Aloxxi biljna terapija za kosu + giveaway

Od svih preparata za negu i stilizovanje kose, dobra maska je nešto što uvek imam u kupatilu. Prilično sam zadovoljna kvalitetom svoje kose i da je ne farbam, neka osnovna nega bi verovatno bila sasvim dovoljna. Ipak, održavanje boje i često feniranje oštećuju vlas i čine je suvljom, pa se trudim da je redovno osvežavam hranljivim pakovanjima.


Kupovne maske obično rotiram nakon jednog do dva meseca korišćenja, koliko u proseku ume da potraje količina od recimo 200ml, jer imam utisak da ih se kosa brzo zasiti. Iz istog razloga, volim da ih upotrebljavam naizmenično sa jednostavnijim kućnim pakovanjima (najčešće kombinujem jogurt i maslinovo ulje). Budući da mi je dlaka tanka, a kosa gusta, prvenstveno biram preparate koji će joj pružiti dubinsku hidrataciju.


Aloxxi Renew Colour Rich tretmansku masku koristim već treći mesec i mogu da kažem da sam i dalje oduševljena efektom koji pruža. U odnosu na Davines Nourishing Repairing masku sa maslinovim uljem, koju sam prethodno potrošila, pokazala je neuporedivo bolje i vidljivije rezultate.

Aloxxi ovu masku svrstava u "intenzivnu biljnu terapiju" za visok nivo hidratacije tretirane, suve i oštećene kose. Već sastav umnogome opravdava ovaj pomalo pretenciozan opis. Bazira se na vodi, ši puteru, masnim alkoholima i cupuacu puteru (tropska voćka iz porodice kakaa, prepuna vitamina B, antioksidanasa, flavonoida i drugih nutritijenata), a upotpunjen je prisustvom ovlaživača poput glicerina i hidrolizata biljnih proteina, ulja, nešto malo silikona i čak deset aktivnih biljnih ekstrakata. Svi zajedno, pomažu jačanje i reparaciju dlake, dubinski hidriraju i donekle štite boju i kosu od spoljnih uticaja.


Nanosi se nakon pranja, na čistu i vlažnu kosu. Za dužinu poput moje (nešto preko ramena), potrebno je ne više od jedne kafene kašičice maske. Predviđeno vreme delovanja je tri minuta, ali ja ovaj interval produžim na bar petnaestak, a kada ne žurim, umotam kosu u prethodno zagrejan peškir, pa ostavim da odstoji i duže. Fino se ispira, pa oko toga nije potrebno uložiti puno vremena i truda.

Ovo je jedna od onih instant maski i efekat je zaista vidljiv već nakon prvog nanošenja. Dlaka je zaglađenija, smirenija i kao da dobija na punoći, što se naročito primećuje na krajevima. Kosa se lako oblikuje, a nakon sušenja postaje svilenkasta, meka na dodir i izuzetno sjajna i to, osim što joj daje zdraviji izgled, čini i da boja živne, deluje blistavije i nekako više dolazi do izražaja. Ni nakon višemesečnog korišćenja nisam primetila da masti vlas i otežava kosu. 

Zaključak

U poređenju sa Revlon Orofluido i Helen Seward Beauty Mask, koje svrstavam među najbolje hidratantne maske do sada, Aloxxi verzija mi za nijansu više prija. Kosa je podjednako lepa i nežna, ali lakša i lepršavija. Dostupna je u tubi od 150ml, u Prima apotekama gde se svakog 10. u mesecu Aloxxi preparati mogu pazariti po cenama nižim za 20%. Čini mi se da je cena maske ~ 1500rsd, ali bi to valjalo proveriti.


I za kraj, komentarom na ovaj post učestvujete u nagradnom izvlačenju Aloxxi "Take Home Collection" paketića.

Uz komentar, potrebno je ostaviti ime i kontakt email. Prijavljivanje traje do subote, 30. maja, a dobitnika ću objaviti u nedelju, 31. maja, na Moj neseser fb stranici.


Da li koristite i šta očekujete od maske za kosu? Koje preporučujete?

