Iskustvo: Foreo Luna Pro

Ako pratite inovacije na polju nege kože, sigurno ste već čuli za električne četke koje dubinski čiste pore i uklanjaju površinske nečistoće sa lica efikasnije i bolje nego što možete i da zamislite. Jer koliko god da ste temeljni prilikom umivanja, ne možete pobediti brzinu i broj obrtaja u sekundi "pametne" tehnologije koja stoji iza ovih spravica.



I baš zbog toga, meni su se ovakve četke uvek činile nekako previše agresivnim. Da, želim sjajnu i čistu kožu, ali da li baš želim da je ribam svaki dan? Moja koža jeste mešovita i periodično ume da se intenzivnije masti, ali je takođe podložna pucanju kapilara što ume da ostavi neprijatne i vidljive posledice ako prema njoj nisam posebno nežna. Vremenom sam naučila da je štitim od loše kozmetike, jakih čistača i neprofesionalne masaže, a čišćenju lica svaki dan pristupam sa strpljenjem i velikim uživanjem.

Negde u martu, u showroom/u kompanije Hilife u Beogradu, imala sam priliku da se upoznam sa Luna uređajima švedskog brenda Foreo. I mada im je, kao i gore pomenutim četkama osnovna namena bila ista, da dubinski i temeljno čiste lice, već na prvi pogled su izgledali drugačije. Nisu imali klasičnu četku, već nešto poput mekih silikonskih iglica. U prvom trenutku, priznajem to me je zamalo navelo da podcenim ove aparate i prilepim im skromnu etiketu "finih masažera".

Foreo Luna tehnologija čišćenja

Linija Luna proizvoda se bazira na Dual T-Sonic™ tehnologiji čišćenja koja podrazumeva dvostruko transdermalno ultrazvučno pulsiranje prema promenljivoj talasnoj šemi. Ukratko, vibracije izazvane zvučnim talasima omogućavaju mrtvim ćelijama, masnoćama i drugim nečistoćama na koži i u porama, da se "otkače" i lakše izađu na površinu odakle ih je jednostavnije ukloniti.

Istovremeno, na ovaj način se stimulišu prirodne funkcije kože i podstiče mikro cirkulacija, što utiče na to da ćelije bolje upijaju hranljive sastojke i obavljaju svoju funkciju efikasnije, a sve to rezultira zdravijim izgledom kože, umajenim porama, ublaženim borama i blistavim tenom.

Na kraju krajeva, ultrazvučno čišćenje nije novina po profesionalnim kozmetičkim salonima, a ovaj aparat je dizajniran upravo tako da ispuni sve stroge zahteve profesionalne kozmetičke nege.

Moje iskustvo

Prve nedelje testiranja Luna Pro modela, koristila sam ga jednom dnevno, tokom jutarnjeg umivanja i u početku ne mogu da kažem da sam imala neke posebno senzacionalne impresije kada je u pitanju efekat dubinskog čišćenja. Vremenom sam otkrila i da ga ne treba kombinovati sa bilo kojim preparatom za čišćenje, jer neće dati iste rezultate. U drugoj nedelji na licu su se pojavile sitne bubuljice, koje su vrlo brzo nestale, i od tog trenutka imala sam utisak da mi se lice pročistilo. Ipak, već nakon prvog korišćenja, koža je dobila blistavost i glatkoću kakvu ima samo posle dobro odrađenog pilinga.

Dugo me je odbijala ideja da uređaj upotrebljavam prilikom skidanja šminke (i danas to ređe praktikujem, ne zbog samog aparata već zato što jače slojeve šminke volim da uklonim mlekom i tupferom pre finalnog čišćenja lica - to mi je nekako logičan sled stvari). Ipak, uz odgovarajuće sredstvo za čišćenje (a meni su se najbolje pokazala gušća mleka i uljani proizvodi), Luna Pro će zaista dobro očistiti kožu od pudera, znoja i drugih nečistoća nataloženih tokom dana. To se najbolje vidi ako lice potom prebrišete tupferom natopljenim micelarnom vodom ili nekim efikasnim tonikom. Na njemu ne ostaje ni trunčica prljavštine.

