30 days of things I freaking love - part I

Prošle godine, Sonja sa bloga Šminka je ljubav, otpočela je izazov koji traje trideset dana, a ideja je da se svaki dan objavi po jedna fotografija nečega što jako volite i što vas čini srećnim, uz kraće obrazloženje zašto. Malo je reći da mi se ovo dopalo i još tada sam obećala da ću joj se pridružiti.


Sonja se ograničila uglavnom na kozmetiku (njen album možete pogledati ovde), a ja sam odlučila da malo više odem u širinu i pričam o svemu što volim i što mi tokom tih trideset dana prija. Fotografije objavljujem na instagramu pod hashtag/om #30daysofthingsyoufreakinglove, ali ću ih na svakih sedam dana objavljivati i u okviru blog posta za sve one čitaoce koji ne žele da se priključe instagramu, fb/u i ostalim mrežama. Evo prvih sedam.

1. dan: miris jutra


Kad mi neko kaže "Dobro jutro", iz nekog razloga uvek pomislim na miris jutra u šumi ili borovine na moru. To je za mene idealno jutro i volim kada miriše baš tako, zeleno i sveže.

2. dan: mačke


Ne delim ljubav prema životinjama na pse i mačke, ali sa mačkama imam posebno razumevanje. One nekako uvek nađu način da ušetaju u moj život. Obično dođu same kao Cile ili ih neko donese kao što je Bubija ili hrabro utrče kao Malena. Sa ove dve na slici trenutno delimo dvorište. Komšije kažu da su inače divlje i ne vole društvo, ali kod nas redovno divane na jutarnjoj kafi😊 .

3. dan: bašte


Volim bašte. Posebno one u mediteranskom stilu, sa pokojim drvcem limuna i masline, što mirišu i šume dok se oblaci razvlače preko okolnih brda. U njima je ispijanje jutarnje kafe kao meditacija, a petnaest minuta se očas posla pretvori u celo popodne. Definitivno volim bašte 😊.

4. dan: rumenila


#volim rumenila, a najviše kremasta. Uopšte nisu popularna - čini mi se zato što žene ne znaju šta bi s njima, a često na licu izgledaju mnogo lepše i prirodnije nego ona suva u kamenu. Ja ih obično nanosim prstima ili pljosnatom četkom. Favorit svih vremena: Maybelline Dream Touch Blush u nijansi 02.

5. dan: handmade sladoled


Domaći sladoled sa likerom od borovnice i komadićima tamne čokolade. Prava aristokratija među letnjim poslasticama (kažu da umesto likera može dobro da se uklopi i dunjevača, u tragovima - nismo još probali).

6. dan: ulja za negu


Ostajem večno zaljubljena u ulja iz razloga što bočica dobrog ulja pruža najkvalitetniju i najekonomičniju negu. Posebno mi prijaju leti. Na slici su tri koja obožavam: Weleda nar, Aromatica Jadranska mešavina i Yves Rocher Monoi - cvetovi tiare u kokosovom ulju.

7. dan: rano buđenje


#volim jutra i rano budjenje, kafu uz prve zrake sunca i osećaj da ceo svet spava, a samo sam ja budna. Taj prvi jutarnji sat mi je potpuno nestvaran, daje mi snagu i imam utisak da mi je sve na dohvat ruke. Prava jutarnja magija 😃.

I na kraju zašto volim ovaj tag?


Najviše zbog priče o zahvalnosti. Nekako je neuporedivo lakše biti ogorčen i upirati prstom u ono što nam se ne sviđa. Mnogo se ređe osvrćemo na momente koji nam prijaju i sve one male i velike stvari koje život čine lepim i zbog kojih bi trebalo da osetimo određenu zahvalnost.

Ako Vam se dopada ideja i raspoloženi ste da podelite svoje priče o tome šta volite, šta vam je važno i šta vas čini srećnim, pozivam vas da mi se pridružite i obavezno ostavite u komentaru link do svog bloga ili instagram profila :).


11 komentara

  1. Odličan tag! Od svega što si navela ja mrzim rano buđenje!
    Voljela bih pisati ovaj tag, pa mislim da ću ti se pridružiti.
    http://beautychatroombymarijana.blogspot.hr/
    https://www.instagram.com/beautychatroombym/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam od prošle godine odlučila da svemu što mrzim dam još jednu šansu. Nije baš sve "urodilo plodom" :D, ali u mnogim stvarima sam iznenadila samu sebe.
      Pratim i blog i instagram!

      Izbriši
  2. Ja lično volim ovakve spiskove (postove), prosto čovek otkrije nešto novo, možda se podseti nečeg što je zaboravio, a možda i da drugima ideju da pronađu sebe u nečemu novom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej Tina,

      drago mi je da si se javila. I ja volim nešto ličnije tekstove, a ovaj tag mi je pružio priliku da ih uvedem među redovne postove, na mala vrata:).

      Izbriši
  3. Obozavam ovakve postove, odisu pozitivnom energijom zaista. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan tag zaista. Pridruzujem mu se sto pre. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja i odličan post. Dopadaju mi se sve stavke, a posebno poslednja jer se u njoj najviše pronalazim - od kako sam ''prešla'' u 5 a.m. club, mnogo više cenim vreme koje provodim čekajući Sunce, sama, sa svojim mislima. I šoljom omiljene kafe, naravno. :)
    P.S. Fotografije su fantastične!

    OdgovoriIzbriši
  6. Hej, pa navela si sve što i ja volim! Možda jedino ono rano ustajanje, tu sam 50/50, i dalje ne mogu da se odlučim da li bih ustala ili se još malko meškoljila u krevetu. :) Ali kakva lepa ideja! Hvala ti!

    OdgovoriIzbriši