Empties: Balea, Weleda, The Body Shop, Freeman, Erborian, Eveline, Max Factor, Blistex

Empties postovi su nešto što me uvek privuče i što rado čitam na drugim beauty blogovima. Koncizne mini recenzije korišćenih, potrošenih ili iz nekog razloga odbačenih proizvoda, zadrže mi pažnju jer su iscrpne a lagane za čitanje. Kako ima dosta kozmetike koju redovno koristim, a iz ovog ili onog razloga nikada ne spomenem na blogu, odlučila sam da jedan takav tip posta uvedem u redovnu mesečnu "postavu".


U martu sam ispraznila jedan šampon, gel za tuširanje, mirišljavi puter za telo, masku za lice, noćnu kremu, maskaru, korektor i s.o.s krem za usne.


Balea šampon za farbanu kosu sa ekstraktom crvene narandže i moringe, koristila sam u paru sa 2minutnom kurom iz iste linije. U pitanju je klasičan sulfatni šampon, oslobođen silikona, što ga čini ok izborom za dubinsko čišćenje jedanput do dva puta mesečno. Pruža osećaj škriputavo čiste kose, ima prijatan voćkast miris koji se ne zadržava u kosi. Mada je formulisan kao color & care, uz ovaj šampon farba se definitivno brže ispira, nego uz neke druge.

Weleda gel za tuširanje od pasjeg trna. Sve više naginjem prirodnim, blagim tuširalicama kod kojih je akcenat na nežnim tenzidima, očaravajućim mirisima i dodatnoj hidrataciji. Ovaj gel je zapravo više krem, žućkaste boje i vrlo bogate, gušće teksture. U dodiru sa vodom, blago penuša i nežno klizi. Lako se ispira, a na koži ostaje u vidu tankog glatkog sloja i prelepog citrusnog mirisa, koji traje, budi čula i širi se po prostoriji. U poređenju sa standardnim drogerijskim proizvodima iste namene, Weleda tuširalice nisu jeftine, ali se ne troše brzo i relativno često su na prilično isplativim akcijskim popustima.

The Body Shop Mango puter za telo
, spominjala sam još letos. Jedno vreme sam ga intenzivno koristila, onda sam se malo zasitila mirisa, pa sam mu se ove zime ponovo vratila. Mada je bogat kakao puterom i različitim biljnim uljima, dosta je lagan, koža ga brzo upija i više je pogodan za negu normalne, ne-posebno-zahtevne kože. Dopadljiv proizvod, koji ok neguje i lepo miriše, ali rekla bih ipak malo precenjen.

Freeman Facial Polishing maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom. Koristila sam nekoliko Freeman maski za lice, a ova je na mene ostavila možda i najjači utisak. Vrlo je guste i lepljive teksture, pa je najbolje nanositi je krućom sintetičkom četkom. Pruža efekat zagrevanja (što se oseti u prvih par minuta po nanošenju), aktivni ugalj deluje antibakterijski, a prilikom uklanjanja maske sa lica, šećer pruža srednje jak piling. Ne čini čuda (mitiseri ostaju, delimično i mrtvi slojevi na mestima gde je koža ispucala ili se peruta), ali fino očisti pore, ukloni višak masnoće i koža bude meka i glađa. Mislim da za osobe sa osetljivim kapilarima može da se pokaže kao previše gruba. Tuba sadrži 150ml i traje mesecima, pa je cena od ~600 rsd, prilično isplativa.

Erborian Yuza Sorbet Night noćnu kremu sam već predstavila prošle godine, u recenziji. Na mojoj koži je pokazala sjajne rezultate i ponovo bih je kupila, bez obzira na visoku cenu.

Eveline Volume Celebrities je maskara finog kvaliteta (posebno imajući u vidu cenu). Već sam je recenzirala ovde, a proizvodom sam ostala zadovoljna do kraja tube. Nameravam ponovo da je nabavim, ukoliko saznam gde u Beogradu može da se kupi :D.

O Max Factor Mastertouch Concealeru, tečnom korektoru u olovci sa sunđerastim aplikatorom, čitala sam najrazličitije recenzije. Obično je ili obožavan ili omrznut. Meni se pokazao odličnim. Nijansa (Ivory) je pun pogodak, tekstura je dovoljno gusta da prekrije nepravilnosti, a pri tom ne naglasi linijice. Jedinu poveću zamerku bih imala na činjenicu da se količina od 1,75g po ceni od ~900rsd, potroši brzinom svetlosti.

