Tangle Teezer četka za kosu - magija ili ne?

Poznata i kao pomagalo za instant raščešljavanje, Tangle Teezer je četka o kojoj se puno pisalo proteklih godina. Brzo je osvojila ženska srca, pobrala brojne nagrade i postala važna alatka u frizerskim salonima širom sveta. Do mene je stigla tek nedavno, mada sam je dugo planirala u nekoj od online porudžbina. U međuvremenu sam isprobala i nekoliko sličnih četki drugih brendova, koje kopiraju upravo ovu spravicu.


Za dužu, gustu kosu, tanke i osetljive vlasi kakva je moja, nema perioda tokom godine koji ne zahteva pažnju i intenzivniju negu. Međutim, rekla bih da se zimi ipak za nijansu više mučim da je dovedem u red. Sa prvim nižim temperaturama i početkom grejne sezone, kosa dehidrira i na određenim mestima počinje baš da se mrsi. To ide dotle da raščešljavanje nakon pranja ume da potraje, a često je nemoguće bez balzama ili nekog sličnog sredstva za omekšavanje dlake.

Džemperi, šalovi, kapuljače i kape je lako ućebaju, pa sam primorana da je tokom dana raščešljavam i do nekoliko puta kako bi izgledala uredno. Zato uvek pazim da za ovakve situacije, u torbi imam i neku zgodnu četku za brzo sređivanje. Jedno vreme sam koristila one plastične na rasklop, jer su minijaturne a neretko imaju i ogledalce u unutrašnjoj strani poklopca što ume da bude zgodno. Međutim, nisu baš nežne, umeju da naelektrišu kosu, a i po pravilu su lošeg kvaliteta, brzo se raspadnu i postanu neupotrebljive.


Tangle Teezer su dizajnirane tako da omoguće brzo i lako raščešljavanje kose, bez čupanja dlake, lomljenja i drugih oštećenja. Namenjene su kosi svih tipova i dužina, kosi sa ekstenzijama, hemijski tretiranoj kosi, čak i dečjoj kosi.

Telo je od tvrde plastike, a iglice su silikonse, ne preterano meke ali nežnije u odnosu na neke druge četke ovog tipa. Postoji više modela, a Compact Styler je putna verzija, nešto manjih dimenzija i sa poklopcem koji četku štiti od savijanja i prljavštine. Razlikuje se i po malo drugačijem obliku, koji se u odnosu na ostale modele, po meni čini najzgodnijim u ruci i najudobnijim za korišćenje.



Ova četka zaista lakše prolazi kroz kosu. Ne čupa i ne zapliće, već fino klizi i uspeva da se dosta brzo i bezbolno izbori sa zamršenim pramenovima. Iglice su kraće u odnosu na one kod standardnih četki i kroz moju kosu ne uspevaju da prodru u potpunosti, pa je za rasčešljavanje unutrašnjih pramenova ili nekih većih čvorova ipak potreban određeni napor. S druge strane, dužina i raspored iglica je upravo ono što je čini efikasnijom, jer nisu dovoljno duge da ostanu zarobljene u kosi, pa samim tim četka manje zapinje i čupa.

Namenila sam je suvom češljanju, ali moram da napomenem da se pokazala odličnom i na vlažnoj kosi koju inače vrlo retko uspevam da sredim četkom. Primetila sam i da dosta efikasno ispravlja, pa je obazrivije koristim kada želim da zadržim talase i lokne. Takođe, oni koji vole odignutu kosu i volumen primetiće da češljanje ovom četkom može donekle da ga ublaži, jer ona čini da svaka dlaka legne na svoje mesto, pa kosa izgleda besprekorno uredno.


Zaključak

Mislim da je ovo jedna sjajna spravica za kosu koja ima tendenciju da se lako mrsi. Zgodna je za svaku torbicu, a u poređenju sa nekim sličnim četkama rekla bih da je kvalitetnija. Ne treba očekivati da jednim potezom magično razmrsi sve čvorove, ali će oni koji muku muče sa neposlušnom kosom, sa ovom četkom definitivno primetiti razliku. Najveću ponudu originalnih Tangle Teezer četki na našem tržištu ima uvoznik Damb.

Ukoliko ste planirali kupovinu, za sve čitaoce bloga "Moj neseser", do kraja decembra, "Damb" je omogućio popust od 20% na Tangle Teezer. Ponudu možete pogledati ovde, a sve informacije oko kupovine ili poručivanja naći ćete na njihovom sajtu.



9 komentara

  1. Prelepo izgleda :) Bila bi mi od pomoći :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Drage moje, posetite moj blog, pocela sam da pisem posle duzeg vremena, nadam se da cemo se lepo druziti! :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobila sam od supruga za Novu godinu, u roze boji, savrsena je. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lepo je kada muž zna da odabere pravi poklon :D.

      Izbriši
  4. Koliko mene fasciniraju ovako neki ludo dizajnirani beauty aksesoari :)
    Ja nešto nemam potrebu da se češljam van kuće. Samo prođem prstima kroz kosu a pošto imam izuzetno tanku dlaku, shvatila sam da mi kosa najmanje puca posle korišćenja drvene četke. Ovu bih tako volela da imam svakako :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jel popust važi samo za nju ili može i za vet bras?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Nataša,
      Popust je važio samo za Tangle Teezer Compact Styler, ali do kraja decembra. Da li još može da se nabavi po ovakvim uslovima, najbolje da proverite direktno sa ljudima iz Damb/a :).

      Izbriši
  6. Zvuči super ali ja sam našla nakon godina i godina potražnje svoju idealnu a to je No tangle od Macadamie, za moju grivu je savršena, ali naravno možda je i ova jednako dobra , probaću sigurno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imama Macadamia četku. Zapravo sam prvo nju kupila. Sasvim je ok, mada je meni Tangle Teezer ipak draži :).

      Izbriši