L'Oréal Professionnel Mythic Oil

Ima proizvoda koji za kratko vreme steknu veliku popularnost među korisnicima i možete ih videti svuda: u časopisima, na blogovima, u profesionalnim salonima. Svi ih hvale, isprobavaju i ponovo hvale i tako, u jednom trenutku i vi dobijete neizmernu želju da se počastite jednim takvim savršenstvom u tubi, boci ili teglici.


Najčešće to budu zaista kvalitetni preparati, koji vam individualno mogu ili ne moraju odgovarati. Ipak, ono što sam iz iskustva naučila, slušajući i čitajući sva ta pozitivna iskustva i priče koje ponekad umeju da prerastu u super legende :D, jeste da ne treba da očekujem čudo. Jer, i dalje je to neka krema, šampon ili balzam za usne, i bez obzira na izvanredan sastav, za moju kožu ili kosu može da učini taman onoliko koliko je u moći jednog kozmetičkog proizvoda.

Jedan takav preparat, veoma popularan među proizvodima za kosu, je L'Oréal Professionnel Mythic Oil. O ovom ulju se od 2012. godine (od kad ja pratim) intenzivno priča i piše. Spominju ga beauty editori po ženskim časopisima, kao i blogeri širom sveta. Poslednji put sam o njemu čitala vrlo temeljnu recenziju na blogu "Zdrava kosa". Pre par nedelja, jedan frizer mi je preporučio celu Mythic Oil liniju, objašnjavajući zašto mu je ovo ulje jedno od omiljenih i to je bio trenutak kada sam najzad odlučila da ga nabavim. 


Volim ulja za kosu, čak više od krema za stilizovanje, a najviše zbog lepog sjajnog finiša koji ostave na dlaci. Ovde prvenstveno mislim na razređena salonska ulja, koja se najčešće baziraju na silikonima i kombinaciji hranljivih biljnih ulja i kao takva su idealna u završnom koraku sređivanja. Čista biljna ulja umeju da budu masnija, teže mi je da pogodim pravu dozu i radije ih trošim na pakovanja pre pranja kose ili još bolje kao noćni tretman, kako bi odstojala što duže na glavi. I jedna i druga, shvatam pre svega kao preventivu u nezi kose.

Sastav


L'Oréal/ovo mitsko ulje postoji u nekoliko verzija (za sve tipove kose, za suvu i neukrotivu kosu, čak i u formi mleka za tanku kosu). Ja sam izabrala onu za obojenu kosu, koja pored silikona sadrži finu koncentraciju ulja avokada, grožđanih koštica, semena lana i brusnice. Ovakva kombinacija je vrlo bogata esencijalnim masnim kiselinama i antioksidantima, te pruža dobru hidrataciju, hrani suvu i ispucalu kosu i pruža zaštitu.


Tekstura i osećaj na kosi

Ovo ulje ima dosta retku teksturu i ako bih ga poredila sa nekim sličnim proizvodima, koje sam već koristila, rekla bih da je mnogo ređe od recimo Avon Advance Techniques Silk Protein seruma, kao i od Balea Professional Repair ulja, pa čak i od L'Oreal Elseve Huile Extraordinaire za obojenu kosu.

Od svih pomenutih, Mythic ulje se ubedljivo najbrže upija i to se može primetiti i na dlanovima: Avon AT serum stoji i pod prstima se čini prilično gumenast, Balea Repairs je nešto teže i masnije teksture, L'Oreal Extraordinaire se fino upija, ali ostavlja vlažan trag, dok se Mythic absorbuje gotovo trenutno, a na koži ostaje u vidu suvog, svilenkastog filma.

Na kosi je nemasno, lagano i ne otežava je, pa ipak za nanošenje od sredine ka krajevima (za dužinu kose poput moje, dakle nekih 5cm preko ramena) potrebna je veoma mala količina (jedan do dva stiska pumpice).

Miris

Miris je lep, čist i pomalo sladunjav. Iako je diskretan, ja ga određeno vreme osećam u kosi. Skoro je jedna čitateljka podelila svoje utiske o ovom ulju, napomenuvši da joj miriše isto kao Avonov serum. Zaista imaju vrlo sličnu notu, s tim što je miris ulja po meni za nijansu slađi, nežniji i prijatniji. Interesantno je i da L'Oréal u ponudi ima intenzivniji Mythic parfem za kosu, koji se duže zadržava i upija neprijatne mirise.

Efekat

Od ovog ulja se očekuje da pruži sjaj i kosu učini nežnom, glatkom i negovanom. Zahvaljujući antioksidantima i UV filterima, trebalo bi da zaštiti boju od sunca i izbeljivanja, a na duže staze da ishrani vrhove i izbalansira prirodni nivo masti u kosi.

