Korejska kozmetika: TonyMoly

Od kako su korejske bb kreme svojom jedinstvenom teksturom oduševile ljubiteljke porcelanskog tena, beauty rituali i preparativa Dalekog istoka ne izlaze iz fokusa interesovanja žena širom sveta. Inovativna tehnologija i zavidna koncentracija egzotičnih sastojaka, ono je što ove proizvode na prvom mestu čini privlačnijim u odnosu na konvencijalnu kozmetiku. A zatim, tu su i originalna pakovanja, simpatične bočice i čitav svet maštovitih preparata za sve što ste ikada pomislili da može da postoji, a tiče se šminke i nege kože.


Azijska kozmetika važi i za daleku i nama teže dostupnu. S tim u vezi, lepa vest je da u maju u naše Sephora radnje stiže ultra zabavan korejski brend TonyMoly. Tim povodom, u današnjem tekstu predstavljam par proizvoda iz njihove ponude, u kojima već uživam :).

Ako ste mislili da se krema za ruke mora istiskivati iz klasične kupaste tube, a balzam za usne obavezno dolazi u stiku, očekuje vas iznenađenje. Uz TonyMoly proizvode, najčešće se vezuju dva epiteta: sjajan kvalitet i kreativna ambalaža, pri čemu je neretko teško odlučiti se za jedan od ta dva. Među najprodavanijim maskama za lice je ona upakovana u sočni, crveni paradajz, dok ambalaža proizvoda iz linije za negu masne kože - Egg Pore - ima oblik kokinog jajeta (a za set su predvideli i prepoznatljiv karton).


Magic Food Banana Hand Milk će vas pre svega osvojiti gumiranom tubicom oblika prave banane. Miriše identično i zanosno kao sveže čokoladne bananice ili neki banana smoothie. Gušće je teksture i više podseća na lepo umućen puter nego na krem. Ipak, lako se razmazuje, fino upija i ne ostavlja mastan trag. Sastav se bazira na vodi, glicerinu, ši puteru, a tu su i ulje kokosa, makadamije, ekstrakt banane, mlečni proteini, urea i još koješta. Sve u svemu bogat i hranljiv miks, koji se preporučuje kao redovna nega suvljih ruku, a već pri prvom korišćenju ostavlja osećaj glatke i nežne kože.

A dok vadite ovu mini bananicu iz torbe, a potom otvarate gornji poklopac i istiskujete kremu za ruke, očekujte upitne poglede prijatelja i prolaznika :D. Neprocenjivo!

Cena: 1140rsd.


Cherry Lip Balm, jedna je od varijanti balzama za usne (postoji i breskvica, jabuka, borovnica...). Sadrži voćne ekstrakte i ima hidrirajuća i zaštitna svojstva (SPF15). Blago je obojen, pa usne dobiju skoro neprimetnu pink nijansu. Divno miriše i ne upija se potpuno, zbog čega ćete imati osećaj masnjikavog zaštitnog filma. Ja više volim puteraste balzame koji se potpuno upiju u kožu i ostavljaju usne svilenkastim i mekim, a ovaj to baš i nije.

Cena: 1010rsd. 


Kako bi se drugačije serum za negu očne regije zvao nego Panda’s Dream So Cool Eye Stick? U pitanju je kremasti proizvod u formi stika, zelene boje, koji se može koristiti po potrebi da hidrira i osveži suvlju kožu ispod oka. Doživela sam ga kao jedan od onih instant - spas u pravi čas - beauty pomoćnika, više nego kao proizvod za svakodnevnu negu.

Pruža trenutni efekat hlađenja, što će posebno prijati onima koji dobar deo dana "prže" oči na ekranu. Bazira se na vodi i ekstraktu bambusa i zaista je više vodenkast nego kremast, a tu je i niacinamid koji umiruje i ublažava pojavu linija i bora. Prija umornim očima i lepo hidrira. Moja koža ga upije brže nego što bih očekivala, pa ga nanosim direktno na zonu ispod oka, bez potrebe za dodatnim utapkavanjem prstima. Takođe, čini kožu nežnijom i zaglađenijom, što olakšava nanošenje šminke i čini da korektor lepo "sedne" gde treba.

Svaki komentar na ambalažu je suvišan. Mali panda ostaje uvek uz mene :D.

Cena: 1460rsd. 


Sledeće na redu za testiranje su maske iz Egg Pore serije, o kojima ću utiske podeliti u nekoj narednoj recenziji, a do tada

ako ste već eksperimentisali sa azijskim beauty brendovima, obavezno napišite svoja iskustva i po koju preporuku :).


14 komentara

  1. Očaravajuća pakovanja!
    Cene jesu jače ali pakovanja te stvarno vuku da ih probaš!
    Ja sam koristila Benton serum i steam-cream sa puževom sluzi iz Koreje i bila sam super zadovoljna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš interesantna preporuka :). Čitala sam o Benton kremi (Snail Bee High Content Steam Cream) i sve što sam pročitala zvuči mi impresivno. Preko kog sajta poručuješ?

      Izbriši
  2. Ajme želim ovaj Panda Eye Stick, prvenstveno zbog ambalaže...što se može, nema mi pomoći kad su takve stvarčice u pitanju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pakovanja su im preslatka... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Totalno sam šokirana što je TonyMoly došao u ove krajeve iako ga u Hr nema. Nema veze jer je lako dostupan na netu, ali svejedno je lijepo znati da te stvari dolaze. Baš sam nedavno dobila ovu banana kremu. Miriši kao bananko čokoladica, bez greške :D. Probala sam nešto azijske kozmetike, ništa me još nije razočaralo nego ili mi se jako sviđa ili je prolazno. Volim njihove sheet maske. To je proizvod za mene jer sam lijena za one klasične koje treba čistiti s lica :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Azzie, ja sam se Tony Moly proizvodima obradovala kao malo dete i nadam se da se neće zaustaviti samo na jednom brendu.

      I ja kažem, čokoladna bananica 1/1 :D.

      Izbriši
  5. Što više gledam sve sam u većem iskušenju da gricnem, a ne samo da mackam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pravi kozmetički tanjir :D.

      Izbriši
    2. Baš slatko kad sam videla! Što se Azije tiče, jedino sam isprobavala njihove sheet maske, ali ne mogu da kažem da sam bila oduševljena sastavom :(

      Izbriši
  6. Nisam nista koristila, ali sigurna sam da bi krema za ruke izazvala takve poglede oko mene, pomislili bih da sam luda. Desavalo mi se to kada koristim EOS u autobusu :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je preslatko stvarno :D Pogotovo ova pandica :)

    https://dajanaerd.wordpress.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam SuiSkin BB kremu, odlicna i ima jaku prekrivnu moc. Sada cu naruciti Benton kremu, serum i tonik. Jedva cekam. citala sam mnogo dobre stvari. I imala sam L'INSTITUT DE CLINICEUTICALS kremu sa puzevom sluzi. Ranu sam mazala, skoro se ni ne vidi. Mnogo sam zadovoljna. A na listi zelja je i Maxclinic Cirmage Lifting krema. :) ma svasta mi teba :)

    OdgovoriIzbriši