Top 5 omiljenih rumenila

Čini mi se neverovatnim da sam pre svega pola godine, u velikom luku izbegavala rumenila. Nisam bila sigurna kako se nanose, koja boja je ona prava niti kako da je izaberem. Danas je rumenilo obavezan deo mog makeup nesesera. Ne izostavljam ga ni iz petominutne varijante šminkanja, onako "sa vrata", a u ovom postu predstavljam uži izbor onih koja trenutno najčešće koristim. 



Sleek Blush u Rose Gold nijansi je jedno od prvih rumenila koje sam kupila "konsultujući" mnoštvo recenzija po netu. U pitanju je topla pink nijansa bogata sitnim zlatnim šimerom. Meke je testure, lako se nanosi, divno blenda, a na koži ima svilenkast finiš i izgleda apsolutno prelepo. Veoma je pigmentovano i na to se u početku treba navići, a onda je rad sa ovim rumenilo pesma. Takođe, rekla bih da je prilično postojano i ne menja intenzitet bar šest do osam sati. Sve u svemu izuzetno kvalitetno i isplativo rumenilo, budući da se u pakovanju od 8g, kod nas može kupiti po ceni od nekih 800rsd. 

Ako bih morala da navedem jedan proizvod koji me je oborio s nogu, među ovogodišnjim novitetima Aura Kozmetike, onda bi to bilo Glorious Cheeks, Coral Crush. Ovo je moderna koralna nijansa sa skoro neprimetnim zlatnim šimerom. Po teksturi je dosta slično gore opisanom Sleek, možda trunčicu puterastije i definitivno pigmentovanije. Zapravo, Aura Coral Crush je najpigmentovanije rumenilo koje sam imala prilike da vidim, u drogerijskom rangu. Pri aplikaciji treba birati mekšu četku, a meni je ponekad lakše da ga nanesem i izblendam prstima. Koži daje vrlo umeren sjaj i u zavisnosti od doziranja, na licu može da izgleda zaista sveže i lepo. Cena za 5g rumenila je negde oko 400 rsd (ako se ne varam).


Sigma Beauty Powder Blush, For Cute! je deo jesenje kolekcije, a do mene je stiglo u okviru Sigma Beauty Afilliate paketa. Jedna je od onih dolly - bubble gum - pink nijansi, hladnog podtona. Iako je potpuno mat završnice, tekstura je dovoljno meka a rumenilo ok pigmentovano, te se lepo nanosi i lako nadograđuje većinom četkica. Mada ovako hladne pink nijanse na mom licu umeju da izgledaju manje cute a više kao da sam promrzla na hladnoći i vetru, ova mi se dopada i u poslednje vreme je baš često uklapam uz dnevni makeup. Postojanost je pristojna. 


Oriflame Giordani Gold Bronzing Pearls tzv. kuglice za nijansiranje su u mom vlasništvu već godinu dana, a čini mi se da ih neću potrošiti ni za još toliko. Mislim da postoji četiri verzije boja, a moje su u Natural Radiance nijansama. Natural Radiance je kombinacija pink, koralnih, svetlije bež i tamnije braon kuglica. Kada se izmešaju, daju topao breskvast ton, a boje se mogu i pojedinačno naglasiti izbacivanjem određenih kuglica ili upotrebom manje četke. Ono što mi se posebno dopada je što na koži izgledaju vrlo prirodno, blago istaknu konture i daju licu lep, pristojan sjaj. U kutijici je 25g proizvoda, a mislim da se cena kreće oko 1000 rsd. 

MAC Freshen Up High-Light Powder, ostavljam za kraj samo zato što je u pitanju proizvod iz limitirane Wash&Dry kolekcije, te mislim da se više ne može naći u prodaji. Mada sam ga u ovom postu uvrstila među omiljena rumenila, ovaj puder pruža mnogo više. Nudi tri tople nijanse: bež žutu, kajsijastu i koralno crvenu, dobre pigmentacije i fine, kremaste teksture. Mogu se koristiti pojedinačno, kao rumenilo, hajlajter ili se kombinovati za više dimenzionalan efekat, već u zavisnosti od toga šta se i kako želi naglasiti. Ono po čemu se ovaj hajlajter razlikuje od uobičajenih je blag satenski sjaj koji nenametljivo ističe kožu na jedan zaista impresivan način. 

Evo kako izgledaju sva pomenuta rumenila, na dnevnom svetlu, naneta nešto intenzivnije.





Volite li rumenila? Koliko često eksperimentišete sa bojama? Koja preporučujete?


Ostala sam dužna objavu imena dobitnice kreme koju sam namenila jednoj čitateljki u postu "Anti-age kozmetika i noviteti". Vichy Neovadiol Complexe Compensatoire dobila je Tijana Lazarević, koju molim da mi svoje podatke za slanje paketa javi putem mejla na mojneseser@gmail.com.

32 komentara

  1. Ovo Sleek rumenilo je prelepo. Imam ovakve kuglice samo Avon-to mi je nekako najneutralnija i najdiskretnija varijanta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da su Oriflame i Avon kuglice prilično slične :).

      Izbriši
  2. Koristim kuglice ali kao bronzer za ceo lice, a od rumenila samo sam do sada probala Deborah Hi-tech njega iskreno i preporucujem i slabo eksperimentisem bojama drzim se proverenog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam Deborah rumenila, takođe mislim da su sjajn :).

