Dekorativa: Drogerijski favoriti

Dugo nisam pisala o makeup favoritima, pa vam u današnjem postu skrećem pažnju na proizvode nekoliko drogerijskih brendova, koje sam relativno skoro otkrila, rado ih koristim i mislim da su isplativ a kvalitetom zadovoljavajući izbor. Među njima, našla se i jedna maskara iz kataloške prodaje.


Alverde Quattro senke sa turmalinom

Kad god prođem kraj Alverde odeljka u dm/u, zatrčim se da vidim ima li šta novo, ali retko kad nešto zaista i pazarim. Ako izuzmemo neka ranija iskustava sa par proizvoda kojima nisam bila posebno impresionirana, dobrim delom to je zato što me vizuelno, sa njihove police uglavnom ništa ne privuče. Ipak, Alverde Naturkosmetik ima šta da ponudi od dekorative, a moje skorije otkriće su četvorobojne palete senki sa turmalinom. Naišla sam na tri varijante #49 Just Nudes, #37 Chocolate i #48 Mauve Sensation.


"Just Nudes" je kombinacija hajlajt senki od sedefasto bele, preko nešto prirodnije bež, svetlo i zagasitije pink, koja se savršeno stapa sa kožom i meni odlično radi posao kao bazna senka. Sve se svetlucaju, najviše bela a najmanje poslednja.

"Mauve Sensation" nudi kombinaciju ljubičastih i sivih nijansi: najsvetlija srebrno siva, mat i nešto tvrđa ljubičasta, semi mat boja šljive i pristojno šimerasta tamno siva, odličnog intenziteta. Vreme je pokazalo da se najradije hvatam za ovu paletu. Odlično naglašava zelene oči, a i sjajno ide uz crvenu kosu.

"Chocolate", kako joj i ime kaže, nosi četiri neutralne braonkaste nijanse, od svetlo bež do tamno braon, od kojih su čak tri poptuno mat, a treća po redu - prelepa kapućino boja - više svilenkasta nego sjajna. U odnosu na prethodne dve palete, ova je zaista bogato pigmentovana. 

Senke su meke i puteraste, zbog čega se lako kupe i nešto brže troše, pa sa četkicom treba biti nežan. Lepo se blendaju, a baza ih drži na oku praktično ceo dan. Volim ih zato što su finog kvaliteta, vrlo nosivih boja kako za dnevni tako i za naglašeniji večernji look i u odnosu na cenu od ~ 400rsd, prilično ekonomične.

Flormar Cream & Glaze Lipsticks

Ono što me privlači Flormar ruževima je pre svega odličan kvalitet za ok cenu, a zatim i vrlo atraktivne boje. Isprobala sam više linija, ali mi je najdraža Cream & Glaze. Kremastih tekstura sa polumat završnicom, ovi ruževi su udobni, prilično postojani i mogu se naći u najraznovrsnijim bojama. Neke od najlepših koralaca i ljubičanstvenih nijansi sam pronašla baš u ovoj liniji. Ako se ne varam, cena po komadu je ~ 500rsd.


Essence Make Me Brow

Essence je obogatio svoju ponudu novim gel maskarama za obrve u svetlijoj i tamnijoj nijansi. Pojavile su se relativno skoro, a ja sam ih kupila pre nekih nedelju dana i od tada ih ne ispuštam iz ruku. Četkica veličinom savršeno paše mojim obrvama, a #02 browny brown se samo na prvi pogled čini nedovoljno tamnom, ali je i te kako intenzivna. Ono što postignem u regularnih desetak minuta sređivanja pred ogledalom, sa ovom maskarom dobijem za čas, u svega par poteza. #01 Blondy brows sam uzela eksperimentisanja radi, a u pitanju je neutralna i dosta svetla sivkasta nijansa. Cena ovih maskarica je ~ 300rsd i ja ih toplo preporučujem.


Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer


Volim da naglašavam oči, pa su senke i olovke za oči nešto što rado kupujem i isprobavam. Kod olovke mi je bitno da je dovoljno pigmentovana, meka, postojana određeni broj sati i da nije skupa. One iz Rimmel Exaggerate porodice uglavnom zadovoljavaju ove uslove. Postoje u više boja, a ja trenutno koristim Rich Brown - tamnu, mat braon i Starlit Black - intenzivno sivu sa srebrnim šljokicama.

Obe su odlično pigmentovane i dovoljno kremaste, pa je nanošenje lako i nema zapinjanja ni pritiskanja. Čini mi se da se braon nešto brže suši od sive, ali u svakom slučaju moguće ih je razmazati u brzi smokey eye (za to je predviđen sundžerasti aplikator na gornjem kraju). Jednom kada se osuše, dobro se fiksiraju, ne razmazuju okolo i na mojim nemasnim kapcima traju sigurnih 8 sati.


Avon Big & False Lash

I za kraj sam ostavila, za mene jedno od najvećih iznenađenja ovog meseca :D. Avon je poznat po stalnim novitetima kada su maskare u pitanju i svojevremeno sam isprobala većinu. Big & False Lash je možda prva, za koju mogu da kažem da je bolja ne samo u odnosu na dosadašnje Avon verzije, već i u odnosu na mnoge drogerijske maskare.


Četkica mi se u prvom trenutku učinila većom u odnosu na neki standard. Zapravo je znatno šira (na slici se vidi u poređenju sa četkicom Artdeco All in One). Ipak, ja sa njom uspevam da definišem i donje trepavice (a to mi je obično problem, čak i sa maskarama koje obožavam).

