Iskustvo: L'Oréal Professionnel Paris PRO | FIBER

Svake godine, po povratku sa mora, oprostim se od par santimentara kose. Sunce i so joj isperu boju, krajevi se rascvetaju a dlaka postane više krta nego elastična, pa je šišanje uz intenzivniju negu maskama i pakovanjima, obavezan deo oporavka. Ove godine situacija je bila drastična, te sam rešila da pomoć potražim u salonu. Otprilike u to vreme, do mene je stigla priča o novom L'Oreal Professionnel Pro Fiber obnavljajućem tretmanu. 


U pitanju je inovativan sistem dugotrajne nege namenjene svima (uključujući i trudnice i dojilje), nastao kao rezultat petnaestogodišnjih istraživanja, koji "počinje u salonu, a nastavlja se kod kuće". Tehnologija se bazira na molekulskom kompleksu, sposobnom da prodre i zaključa se unutar vlakna, a zatim i da se reaktivira sa svakim šamponiranjem (do četiri pranja), što ga čini posebno zanimljivim i već u startu obećava dugotrajnije i efikasnije rezultate.

Posle tretmana, oštećeni krajevi izgledaju kao da su upravo ošišani, a sa svakim sledećim pranjem kosa ostaje regenerisana, blistava i lepa. Uz produženu negu kod kuće, efekti bi trebalo da potraju i do šest nedelja. 

Priznaćete, zvuči kao čarolija, te sam bila prilično zaintrigirana da odem na tretman, a zatim i nestrpljiva da dočekam sledeće pranje kose :D. Povela sam i Igora da sve zabeleži sjajnom fotografijom, a uputili smo se u Salon lepote "Studio Stefanović", gde sam imala zadovoljstvo da se prepustim umeću frizera i L'Oréal edukatora, Dušice Stefanović.


Pro Fiber razlikuje tri stepena oštećenja kose, u okviru tri linije: Rectify, Restore i Reconstruct - lako ih je prepoznati i prema boji ambalaže (koja je, moram da primetim, super atraktivna i dopadljiva).

Dijagnoza

Procenu stanja kose radi frizer, a popunjava se i detaljan upitnik o istorijatu kose, nedeljnoj nezi i navikama. U mom slučaju, upitnik je pokazao sledeće:

Kosa je gusta, redovno tretirana oksidantnom bojom. Pre nešto manje od godinu dana je posvetljena, a potom su izvlačeni pramenovi. Jednom nedeljno koristim šampon za pranje i masku. Takođe, feniram se jednom nedeljno, ne koristim peglu i druge toplotne sprave za stilizovanje. Volim sprej za raščešljavanje i često vezujem kosu u rep.

Uz ove informacije i nakon procene elastičnosti i glatkoće, Dušica je zaključila da stanje moje kose odgovara nivou 3, a to znači veoma oštećena kutikula i korteks, te da će adekvatnu negu pružiti preparati iz ljubičaste RECONSTRUCT linije, koji uključuju šampon, masku, serum i re-charge ampule za negu kod kuće. Ampule su obogaćene pomenutim molekulskim kompleksom i nanose se umesto maske svako četvrto pranje kose.


Tretman

Postupak je jednostavan i sve ukupno, uz pranje i stilizovanje kose, traje možda nekih sat vremena. Nakon šamponiranja, kosa se ispere, ocedi peškirom i potom se nanosi odgovarajući koncentrat i maska za negu. Pažljivo se umasira u kosu, pramen po pramen, celom dužinom. 


Tretman deluje već nakon pet minuta, mada je na mojoj kosi ostavljen nešto duže. Kosa se zatim dobro ispere, prosuši peškirom i pre feniranja, tretira kremastim, nemasnim serumom kojim se zatvara krug nege, a kosi između ostalog pruža i termo zaštita.

Sve u ovom tretmanu, od šampona do seruma, miriše na senzualnu, pomalo biberastu vanilu. Miris se lagano širi i što je najlepše zadržava u kosi, te sam tako opojno mirisala kroz ul. Vojvode Stepe i celim putem do kuće, da su se ljudi za mnom okretali a ja bila na desetom nebu od miline :D.





Rezultati

Od suve, mat kose, iskrzanih a ponegde i rascvetalih krajeva, nakon tretmana dobila sam blistavu, izuzetno sjajnu i "živu" dlaku, savršeno glatku i finu. Vrhovi su zaista izgledali transformisano i zdravije, a na dodir nisu bili samo zaglađeni, već kao da su dobili određenu čvrstinu i gipkost. Ipak, skraćivanje im ne gine, što me je posavetovala i Dušica, jer je blanšem oštećena kosa nezalečiva i nema mnogo poente forsirati je na glavi.



Od tretmana su prošle skoro dve nedelje i dva pranja kose i za sada mogu da kažem da su efekti i dalje tu, a izgled i stanje kose zaista sjajni. Ono što dodatno primećujem je volumen. Mada me frizer fenira isto kao i pre, oboje primećujemo da je kosa nekako vizuelno punija, pokretnija i definitivno lakša za oblikovanje. Reconstruct nege ću se u potpunosti pridržavati u narednim nedeljama, ne bih li videla delotvornost ovog sistema u punom svetlu, te ću vas o tome dodatno obavestiti jednim blagovremenim update/om ovog posta. Za sada imam samo reči hvale.