O efektima na duže ne mogu još ništa da kažem, ali mi se sviđa sastav, te verujem da može fino da prehrani kosu i svakako ću nastaviti da ga koristim. Što se tiče trenutnih rezultata, uz ovo ulje dlaka je zaista zaglađena i smirena, pa kosa izgleda uredno i lepo.

Može da se nanosim na mokru, prosušenu ili suvu kosu. Ja volim da ga koristim neposredno pre feniranja, a potom i da ga nanesem na krajeve nakon feniranja, kao i na pojedinačne pramenove. Čini mi se da je tako sjaj intenzivniji, a boja dobije dimenzionalnost i kosa izgleda življe i interesantnije.

Zaključak

Na prvi pogled, Mythic ulje može da deluje prosečno. Pa ipak, od nekoliko ulja za kosu, koja volim, redovno kupujem i često naizmenično koristim (u zavisnosti od doba godine, stanja kose i još nekih okolnosti), primetila sam da se poslednjih nedelja najradije hvatam za Mythic bočicu. Možda zato što mi se dopada miris, možda i zato što je tako lagano i skoro neosetno, što prija tankoj dlaci kakva je moja. U svakom slučaju, uspelo je da pridobije moje simpatije.

Ulje sam nabavila preko online šopa Bellissima, koji sam otkrila relativno skoro. Imaju solidan izbor profesionalnih brendova, a relativno često i akcijske popuste i promo ponude, što me posebno raduje.

Na kraju dugujem ime dobitnice Avon Attraction mirisa za Nju. Ovog puta najviše sreće je imala...

...Mina, čiji mail nosi ime Betty Boop :). Minu molim da mi se, pošto ovo pročita, javi na mojneseser@gmail.com, sa detaljnim podacima za slanje paketa. Svima ostalima se od srca zahvaljujem na čitanju i učestvovanju i najavljujem još sličnih darivanja u budućim postovima.

Da li koristite ulja za kosu? Koja i kako? Koliko vam prijaju? Primećujete li boljitak kroz vreme?



10 komentara

  1. Recenzija me je odusevila a o ulju cu razmisliti. Moja kosa je tanka i retka, ne smem da koristim nista sto moze da je slepi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Majo :).
      Ovo ulje jeste vrlo lagano, ali svakako preparate treba birati i prema tipu kose. Kome u globalu ne odgovaraju ulja, verovatno ni ovo neće.

      Izbriši
  2. I ja jako volim ulja za kosu, naročito kada uspeju da mi kosu održe urednom, a kako sam sklona eksperimentisanju, mislim da ću i ovo isprobati. :) Još ako se dogodi i da mi se miris dopadne... Happy as a clam. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je Mythic ulje najdraže, upravo zato jer je lagano, nije jako masno, a super radi posao. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Svidja mi se kako izgleda, mada nesto u poslednje vreme izbegavam ulja za kosu :/

    OdgovoriIzbriši
  5. Vec neko vreme koristim Marrakesh ulja za kosu i prijaju mi mnogo vise no klasicne maske i regeneratori. Ovo izgleda jako zanimljivo! :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Moje kovrdže su ponovo oživele od kako sam u negu uvrstila i ricinusovo, kokosovo i maslinovo ulje, kao maske ili za LOC posle pranja. Odlična recenzija kao i uvek!

    OdgovoriIzbriši
  7. Jedno od ulja koje odavno merkam, a nikako da dođe na red za kupovinu. Koristim ulja, skoro svakodnevno, posebno kada peglam kosu. Moja kosa ne može bez njih nikada. :) Volim njihovo Elseve Huile Extraordinaire, ali moju kosu ne neguje, samo sam navučena na miris, pa ga stavljam svakog dana po malo, čisto da kosa zamiriše, za negu su mi potrebna druga, recimo Amika, koje mi je jedan od favorita u poslednje vreme. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Luda sam za uljima za kosu. Mythic Oil i Orofluido su mi prvi na listi cim potrosim zalihe.
    Koristim skoro svakog dana ulja za kosu, ali ih roitiram. Primetila da mi se kosa nekako "navikne" na odredjena ulja pa nije isti efekat :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam tek nedavno pocela da koristim ulja za kosu, ali ovo jos nisam probala. Deluje super.
    Pogledajte novi post na mom blogu i iskoristite popust. Vise detalja na -----> http://fashionandstyleno1.blogspot.rs/2015/10/purebeautyrs-online-prodavnica.html

    OdgovoriIzbriši