      Izbriši
  3. Imam isto Aurino rumenilo i naravno po malo ga nanosim, ali jako je lepa boja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Od navedenih imam Rose Gold i moram potpisati sve napisano, stvarno izgleda laskavo na licu.
    Ja sam takodjer izbjegavala rumenila, a sada kao i ti bas uzivam u njima i makeup mi je nezamisliv bez malo boje na obrazima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da su rumenila scary, sve dok ne oslobodiš ruku i četkicu. A onda stvarno počneš da uživaš i u bojama i u teksturama :D.

      Izbriši
  5. Sleek Rose Gold mi je definitivno najljepše! Moram ga kupiti! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Uh. Koliko lepote. Ovo Mac-ovo bih ti rado ukrala iako tu nijansu nikad nisam imala, deluje mi baš divno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mac/ov multipraktik je stvarno nešto posebno. Nisam sigurna da li imaju nešto slično u stalnoj "postavi".

      Izbriši
  7. Nisam probala ni jedan od ovih, a mogu ti reci a me bas privlaci Sleek..Ono mi ima nekako najzanimljiviju boju :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sleek je i najbogatije šimerom, pa imaj to na umu :).

      Izbriši
  8. Nisam koristila ni jedno od ovih a najvise mi se svidja Mac nijansa :) Koristim Art Deco, Loreal i Sensai rumenila, sva tri su razlicitih boja pa u zavisnosti od raspolozenja, a kvalitet im je odlican. Koja je nijansa Maybelline rumenila na prvoj slici? Inace mnogo volim rumenila i sledeci put cu uzeti Mac ako uspem da odaberem nijansu od onolike ponude. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporukama :).
      Za Maybelline rumenilo ću proveriti pa javljam (trenutno sam van kuće), ali mogu odmah da kažem da nije baš kvalitetno. To je jedno od prvih rumenila koje sam kupila, u vreme kada sam se plašila da nosim rumenila, te je i nijansa prozračna i skoro pa nevidljiva :D.

      Izbriši
    2. Dakle, Maybelline Expert Wear u nijansi Rose #77 :).

      Izbriši
    3. Hvala ti puno, pogledacu bas kakvo je, boja mi se cini lepa pa ne bi bilo lose da ga isprobam i pokusam da pronadjem neko drugo u slicnoj nijansi ako kvalitet tog i nije najbolji :)

      Izbriši
  9. Trenutno sam u potrazi za rumenilom koje bi mi odgovaralo, jer ih ranije nisam koristila. Malo bronzera i to je bilo to, sada kada znam razliku, počinjem ozbiljno da se bavim istraživanjem. Hvala na pomoći! Sleek mi deluje kao da bi mi odgovarao...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je zanimljivo. Ja sam takođe prvo počela sa bronzerima :).
      Sleek ima fin izbor nijansi i definitivno je isplativa kupovina.

      Izbriši
  10. Kako je leeepo to Sleek rumenilo! Volim takva iako verovatno nisu najsrećniji izbor za proširene pore. Sva Aurina rumenila su finog kvaliteta, samo treba pronaći nijansu, u mom slučaju je Deep Wine apsolutni pobednik :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je od svih Aurinih nijansi, Coral Crush nekako najviše privuklo pažnju. A ima zaista lepih boja :).

      Izbriši
  11. Sleekova rumenila su odlična, imala sam Antique i moraću da ponovim kupovinu uz izbor neke druge boje :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Sva su divna. Od ovih imam Oriflame. Prvo sam potrosila posle sigurno 3-4 godine. Ovo koje sam posle kupila sporije trosim, jer sam ubacila i neka druga. Od jeftinijih brendova veoma mi se svidela E.L.F. paleta od 4 rumenila light nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno su dugotrajne. Imam utisak da ću ih pre pogubiti po kući (pošto umeju da se "otkrotrljaju" iz kutije) nego potrošiti :D.
      Nisam imala prilike da nabavim E.L.F. rumenila, hvala na preporuci.

      Izbriši
  13. Rumenila su uz ruževe moja najveća ljubav kad je make up u pitanju ♥
    Aura mi izgleda izvrsno, Sigma je totalno moja boja, a Rose Gold stvarno ne znam zašto još nemam jer mu se uvijek divim kad god ga vidim u nekoj od recenzija :)
    Moji favoriti su MAC Frankly Scarlett (posebno sad za zimu), Benefit Coralista, Clinique Iced Lotus... zapravo sam primjetila d abih sad redom pobrojala sva svoja rumenila jer ih sve obožavam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao Benefit! Najviše patim za njihovim Benetint tečnim rumenilom i svim onim lips & cheeks bočicama <3.

      Izbriši
  14. Ovo Mac rumenilo je presavrseno :) videla sam ga na natu odmah cim je izalo ali posto vec imam zalihe nisam ga kupila. Rekla sam sebi da mora prvo da se potrosi ovo sto sam kao hrcak skupila :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Ajme ovo Sleek rumenilo mi je sad bila ljubav na prvi pogled, baš je predivna nijansa :) Ja sam ih isto donedavno izbjegavala, ali sam onda shvatila koliko razliku napravi na mom blijedom licu pa sam skupila malo hrabrosti i krenula u isprobavanje. Vjerojatno nikad neću biti sigurna da li ga sto posto dobro nanosim, ali mi dosad još nitko nije rekao da izgledam kao klaun ili mi uputio onaj čudni nešto-ti-ne-štima-na-licu pogled pa je valjda ok haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj strah sa rumenilima je isti kao i strah od crvenog ruža :D Jednom kada ga izneseš na pravi način, nikada ga više ne skidaš sa lica.

      Izbriši