Spravicu sam ubrzo uključila i u večernje čišćenje i ritual nege. Kao neko ko puno polaže na masažu lica uljima i uljanim serumima, moram reći da je aplikacija proizvoda uz ovaj aparat, zaista nešto fantastično. Sjaj koji lice dobije pošto koža upije serum, osećaj probuđene cirkulacije i jedrina koju možete da osetite pod prstima rezultati su koje sam do tada, na svom licu, imala prilike da vidim i osetim samo posle vrhunskog salonskog tretmana. I upravo to, u mojim očima, Luna Pro aparatić svrstava u sjajnu i opipljivu anti-age negu.

Nakon više od mesec dana isprobavanja, u razgovoru sa prijateljem koji ima izrazito masnu, često problematičnu kožu, saznala sam da on razmišlja o kupovini sličnog aparata. Tako sam došla na ideju da mu ga posudim na korišćenje i testiranje, a u nastavku slede njegovi utisci. Meni je bilo posebno interesantno da ih pročitam, budući da Đorđe nije neko ko je opsednut kozmetikom u tolikoj meri u kolikoj sam ja i po pravilu što je cena za odgovarajući preparat viša, teže ga je impresionirati.

Đoletovo iskustvo


Obično sam jako skeptičan kada su gedžeti u pitanju. Količina skepse kod mene je naročito velika kada se radi o gedžetima koji su namenjeni za "poboljšanje" fizičkog izgleda. Verovatno su na takav stav o "spravicama na baterije" uticala sva prethodna iskustva sa različitim tele-šop proizvodima za postizanje trbušnjaka vrednih naslovne strane Men's Health/a, dok sedite ispred TV/a i uživate u omiljenoj seriji. Gomila sprava se godinama taložila ispod kreveta, a moje nepoverenje u iste je raslo. Kada sam od Jelene dobio Foreo Luna Pro na probu, bio sam ubeđen da je u pitanju još jedna prevara i prvih mesec dana korišćenja su me skoro uverila u to.

Dizajn je zaista dopadljiv, što uopšte ne izenađuje, budući da je Foreo švedska kompanija, a svi znamo da Šveđani retko kad omanu kad je dizajn u pitanju. Uređaj je presvučen antibakterijskim silikonom, odlično leži u ruci i ne kliza, neverovatno je lagan i jako prijatan za korišćenje. Bazira se na modernoj soničnoj tehnologiji i sve u svemu zvuči gotovo idealno, međutim prvi utisci nisu bili baš takvi.

Prvih par nedelja

korišćenja, Foreo Luna Pro me je ostavio potpuno ravnodušnim, da ne kažem i pomalo razočaranim. Čitajući o proizvodu na sajtu proizvođača, očekivao sam ipak neki vidljiv efekat na koži. Međutim i treća nedelja je prošla, a ja bukvalno nisam primećivao nikakvu značajnu razliku. Osim što je koža posle svakog umivanja bila prijatno glatka na dodir, drugih većih poboljšanja gotovo i da nije bilo.

Odlučio sam da se bacim na Google i vidim kakva su iskustva drugih korisnika. I tu se cela priča okreće za 180 stepeni, zajedno sa svim propratnim zvučnim i svetlosnim efektima jednog otkrovenja. Čitajući recenzije shvatio sam da sam ja skoro mesec dana uređaj koristio potpuno pogrešno.

Šta se zapravo desilo

Zbog prethodnog iskustva sa Clarisonic Mia 2, koji se pokazao kao preintenzivan za svakodnevnu upotrebu, ja sam iz predostrožnosti Foreo Luna Pro upotrebljavao dva do tri puta nedeljno. Zbog pauza između korišćenja i nije moglo da bude značajnijih rezultata. Za razliku od Clarisonic uređaja sa četkom baziranom na najlonskim vlaknima koja brzo rotira po licu, Foreo Luna Pro ima meku silikonsku četku, koja nežno prenosi vibracije i nema efekat "dranja" lica. Zato je u suštini ovaj uređaj pogodan za svakodnevnu upotrebu, budući da ne pravi agresivan piling i dosta je nežan prema koži.

