila na raf. Onaj drugi miris je baš kao osveživač za wc :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš, a na mojoj flašici je preko originalne nalepnice prelepljena ona deklarativna - bez previše detalja :).

      Izbriši
  5. Baš sam mislila da ga probam, no kada si rekla da ima metalan miris samo sam se naježila. Defitivno preskačem.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Generalno ne vidim da je iko pisao o Dermolab kozmetici, pa ako se baciš u isprobavanje nečeg drugog iz njihove linije, zanimaće me da čujem utiske :).

      Izbriši
  6. Probala sam kremice i imam sličan utisak, pogotovo za onu za lice. Nijansa je tako tamna i čudna na meni da sve druge osobine automatski padaju u vodu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na meni nije tamna, ja je uopšte ne detektujem :D

      Izbriši
  7. Sjećam se da sam davno na Youtubeu slušala o ovim Garnier kremicama, točnije prije nego su došle u HR i baš sam se veselila dolasku jer su mi djelovale više kao iluminirajući primeri nego kreme koje eto umanjuju bore i pružaju adekvatnu njegu. Kad sam vidjela cijenu kod nas uzbuđenje je splasnulo jer za takav efekt bome ne dam gotovo troznamenkastu cifru. :/
    Čitam sada tvoje dojmove i definitivno proizvode križam s liste i nemam namjeru kupiti niti na sniženju. Nije vrijedno. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja im uz svu dobru volju, nisam uspela naći namenu :).

      Izbriši
  8. Mene Miracle skin tako kopka ali sad više i ne toliko mnogo zbog mirisa, mislim da bi ja pala u nesvest :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tijana, ako nemaš problem sa otvaranim tubama, mogu ti proslediti obe Miracle kreme na isprobavanje, možda se tebi pokažu ok. Samo mi se javi mail/om.

      Izbriši
  9. Aleksandra Veselinovic4. travnja 2015. u 12:54

    Ja sam zadovoljna sa Garnier Miracle skin kremom.O nekim dugorocnim efektima ne mogu da govorim,jer je koristim nekih mesec dana,ali prija mi,lice mi je blistavije,svezije..Kada zaelim da prekrijem nedostatke koristim pudere,tako da to nisam ni ocekivala od ove kreme.Meni je o.k.

    OdgovoriIzbriši
  10. Mila Peric
    Planirala sam da kupim Garnier miracle skin ali sada najverovatnije necu.Druge proizvode nisam probala,iz Dermolaba imam nekoliko proizvoda i bas mi se svidjaju.

    OdgovoriIzbriši