Od nekoliko Blistex balzamčića za usne, Lip Relief Cream ostaje moj favorit među lip preparatima za prvu pomoć. Koristila sam ga intenzivno poslednjih par meseci i uspela da ispraznim celu tubicu. Jedna od retkih stvarčica koja zaista brzinski zaceli i regeneriše ispucale usne. 


Da li ste neki od pomenutih proizvoda već koristili ili planirali da nabavite? Da li volite ovakav tip posta?

20 komentara

  1. Ovu masku Freeman dugo merkam , lepo si troškarila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razmisli dobro pre nego što se odlučiš i da je kupiš, beskrajno dugo traje.

      Izbriši
  2. Volim ovakav tip posta. Uvijek mi je zanimljiv! Weleda sam koristila tuširalice i kreme a ovaj pasji trn nisam isprobala. Čim kažeš da je citrusni odma mi se sviđa. Volim friškaste i citrusne mirise. Za Blistex sam već čitala da su dobri a nikako da ih isprobam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da Weleda ima i citrusni gel za tuširanje, čini mi se da je on onako malo reskijeg mirisa :).

      Izbriši
  3. I meni je max factor concealer bio odličan! A ako već nisi moraš da probaš Eveline Celebrities ajlajne, obavezno!:D

    OdgovoriIzbriši
  4. Koristila sam jedino Weledin gel za tuširanje s apasjim trnom i zaista ima divan, osvežavajući miris. Moraću da probam baš taj Blistex, isprobala sam ih tri do sada i onaj zeleni, najneprijatniji po osećaju na usnama, ujedno mi je i najbolji po pitanju nege.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vagajući između Lip Relief, MedPlus stika i još nekog Blistex balzama onako u "teglica" pakovanju, definitivno biram Lip Relief :)

      Izbriši
  5. Ova Freemanova maska mi je sledeća na spisku :) TBS maslaci su predivni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš sa maskom biti zadovoljna (imaju još neku "zlatnu" koju takođe mogu da preporučim, za hidrataciju i instant "peglanje" lica) :).

      Izbriši
  6. Super su mi ovakvi postovi jer uvek saznam za neki nov proizvod, ponekad izbegnem bacanje para za nešto i tako... Koristila sam Baleu i do sada su mi svi njihovi proizvodi ok...

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam uzela Freeman nocnu masku sa kamilicom i moram priznati da nisam bas odusevljena, hidrira ali ne toliko koliko sam ocekivala... Vidim da svi hvale crnu kao najbolju za piling, videcu da uzmem manje pakovanje i vidim da li ce ostaviti bolji utisak na mene od zelene :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Balea sampon sam koristila nisam preterano zadovojna,htela sam da uzmem ovu Freeman masku cula sam da je dobra koristila sam neke njihove maske super su ovu jos nisam

    OdgovoriIzbriši
  9. Probala sam ovaj Balein šampon i zadovoljna sam, nije me impresionirao no sasvim je OK. TBS maslaci su divni, hrane i njeguju kožu na gotovo pa idealan način!

    OdgovoriIzbriši
  10. Koristim Balein sampon i jako sam zadovoljna a i cijena im je ok!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Mislila sam se da li da kupim Freeman msku sa limunom ili ovu crnu, i kupila sam zutu sa limunom, jako je dobra! Svi njihovi proizvodi su odlicni i dugotrajni tako da si u pravu kada kazes da iako deluju skuplje, jako dugo traju!

    OdgovoriIzbriši
  12. Volim ovakve postove, rado pročitam kako se drugima svidjelo nešto što sam i sama isprobala ili planiram isprobati. Od ovih sam proizvoda isprobala jedino Balein šampon i ok mi je, ali nije me ništa posebno zadivio. Freeman maske već dugo planiram isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  13. Mila Peric
    Koristila sam Eveline maskaru i dobra je.Sto se tice ove vrste postov,obozavam ih cak priznajem da su mi medju najzanimljivijim.

    OdgovoriIzbriši
  14. Maska freemen odlicno izgleda tj piling maska :D

    OdgovoriIzbriši