Sa ovom maskarom, trepavice zaista dobijaju na volumenu i to već s prvim slojem. Pri tom su savršeno definisane, ujednačene, lake i ni trunčicu slepljene, a čak i s drugim slojem ne izgledaju kruto i neprirodno. Formula je obogaćena fiber vlaknima, pa bi maskara trebalo i da ih u određenoj meri produži, na šta nisam posebno obraćala pažnju budući da mojim trepavicama ne manjka dužina.

Mislim da u katalogu nije naglašeno da je vodootporna, ali se ponaša veoma postojano. Relativno brzo se suši, ne prska i ne šeta oko kapka, čak nisam primetila ni da se kruni (bar ne pristojan deo dana).  Lakše je skinuti je uljanim skidačem nego micelarnim rastvorom.

Ja koristim crnu, a postiji i u black/brown i navy verziji. Trenutna cena bočice od 10ml je 599rsd.

I na kraju, dugujem jednu objavu: u nagradnoj igri, koju smo otpočeli prošle nedelje, Glambox paket i Xenia Centar vaučer je osvojila Slavka, čija email adresa počinje sa slavkica98... Svima se zahvaljujem na učestvovanju i želim više sreće sledeći put :).

27 komentara

  1. Flormar ruzevi mi izgledaju bas primamljivo, nisam ih probala do sada, ali deluju bas lepo. Koje nijanse je prvi sa leve strane? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijanse s leva na desno, redom, su: P330 Pink Chestnut, P322 Carrot Red i P328 (ne piše naziv nijanse). Najveći izbor konkretno ove linije, našla sam u Mauricijus prodavnicama (konkretno ona u Brankovoj) :).

      Izbriši
  2. I mene retko privuce izgled Alverde proizvoda, tek ponekad kuoim nesto. Nisam nista od Flormara probala, ovi ruzevi bas lepo izgledaju! Odoh sad neuka da guglam sta je turmalin...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alverde bi mogao malo da modernizuje ambalaže. Ah da, turmalin :D Ja sam znala da je mineral, ali sam takođe morala da proguglam šta radi u senkama za oči lol.

      Izbriši
  3. Ja sam uzela svetliju varijantu Make me brow i nista se ne vidi, trebala sam tamniju, ali plasila sam se da ne budem strasna :-))) , Flormar imam takodje i super su mi! Alverde cesto merkam u DM-u ali nikako da se odlicim da probam nesto :-) !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ta svetla je baš svetla, a tamnija mi se prvo učinila nedovoljno tamnom (isprobavala sam tester na ruci), a onda pošto sam kod kuće samouvereno očešljala obrve, shvatila sam da je prilično intenzivna :).

      Izbriši
  4. Moraću da probam to Essence čudo za obrve, izgledom je isto kao Benefit Gimme Brow, još ako je i efekat isti biće sjajno! :D Alverde ima baš fine senke, bolje su nego što deluju, nisam probala ove palete, ali male pečene senke su im bile odlične.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila Benefit Gimme Brow, pa ne mogu da uporedim. U stvari, uvek sam obrve sređivala olovčicama ili finom četkicom i odgovarajućim senkama, tako da mi je ova maskara prvi proizvod tog tipa :D. Javi utiske!

      Izbriši
  5. Svidja mi se Flormar narandzasti ruz u sredini i Just Nudes paleta, nekako pored Alverde prodjem i ne privuce mi paznju, ne znam zasto. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja tipujem da je zbog ambalaže. Kada bi samo promenili boje ili zaoblili pakovanja, verovatno bi se desilo čudo :D.

      Izbriši
  6. U Splitu je izbor Alverde dekorativne kozmetike jako loš, pa ova sjenila nisam koristila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš šteta. Imaju svašta nešto, po finim cenama. Ako voliš prirodnu diskretniju šminku, ponuda bi mogla da ti se dopadne.

      Izbriši
  7. Post je divan, proizvodi su odlicni :)

    OdgovoriIzbriši
  8. E bas cu probati Essence za obrve...tesko je naci za plavuse bilo maskaru bilo gel a da nije previse taman :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Lep post :) Imam Flormar ruz iz Supermatte linije i dobar je, jedina mana - veoma je suv, a probacu i ove tvoje. Svidja mi se paleta Mauve Sensation. Ovu Avonovu maskaru nisam probala, pokazalo se da mi najvise odgovara Infinitize maskara, neobicna cetkica ali daje odlicne rezultate. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Kristina,

      Supermatte linija je zaista supermat. Dugo traju ali formula nije nimalo hidrantna, pa bez nekog balzama kao podloge, usne su kroz par minuta kao pustinja :). Cream & Glaze su kremastiji i prijatniji, a dobro pigmentovani dobro se drže što se tiče postojanosti. Mislim da će ti se više dopasti.

      Izbriši
  10. Ja uvijek škicam Alverde, a nikako da nešto kupim. :-4 Evo, sad si me totalno namamila na paletice pa ću im dat priliku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čujem i da su im pečene senke dobre. Svakako u sledećoj šetnji drogerijom, isprobaj testere ;).

      Izbriši
  11. Alverde proizvode uvek nekako zaobidjem, pogledam ali ne sa tolikom paznjom i bas mi je krivo zbog toga. Sledeci put su morati da kupim nesto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima tu kvalitetnih komada, a cene su stvarno pristupačne :).

      Izbriši
  12. Nisam primetila ove Essence gel maskare, moracu da prosetam da ih kupim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Relativno su nove :). Predviđam da će biti hit :D.

      Izbriši
  13. Pakovanje maskare deluje primamljivo,cena zadovoljavajuca a cetkica obecavajuca. Moram da je isprobam! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maskara je moja apsolutna preporuka, nadam se da će odgovarati :).

      Izbriši
  14. Možda bi i probala nešto od Alverde dekorative da polica u mom DM nije uvek prazna! Senke mi baštrebaju, stote nude/braon, ali mi trebaju!

    OdgovoriIzbriši