Moram da napomenem i da sam ja, kada je u pitanju održavanje kose, Revlon devojka, a ovaj tretman me je na jedan lep način uveo u svet L'Oréal profesionalne nege i nekih sjajnih preparata sa kojima do sada nisam imala dodira, ali na koje ću ubuduće definitivno obratiti više pažnje.

Imate li iskustva sa profesionalnim brendovima za negu kose i ako da, koji posebno izdvajate?

17 komentara

  1. Post je došao kao poručen jer mene od pojavljivanja kopka ovaj tretman ali nikako da se malo podrobnije raspitam o iskustvima.
    Da li možeš da navedeš i okvirnu cenu tretmana i preparata za kućnu upotrebu.


    Unapred hvala,


    Jelena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Jelena,

      Cena tretmana se razlikuje od salona do salona, tako da bi možda najbolje bilo da se raspitaš.
      Preparati za kućnu upotrebu su u rangu cena salonskih L'Oreal Professional preparata (recimo od ~ 1600rsd za šampon pa do ~2600 rsd za masku).

      Izbriši
    2. Ja sam sampon platila 1500 i regenerator 1800. A sam tretman 1900. Oz Nisa sam.

      Izbriši
  2. Odlično, slićno deluje i Revlon Hydra Rescue Repair, osim što za Revlonov preparat mora da se zagreva svaki pramen peglom za kosu preko alu-folije pre no što se ispere i traje isto oko 4 do 5 pranja. Odličan je ali je komplikovana aplikacija. Ovo deluje jednostavnije, vredi probati... Hvala ti

    OdgovoriIzbriši
  3. Vrlo, vrlo zanimljivo, sa velikim interesovanjem ću pratiti nastavak priče nakon nekoliko nedelja! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Da li si isprobala tretman i kod kuce ? Koliko cesto moze da se koristi ? Cena ?
    Hvallla :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tretman se radi isključivo u salonu, a sa negom i održavanjem se nastavlja kod kuće preparatima iz odgovarajuće linije. Ja sam trenutno kompletnu kućnu negu kose svela na proizvode iz Reconstruct linije, pa ću kroz par nedelja ponovo pisati o utiscima :).

      Cena samog tretmana dosta varira od salona do salona, pa preporučujem da se raspitaš. Mislim da sam tretman može da se ponovi na svakih šest nedelja, ali pretpostavljam da to zavisi i od stanja tvoje kose, što će frizer najbolje oceniti.

      Izbriši
  5. Čitala sam o ovim proizvodima, ali ne i o samom tretmanu kako ide. Tako da mi je baš lijepo sjeo ovaj post. A i proizvodi mi se sviđaju i voljela bi isprobati. Po mojoj procjeni, liniju 2. :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. Zanimljivo deluje cela ideja, cekam nastavak da cujem kakvi su efekti posle kucne nege :) Koristila sam L'Oreal Professionnel Intense repair preparate i Mythic oil ranije ali nisam nesto bila zadovoljna, za moju kosu su se do sada najbolje pokazali Phyto i Davines

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam baš skoro na preporuku uzela i Mythic Oil. Dosta ga hvale, navodno je njihov najprodavaniji proizvod. Phyto je, koliko čujem, sjajan. Šta si koristila? Od Davines sam koristila jednu masku na bazi maslinovog ulja, ali mojoj kosi nije baš "legla", mada znam da imaju neke sjajne maske.

      Izbriši
    2. Nije Mythic oil los samo nisam videla nikakvu razliku izmedju njega i mnogo jeftinijih proizvoda tog tipa, ima potpuno isti miris kao Avon serum a i tekstura mu je ista. Od Phyto sam koristila liniju Phytojoba i stvarno je kosa delovala zdravija i lepsa, nekako sjajnija i cvrsca, ne znam ni da opisem ali je razlika bila bas primetna, prestala sam sa koriscenjem samo zato sto nisu bili dostupni jedno vreme i sad planiram da se vratim njihovim proizvodima :)

      Izbriši
    3. I meni je drago da se Phyto vratio, kao i da ima tako verne ljubitelje. Po svemu što sam čula i videla, definitivno se izdvajaju kvalitetom. Hvala na preporukama :).

      Izbriši
  7. Ni jedan profesionalni proizvod nisam sama koristila i uvek mi ga frizerka stavlja u salonu :) I jedino sto mogu da kazem za njih sada jeste a su im bocice PRELEPE! :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja koristim Lorealove profiber sampon i regenerator vise od mesec dana i prezadovoljna sam, pokusala sam da se vratim na svoju staru rutinu od 300 preparata ali nista ne daje taj efekat kao profiber. 😣 Cena je malo jaca za nasi zemlju, ali kako su to profesionalni preparati, mala kolicina sampona i regeneratoraje potrebna za pranje i regeneraciju. Da napomenem da se redovno blajham , plavusa sam.

    OdgovoriIzbriši