55 komentara

  1. Redovno koristim maske, ali i pored toga imam prilicno suvu kosu. Studentski budzet ne dozvoljava uvek izlete u skuplje varijante, tako da bih volela da se pocastim ovim paketicem.
    Anja
    tarakan4@outlook.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako volim maske za kosu,i pakovanja, u zadnje vreme koristim neke prirodne rucno radjene, inace dugo mi je bila favorit Still med i mleko kao i Garnier i Gliss pakovanja 😊
    Tijana Ilić srecajezdravje@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim maske i mazalice svih vrsta, a ovo je nesto sto nisam ranije vidjala pa bih naravno volela da probam !
    Hvala za give away
    Marija Stojisavljevic
    stojisavljevicm@live.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Jovana Veljkov
    jovanaveljkov@hotmail.com
    Volim maske za kosu i bila sam njihov zavisnik dok sam se farbala, pogotovo dok sam bila plavusa! Sada povremeno osvezim kosu nekom kucnom varijantom, ali i Avonovom iz Planet Spa kolekcije sa maslinovim uljem koju ne prestajem da koristim godinama unazad :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jana Milutinovic, mail: jana_milutinovic@yahoo.com
    :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pocela sam da koristim kallos masku sa keratinom i za 300 din za litar tj kilo je predobra :)
    Tijana Ilic
    tijanailic1993@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja do nedavno samo balzame koristila, maske tek otkrivam.. pa bih mogla i ovu da otkrijem :)
    Ana
    anaimsirovic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Od maske za kosu ocekujem da mi olaksa feniranje i povrati vlaznost dlake s obzirom da cesto feniram kosu i to uzima svoj danak. Koristila sam razne maske i retko sam, iskreno, bila u potpunosti zadovoljna sve dok nisam pronasla Serical Placenta masku za kosu koja dolazi u zaista ogromnom pakovanju sa kolicinom dovoljnom za otprilike 2 meseca koriscenja. To je najbolji preparat te vrste koji sam ikada probala i toplo ga preporucujem! Kosa ce vam biti i preporodjena i zahvalna :)
    Iva,virdzinija_landuci@hotmail.rs

    OdgovoriIzbriši
  9. Od maske ocekujem da mi kosu ostavi mekom i negovanom..
    Trenutno koristim Aussie 3 minute miracle, i Aussie Magic Shine, sa obe sam jako zadovoljna.
    Ponekad ubacim u negu dobro staro maslinovo ulje sa Oriflame maskom za ostecenu kosu i to stoji malo duze na kosi pre samog pranja. Nikada nisam probala nista od Aloxxija..
    Veliki pozdrav,
    Kristina Trifunovic
    kristina_trifunovic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Izuzev šampona (nekoliko rotiram u poslednje vreme), ne koristim ništa od preparata za kosu (ne računam suvi šampon). Probala sam Uniq One tretman i prijao mi je, ali ne mogu reći da je napravio čudo. Volim preparate koji mi neće otežati kosu koja je prilično gusta, a dlaka jako tanka. Drugog dana nakon pranja već izgubi potpuno volumen te mi suvi šampon pomogne da pranje kose odgodim za još jedan dan, a da do tada kosa izgleda iole pristojno. Volela bih da probam Aloxxi, ovo bi mogla biti prava prilika za to.
    Ana Novaković
    novakovicana@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Od maske za kosu ocekujem da mi nahrani kosu,da mi kosa izgleda zdravo,da ima sjaja i da lepo mirise.Trenutno koristim Le Petit Marseillais masku i bas sam zadovoljna njome.
    Mila maza3355@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Snimila sam ovaj brend pre par meseci, ali nisam bila sigurna šta bi mi odgovaralo iz njihove ponude. Godinama koristim Gliss pakovanje za kosu, od skora i Alfaparf i Orofluido kao hidrantna, s tim što mi oba, pogotovo Orofluido, ubrzano maste kosu (iako ih ne stavljam celom dužinom).
    Miljana Čović
    miljana_covic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Koristim sampon I balzam iz alexandra I odlicni su! Nisam probala jos aloxxi ali sam citala pozitivne recenzije!
    Tanya Babjak
    tanyababjak@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Jos nisam probala aloxxi. :)
    Slavica Babić
    slavicababic993@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Korostim maske, ne bas redovno (trenutno trosim Serical i koristim je cesce kao balzam, redje kao masku). Koristila sam do sada i L'orealovu masku, ne znam naziv ali roze je pakovanje, i neku Keune, valjda za masnu kosu, trebalo bi da je to ona zelena linija, ne secam se tacno, uglavnom - nisam happy, ne rade nista, ne preporucujem; Serical latte i placenta, nisu lose ali hocu da se ubijem koliko sporo se trosi, to ludacko pakovanje me odbija da probam Kallos; na spisku su mi (kad potrosim prokleti Serical) sada InSight maske jer sam pre pre prezadovoljna samponom. Od maske ne ocekujem cuda, kosa mi je svakako u ok stanju, ali volim kad se sjaji i kad je svilenkasta. Ne volim kad je maska "teska", kad se dva dana ispira i kad kosa nakon nje izgleda masno i/ili ozalosceno. Eto.
    Andrea S.
    dactylion@hotmail.rs