Najzad rezultati

U kombinaciji sa gelom za umivanje za osetljivu kožu i korišćenjem ujutru i uveče, Foreo je dao rezultate već posle prve nedelje. Lice je delovalo svežije, a standardno crvenilo koje imam je postalo primetno blaže. Posle mesec dana aktivnog korišćenja mogu da pričam o konkretnim i vidljivim promenama na licu. Mitiseri su skoro nestali, pore su vizuelno manje (i dalje su tu, i dalje su proširene, ali su čiste pa su manje primetne), tonus kože je osetno bolji, a poslednja akna na mom licu pojavila se pre više od mesec dana.


Zaključak

Zaključili smo da je Foreo Luna Pro veliko i prijatno iznenađenje u malom i simpatičnom pakovanju i jedan od retkih gedžeta ove vrste koji opravdavaju svoju cenu. Uz to napomenućemo i sve ono što smatramo dodatnim plusom:
- mogućnost podešavanja intenziteta i četiri zone različitih tekstura silikonske četke, čine ga prilagodljivim svakom korisniku, odnosno svakom tipu i debljini kože, kao i njenoj osetljivosti,
- četka je napravljena od materijala otpornog na taloženje bakterija i osim pranja toplom vodom ne zahteva neko posebno održavanje,
- baterija se puni za jedan sat i traje i po nekoliko meseci zbog čega je Foreo odličan saputnik (uz uređaj se dobija odgovarajući punjač, ali se sam uređaj može puniti i recimo preko lap-topa),
- uređaj je vodootporan i bez problema se može koristiti pod tušem i najzad tu je i 
- dodatna anti-age funkcija, koja u kombinaciji sa dobrim anti-age proizvodima može da da fenomenalne rezultate.


Svi Foreo uređaji imaju dvogodišnju garanciju i desetogodišnju garanciju kvaliteta. Foreo LUNA Pro je na promotivnoj ceni do 1. septembra 2016. godine i ona iznosi 25600rsd, ali tu su i Foreo Luna (18800rsd), Foreo Luna Mini (12500rsd) i Fore Luna for Men (18800rsd), svi dostupni na sajtu, gde ćete pronaći i tehničku specifikaciju, detaljno uputstvo za upotrebu i druge korisne informacije.

Da li koristite ili ste zainteresovani da koristite ovaj ili neki od sličnih aparata za čišćenje lica?

8 komentara

  1. Jako mi se svidilo procitati Đoletovo iskustvo; mogao bi on malo cesce gostovati sa svojim recenzijama :D

    Sto se tice Lune, imam i prepreprezadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako, jako, jako dobra recenzija! Bravo! Posebno mi se dopalo pročitati iskustvo nekoga s drugačijom, ''debljom'' :D kožom. Đole, svaka čast, javi nam se češće :D
    Zanima me Foreo odavno, ali nakon jako lošeg iskustva s Miom (Clarisonic) sva sam u panici x( Hvala što ste podelili svoje priče, baš sam uživala u čitanju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je postalo interesantno da isprobavam ovo i ono na Đoletu, tako da se nadam da ćemo nastaviti započetu tradiciju :D.

      Izbriši
  3. Na sajtu vidim opciju porucivanja preko interneta. Da li u Beogradu postoji i prodavnica u kojoj ovi proizvodi mogu da se vide? :) Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapravo da, postoji showroom na Banovom Brdu, u tržnom centru u Požeškoj 56, na prvom spratu. Tamo možete videti sve uređaje, a mislim da i na licu mesta možete obaviti kupovinu :).

      Izbriši
  4. Sviđa mi se recenzija i sad mi se eto počela sviđati i Foreo Luna :)
    Nisam dosad ništa takvog isprobala, nekako još uvijek čekam da se slegnu dojmovi drugih.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakvo je tvoje misljenje o ovim mini foreo proizvodima? Da li je ucinak isti? :) Jako ste me zaintrigirali za ovu spravicu.

    OdgovoriIzbriši