Proizvod meseca: La Roche-Posay Aqua Micelar Ultra


La Roche-Posay je poznat kao brend koji posebno brine o osetljivoj koži, pa mi je nova unapređena linija čistača, već u najavi zvučala zanimljivo. U pitanju su tri micelarna rastvora namenjena osetljivoj, reaktivnoj i masnoj koži, a kako sam imala priliku da među prvima testiram jedan od njih, u današnjem tekstu vam pišem svoje utiske.


Micelarni rastvor nije nešto što koristim u prvom čišćenju lica, takođe nije proizvod koji bih normalno koristila kao jedini čistač, ali sam mu zarad ove recenzije u proteklih mesec dana, dala prvenstvo. Onaj koji sam ja testirala je La Roche-Posay Aqua Micelar Ultra namenjen reaktivnoj koži.

Za koga je ovaj proizvod?


Osetljiva koža je obično netolerantna na određene materijale i sastojke, nagle promene temperature, spoljašnje faktore poput hladnoće, vetra, sunca, zagađenja, pa čak i na tvrdoću vode ili recimo kontakt sa određenom tkaninom.

Ako je super osetljiva, može burno da reaguje crvenilom, peckanjem, svrabom, osećajem zatezanja, perutanjem ili isušenošću na bilo šta od navedenog. Ljudi sa takvom kožom često imaju problem da pronađu adekvatnu kozmetiku, a ovaj proizvod je namenjen baš njima i baš takvoj, reaktivnoj koži. 

Po čemu se formula razlikuje od prethodne?

Micelarni rastvori po definiciji spadaju u blaga sredstva za čišćenje namenjena prvenstveno suvoj i osetljivoj koži, ali brojna iskustva potvrđuju da nemaju svi isti stepen tolerantnosti. 

U odnosu na prethodnu verziju (LRP Fiziološki micelarni rastvor), nova formula kombinuje moć micela sa većom koncentracijom glicerina (čak 5%), kako bi se postigla bolja efikasnost i tolerancija.

Kakve rezultate obećava?

Nežno čisti i ne suši kožu, ostavlja je blistavo čistom, deluje protiv zatezanja, crvenila i osećaja žarenja. Prijatna je za korišćenje. 


Moje iskustvo

U poslednjih nekoliko godina, koristila sam puno micelarnih čistača, ali sam samo par nastavila da kupujem:

- neki su se pokazali super ekonomični i efikasni, ali se ispostavilo da na duže staze isušuju kožu (npr. prva Garnier micelarna voda sa roze poklopcem),
- neki su izazvali crvenilo i peckanje već prilikom prvog korišćenja (Garnier Micellar Oil Infused Water, Ziaja Sensitive Skin Micellar Water, Eveline Micelarni Rastvor), a
- neki prosto nisu radili ništa od onoga čemu su namenjeni, ali baš ništa (Burra Pure Active Care Micelarni Losion, Byphasse Micellar Water).

Od onih koje aktivno koristim navela bih samo Biodermu (Sensibio H2O) i Eucerin DermatoClean 3 in 1. Sigurna sam da bi se tu našla još koja boca, da sam imala volje da dalje eksperimentišem.

La Roche Posay Ultra je prvi novi micelarni rastvor koji je nakon dužeg vremena ušao u moje kupatilo. I mogu da kažem da je jedan od retkih koji se pokazao odličnim, a da u najavi ne obećava čudo od čišćenja.

Sastav

AQUA / WATER, GLYCERIN, PEG-7 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, POLOXAMER 124, POLOXAMER 184, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, POLYSORBATE 80, DISODIUM EDTA, BHT, MYRTRIMONIUM BROMIDE

Efikasnost


Za potpuno skidanje pune postojane šminke (sloj pudera srednje prekrivne moći, sloj senki, sloj maskare, linija ajlajnera, rumenilo, kontur puder, hajlajter, mat ruž), računajte da će vam trebati desetak minuta strpljivog rada i mnoštvo tupfera. Tek onda dobijate čistu, blistavu kožu, što je po meni ok budući da micelarni rastvor i ne bi trebalo da bude prvi izbor za skidanje konkretnih slojeva šminke - osim u nuždi.  Sa manje šminke, naravno ide mnogo lakše.

Ovaj rastvor je efikasniji od većine koje sam imala prilike da koristim, a to primećujem po tome što već tapkanjem tupfera skida konkretan sloj pigmenta i prljavštine. Kožu nema potrebe trljati levo-desno što je veliki plus, jer trljanje tupferom sigurno ne idu u korist ni jednom tipu kože, a posebno ne prija osetljivoj.

Nisam se unosila u brojanje upotrebljenih vatica ujutru i uveče, ali ga u poređenju sa Biodermom ocenjujem sa odličan.

Osećaj na koži

Na koži se čini poput vode. Ukoliko slični proizvodi umeju da vam nadraže oči i da izazovu svrab ili peckanje, ovaj neće. Natopljene tupfere možete slobodno prisloniti na kapke.

Moja koža ima običaj da se zacrveni tokom umivanja i skidanja šminke, bez obzira čime čistim lice, i to crvenilo ume da potraje, a lice blago bridi određeno vreme. Primetila sam da se uz ovaj rastvor to ne dešava u meri kao pre, iz čega zaključujem da proizvod umiruje i ublažava crvenilo.

Tokom sušenja ne zateže i ostavlja prijatan osećan na koži, što je plus za situacije kada niste u mogućnosti da ga sperete sa lica.  Ipak, ja ga osećam kao tanak, vrlo lagan film (predpostavljam da je to zbog glicerina) i volim da nakon micelarne, umijem lice vodom ili kožu prebrišem tonikom.

Zaključak

Ovo je čistač koji će sasvim sigurno prijati osetljivoj koži i pokazati odlične rezultate kada je u pitanju čišćenje lica (naravno, uz realna očekivanja). U prodaji se može naći u pakovanjima od 200ml po ceni od 1074rsd i od 400ml po ceni od 1541rsd.

Veće pakovanje može da potraje i do pola godine (u mom slučaju), pa se u tom smislu verovatno više isplati, ukoliko ste ljubitelj ovakvih čistača.

Vaše mišljenje o micelarnim rastvorima? Da li ih koristite i koliko često?

6 komentara

  1. I ja sam imala losa iskustva sa Ziajom. Pekla mi je oci i nisam je mogla vise stavljati na lice. Garnier isto narocito ona u zelenoj flasi. LRP nisam koristila ali si me zainteresovala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je, nadam se da će ti odgovarati. Kada su micelarne u pitanju, naslušala sam se i načitala najrazličitijih iskustava :).

      Izbriši
  2. Bolji ili losiji od Bioderka Sensibio? Meni je ona najbolja (mada nemam osetljivu, vec masnu) i ne menjam je vec dve god. Desavalo se da kupim neku glupost tipa Mixa, Garnier ali i Uriage i odmah se vratim na Biodermu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aida, podjednako dobro čisti kao crveni Biodermko i ovo je prva micelarna za koju to mogu da kažem :). E sad imaj u vidu da ja nemam masnu kožu, već kombinovanu, a u ovom periodu i suvlju nego inače.

      Izbriši
  3. Ja trenutno koristim Mixa micelarnu i mogu da kažem da sam zadovoljna, s tim što imam onaj negativni osećaj koji si navela, kada čistač dođe u dodir sa očima.
    Nedavno sam od strane LRP odabrana za testiranje istog ovog noviteta, pa će se u dogledno vreme i na mom blogu naći recenzija na ovu temu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago :), nadam se da će ti prijati.

      Izbriši