    OdgovoriIzbriši
  16. Trenutno koristim masku Le Petit Marseillais za suvu i oštećenu kosu, i jako mi prija. Ali kako mi je pakovanje pri kraju, razmišljam da probam nešto novo. Ovo mi zvuči super, i rado bih probala.
    Maja Radojković, majara72@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  17. Koristim Latte Serikal ako sam dobro napisala i zadovoljna sam!
    Kokosovog ulje povremenog
    I tako neka jos pakovanjaca
    natasaglisic1984@gmail.com
    Nataša Glišić

    OdgovoriIzbriši
  18. Ocekujem da mu oporavi kosu, da bude meka,sjajna i zdravija :-) trnutno koristim Aussie 3 minute miracle (koju sam jedva nabavila) i odlicna je. Mada su i Baleine dobre.
    Jelena Brcerevic
    jbrcerevic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  19. Koristim Loreal elseve anticasse masku, ali kao regenerator. :) Za sad mi je odgovarajuca.
    Milena Petrovic
    milenastojiljkovic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  20. Bas bih volela da probam Aloxxi. :)
    Branka Mladenovic
    brankamladenovic100@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja imam jalo gustu kosu pa mi ne treba jos vise punoce i volumena dlake, ali ne bi mi to smetalo ako bi mi ova maska oporavila kosu jer jer je jako suva i ostecena zbog svakodnevnog peglanja :)
    Ivana
    Savicivana14@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  22. Postovana,
    uglavnom koristim Serical Placenta, Macadamia, Alfaparf Semi di lino diamante illuminating mask (nije neki miris, ali dobra maska), Swis-o-par tretmansku masku sa arganovim uljem i provitaminom B3 (u onim maleckim vrecicama), ali najbolje od svega je kada kosu namazem kokosovim uljem ili Sephora all-in-one, i tako prenocim. Maske su izuzetno bitne, posebno meni jer citav zivot imam jako dugu kosu, ne volim da idem kod frizera, a kosa mora da uzgleda besprekorno. i jos jedna jako bitna stvarcica, a meni je pomogla je Hemel tretmansko ulje za jacanje i protiv opadanja kose. odlicno ulje.

    Pozdrav. Ana
    petraana6@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  23. Jovana Dobrijevic26. svibnja 2015. u 00:55

    Koristim Le Petit Marsellaise masku sa medom, i odlicna mi je :)
    jovana91.zemun@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  24. Volim da koristim maske i volim da ih rotiram. Pored toga što prijaju mojoj kosi, i meni prijaju ti mali rituali nege. Jedna od najboljih koje sam koristila je Kerastase Chroma Riche koja mi je bukvalno spasila kosu kada sam se iz plave prefarbala u smeđu. Trenutno koristim Marrakesh Masque Miracle koja nije bez razloga hvaljena kao magična maska. Po tvom opisu, čini mi se da bi mi i Aloxxi Renew prijao pa ću je čim pre kupiti.

