Omiljene maske za lice tokom cele godine

Iz dosadašnjih postova na blogu, sigurno ste primetili da volim da preterujem sa preparativom, a posebno sa maskama za lice. Uvek ih imam nekoliko, od maski za čišćenje preko onih za hidrataciju, zatezanje, sjaj kože. Volim da ih koristim naizmenično i za taj ritual ne čekam neki poseban dan u nedelji.


Ustvari, sve žene u mojoj familiji su bile maskoljupci :D. Baka je po kući šetala sa krompirom na licu, a ujna sa krastavcem ili sveže umućenim belancem. Mama je imala naviku da na lice stavlja kore od jabuke, paradajz, listove kupusa, tikvice..skoro pola ručka je redovno odlazilo na lepotu. Ja više volim kupovne maske i kao što vidite veoma su mi važne u redovnoj nezi, a evo koje koristim tokom cele godine.

L'Oreal Pure Clay

L'Oreal je negde početkom godine izbacio Pure Clay trojac maski na bazi nekoliko vrsta lekovite gline. Crvena EXFO je, po meni, i najuspelija. Osim kaolin gline, ekstrakta crvene alge i nekih ulja, sadrži i sitna zrnca, pa ne samo da blagotvorno deluje na kožu već radi i odličan mehanički piling. Idealna je za osobe sa grubljom dehidriranom kožom, podložnom perutanju.

Cena je varirala. Čini mi se da su bile oko 800rsd, pa su onda mogle da se nađu na popustu za oko 400rsd (lilly, dm).

Tony Moly Egg za čiste pore

Tony Moly Egg Pore Steam maska jedan je od onih proizvoda koji su pokrenuli puno diskusija (uklanja mitisere - ne uklanja mitisere?!). Ja je volim od prvog korišćenja.

Nije predviđena da odstoji na licu, već je treba odmah umasirati u vlažnu kožu. Dok je utrljavate, osetićete kako se zagreva i iz prozirne gelaste smese transformiše u beli krem. Takođe sadrži sitne granulice koje rade blag piling.

Njena funkcija je da očisti kožu i otvori pore i ona to i radi. Za mitisere ćete morati više da se pomučite, međutim ima nešto u ovoj maski što čini da oni dobrim delom posvetle. 

Cena: 2600rsd (Sephora)

Dr. Jart+ penasta glina

Kad smo kod maski za čišćenje, evo jedne sjajne stvarčice ! Dr. Jart+ Trans-foam glinena maska koja se u dodiru sa vodom pretvara u najnežniju kremastu umivalicu. Postoje tri verzije, a ja imam pink koja je namenjena osetljivoj koži. Na licu izgleda kao neki dobro umućeni svetlo ružičasti mus. Istovremeno hidrira i čisti. Odlična je za kožu koja iz mešovite naginje ka suvljoj (kakva je moja). Ne isušuje i može se koristiti svaki dan.

Cena: oko 800rsd (Sephora)

Skin Food maska za sjaj

Skin Food Rice Mask, na bazi pirinčane vodice, verovatno je najnežnija maska sa najdivnijim efektom baršunaste i sjajne kože, od svih maski koje posedujem. Ima mlečnu, polu vodenkastu teksturu i najviše me podseća na sutlijaš. Najjednostavnije se nanosi kašikom ili pljosnatom sintetičkom četkicom veće površine. Imam utisak da odlično hidrira. Moja koža je brzo upije, čak i u jačem sloju i nakon par minuta, na licu ostaju samo bela zrnca.

Ispira se vodom, a koža ostaje meka i blistava. Može se koristiti tokom cele godine na svim tipovima kože. Posebno je divno imati je leti.

U ovom trenutku nisam sigurna koja je cena ove maske, ali vam mogu reći da je ima u Sephori.

Thirstymud regenerativni tretman

O GlamGlow maskama se puno pisalo i polemisalo, najviše na temu da li zaista vrede (imajući u vidu cene od preko 6000 rsd). Thirstymud je i dalje u top listi meni omiljenih maski za oporavak kože (detaljno sam ga opisala u tekstu: Maske za lice: šest preporuka za leto). Koristim je uglavnom pred spavanje, kao noćni tretman, kad osetim da koži treba jača nega. Ne mislim da neki kvalitetan uljani serum ne može da pruži efekat koji ona daje, ali opet.. dobri uljani serumi takođe koštaju.

Ako vas privlače GlamGlow maske, a niste sigurni za koju da se odlučite, u Sephori sam viđala setove od nekoliko različitih maski u manjim pakovanjima. Čini mi se da je set bio po ceni jedne maske - ali nisam sigurna, pa je najbolje da proverite.

Korejske Sheet maske

Isprobajte ih obavezno, ako već niste. Zgodne su za jednokratnu upotrebu bilo kada i bilo gde. Ja ih često izvadim iz friza i nabacim na lice dok radim za računarom. Sad već imamo ozbiljno dobar izbor korejskih sheet maski, ne samo u Sephori već i u dm/u (preporučila bih brendove poput Purederm i MBeauty). Cena im je u proseku oko 300rsd


5 komentara

  1. Nikada ne bih kupovala u Sephori korejsku kozmetiku jer je duplo skuplja nego kad se naruči sa interneta. Jeste da treba čekati mesec dana da stigne ali toliko da dižu cenu je po meni bezobrazno. Btw. jesi sigurna da Dr. Jart maska košta samo 800 rsd? Jer cena po netu je oko 20 dolara... Inače, meni su i dalje top "uradi sam" maske, pogotovo sa glinom, ali definitivno sam slaba na maske u kesicama pa uvek uzmem bar jednu :) Schaebens maskice su odlične.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja greška. Dr Jart je 20 dolara jer dolazi u setu sa 3 maske :) ali opet mi je čudno što je u Sephori tako povoljno, a ovim drugim nabudžene cene xD

      Izbriši
    2. Sigurna sam u cenu u Sephori, ali sam zaboravila da napomenem da je to travel size pakovanje od 50ml (regularno je od 100ml). Slažem se, cene kozmetike kod nas - za mnoge brendove - su i do nekoliko puta više i istina je da se više isplati poručivati ako je to moguća opcija(posebno korejska kozmetika). Čak i uz plaćanje carine, za neke stvari opet ispadne jeftinije.

      Schaebens su sjajne maskice, a sad vidim da imaju i veggie varijantu :D

      Izbriši
  2. Obožavam korejske maskice i uglavnom ih narucujem. Ustvari i ja sam veliki fan maski. Probala sam i ove L'Oreal-ove, ali me bas privlace GlamGlow i Dr.Jart+, konkretno za ovu koju imas nikad nisam cula ali zvuci odlicno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se tek upoznajem sa Dr.Jart+ kozmetikom. Na masku sam nalete slučajno, čaprkajuči po Sephori pred put, ali sam u međuvremenu čekirala neke recenzije po netu i rekla bih da imaju dosta zanimljiv koncept i proizvode.

      Izbriši