    Jelena Milojković
    milojkovicjelena@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  25. Povremeno koristim maske za kosu i to uglavnom Baleine, za sada su se pokazale kao izdasne a i cena im je pristupacna, sve preporuke za njih!
    FB Mikica Vladimir Pavlovic
    mikicapavl@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Koristim maske za kosu, a očekujem, naravno da mi kosa bude nežna, zdrava i negovana... Često ih menjam, eksperimentišem, a preporučila bih "Pantene Aqua Light" i "Garnier Repair & Shine".
    Danijela
    danijela.pejatovic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  27. Aleksandra Stanković26. svibnja 2015. u 10:24

    Ranije sam koristila baš često masku za kosu, sad sam proredila na jednom u dve nedelje. U pitanju je Genera maska za kosu i odlična je! Smiri kosu, nahrani je i češljanje glatko ide :)
    Aleksandra Stanković
    sssstankovic@outlook.com

    OdgovoriIzbriši
  28. Ja sam već duže vreme na Insight maskama koje su mi super, a Aloxxi nisam isprobala do sad. Ova zvuči obećavajuće, volim maske za hidrataciju :)

    OdgovoriIzbriši
  29. Bez maski moja kovrdžava kosa bi bila jedno veeeliko klupko bez kraja. Da bi bila zadovoljna nekim pakovanjem potrebno je da moju kosu omekša i olakša rasčešljavanje, da je umiri i nahrani. Koristim ih posle svakog pranja/dva puta nedeljno i trenutno kombinujem Seracel Latte i Placenta, proteinsko i hidrantno.
    Olivera Babić
    olivera499@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  30. Ja imam dugu i gustu kosu koju konstantno peglam pa joj, jasno je, moram posvećivati i puno pažnje. Naročito za vrhove koji mi se više isušuju zbog pegle. Nisam probala, a ni čula, za ovu masku do sada.
    Đurđica Maslak - djmaslak@vip.hr

    OdgovoriIzbriši
  31. Marijana, cvita.2809@gmail.com

    Redovito koristim maske za kosu, čak i umjesto regeneratora. Voljela bih probati ovu masku

    OdgovoriIzbriši
  32. Ne koristim redovno maske za kosu- jednom u dve nedelje. Uvek volim da probam neku novu masku. Hvala na toj mogucnosti.
    Marina
    mdjelic011#gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  33. Koristim maske za kosu jer mi je kosa dosta suva, trenutno upotrebljavam Garnier Repair & Shine, i zadovoljna sam,od Aloxxi-a do sada nisam nista koristila.
    Marija Ilic
    masacz48@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  34. Aloxxi je fenomenalan. Sampon i balzam za volumen i jacanje kose su vrhunski. Moracu da uhvatim taj popust :-)
    Dijana Nikolovski
    dijananikolovski@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  35. Od maske za kosu, ocekujem da napravi cudo od kose,kao iz reklame! :D Ali,posto se takva cuda ne desavaju,dovoljno je i da mi kosa postane meka i da se lako rascesljava. Koristim Garnierovu masku,a od skora i Baleine maske,jer ih svi hvale.
    Jelena Ilic
    drjelenair@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  36. Imam sreću da mi je kosa zdrava i jaka, tako da maske i ne moram da koristim. I pored toga su redovno na spisku za kupovinu.
    Meni je kod maski jedino važan miris. Maska sa čarobnim mirisom me osvoji na prvo "njuškanje", tako da proizvodjače i sastav nikad ne gledam.
    Trenutno sve maske koje imam su voćkastog mirisa.

    Danijela Zdravković
    danijela_zdravkovic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  37. Pazi šta želiš možda ti se i ostvari :D Imala sam dugu gustu jaku kosu, često bi pomislila eh da je samo malo ređa, a onda je počela da opada, da sam pomislila da ću biti ćelava, i dalje jako duga, ali znatno proređena, bar za mene iako drugi misle da nije. I dalje dobijam kompliment kako imam jaku dugu divnu kosu.... ali ja sam pocela da ludim kad mi ga kažu jer niko ne zna muke moje. Koristila sam svašta i ništa nije pomoglo. Od čuvene maske sa lukom dobila sam samo smrad, doduše nedavno sam pocela da koristim kvasac i daje rezultate, padanje je znatno smanjeno još samo da počne nova kosica. Zato pazite šta želite. Koristim maske na prirodnoj bazi i koje pravim sama, i od njih očekujem da mi kosa bude jača zdravija i gušća a naravno za ove rezultate treba vremena čak i nekoliko meseci. Ja se raspisah :D oprosti ali za sve koji imaju ovaj problem nek pokušaju masku sa kvascem.
    Nevena Jovanović
    nevena88jovanovic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  38. Već duže vreme sam u potrazi za dobrom hidratantnom maskom, zainteresovala me je baš ova recenzija.
    Tanja Matejić
    tanjamatejic89@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  39. Aloxi proizvodi me interesuje vec neko vrijeme,a posle tvoje recenzije imam jos vecu zelju da probam,pogotovo sto takodje imam tanku dlaku i neke maske znaju da mi dodatno slijepe kosu.
    Odlicna recenzija.
    ljiljaa@hotmail.rs

    OdgovoriIzbriši
  40. Ajme. Od kako sam napravila ombre, kosa mi plače za dodatnom negom :/ Da sam znala u šta se upuštam, dva puta bih razmislila :D

    Aleksandra Uzelac, auzelac91@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  41. Ne koristim masku za kosu.
    Rajka Kovačević
    rajka.kovacevic5@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  42. Ja koristim maske sigurno desetak godina,i probala sam razne maske. Samo sto nikad nisam obraćala pažnju da li su hidratantne,ova mi maska deluje jako dobro.Rado bih je probala :)
    Aleksandra Gedeon Stanisavljević
    gedeonaleksandra@gmail.com
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  43. Čujem baš mnogo pohvala na račun Aloxxi proizvoda. Moraću ih probati jednom.
    http://marinamarry.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  44. Ponekad koristim poneku maskicu,obicno koja mi dodje pod ruku. Nisam nasla ni jednu koja bi mi savrseno odgovarala. Cesto upotrebim Gliss ,Still ili Garnier ali me se nekako cini da mi se kosa jako brzo izmasti od njih.
    Marina N.
    marina84makeup@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  45. Dobru frizuru i pakovanje kod frizera možemo sebi priuštiti s vremena na vreme, ali kosu je potrebno negovati stalno. Imam dugu, farbanu i tanku kosu, i zato joj posvećujem veliku pažnju. Volim da maska učini moju kosu sjajnom i svilenkastom, da se lako češlja, i naravno da lepo miriše. Ne volim dugo da držim masku i zato volim keratinske maske. Ne očekujem da maska sadrži ulja, jer njih nanosim na suhu kosu, samo na vrhove. Preporučujem Lorealove, Schwarzkopf i Alfaparf maske. nikolina.mi24@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  46. Имам кратку косу, која је дивна док се не измасти, што се деси веома брзо, те ми маска није потребна за мене, већ за другарицу, која је заљубљеник у своју косу и њену негу.
    Јована. jovana.d@outlook.com

    OdgovoriIzbriši
  47. Izostavih email- cicablogspot@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  48. od maske ocekujem da mi oporavi kosu,da kosa lepo mirise i da dobije veci volumen! garnier najcesce koristim a aloxxi proizvode nisam probala a bas bi volele jer citam da su veoma hvaljeni!
    bozanam1966@gmail.com
    Ana BM

    OdgovoriIzbriši
  49. Hvala na ovoj prilici!

    Dragana Milovanović, gagamil12@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  50. Trenutno koristim Garnier repair & shine masku, i meni bas odgovara. Koristim je nakon svakog pranja, i kosa mi je super. Lako je rascesljam, mekana je, i ne moram cesto da je sisam. Ovu masku nikad nisam probala, ali bih svakako volela. :D
    Aleksandra Kostic
    eva.sunshine.92@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  51. Veoma bih volela da probam ovakvu vrstu proizvoda, deluje mi zanimljivo. :)
    Jelena Sofranić
    jsofranic@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  52. Imam baš tanku kosu, tako da od maske očekujem čudo - da mi poveća volumen iz te tankoće, a naravno i da je nahrani kako treba, da joj sjaj i miris :) Koristim u poslednje vreme LRP masku, i čini mi se da ima efekta :)
    Jasmina M jassm23@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  53. Blajhana sam plavuša tako da je maska za kosu obavezan korak u mojoj rutini.Aloxxi nisam probala ali zato jesam sve ostale,manje-više,koje mogu da se pronadju po našim drogerijama.Trenutno mi je favorit Macadamia u koju kapnem i nekoliko kapi Macadamia ulja.Kosa bude stvarno meka i svilenkasta,preporučujem :).
    Vesna Matić
    vesnamatic27@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  54. Milena
    milenica88@live.com
    ne koristim maske jer imam tanku kosu koja se brzo masti pa se odlucujem za regeneratore

    OdgovoriIzbriši