Easy weekend: Za pasionirane ljubitelje kozmetike ili zašto su neki brendovi bolji od drugih

Većina ljudi sa putovanja donosi suvenire, a ja se najčešće vraćam sa torbom punom bočica i pomada. Kozmetika je očito opsesija koja mi nikada neće dosaditi, pa gde god da krenem sa sobom nosim i spisak željenih stvarčica kojih kod nas nema i do kojih ne mogu da dođem tako lako. Na toj listi ima proizvoda o kojima maštam već godinama, ali i puno novih. U poslednjih godinu dana, pažnju mi zaokupljaju indie organski brendovi i iskreno, teško mi je da im odolim. Nije stvar samo u tome što su u pitanju ekološki osveštene kompanije, okrenute prirodi, koje nude vrlo kvalitetne preparate, te brinu o planeti i svemu što na njoj obitava, već uz sve to pričamo o  zaista divnim linijama za negu, u kojima je jednostavno nemoguće ne uživati.

Ako putujete po Evropi ili boravite u Americi, a pri tom na svojoj koži i/ili kosi želite da isprobate nešto zaista posebno i drugačije, evo redom brendova koje izdvajam i proizvoda koji mi se čine više nego interesantnim (a potrudila sam se i da pojasnim zašto :). 


Herbivore Botanicals

Herbivor je nastao u kuhinji Džulije i Aleksa u Sijetlu iz želje za kozmetikom koja će u svom sastavu imati aktivne sastojke bez nepotrebnih filera i koja će davati vidljive rezultate. Najfiniji organski sastojci koje brend forsira omogućavaju koži da dostigne njen prirodan i optimalan balans. Njihovi proizvodi sadrže hladno ceđena ulja biljnog porekla, terapeutska esencijalna masla i druge sertifikovane sastojke organskog porekla.

Minimalizam i prefinjenost formula proizvoda odslikava se i na njihovom pakovanju koje je svedeno i lako za recikliranje ili ponovno korišćenje. U ovim teglicama nećete pronaći parabene, mineralno ulje ili sastojke koji potiču iz genetski modifikovanih izvora. Takođe svaki proizvod je testiran na ljudima, ne na životinjama.


Za isprobati:

Lapis Oil, ulje za lice hipnotišuće plave boje namenjeno normalnoj, kombinovanoj i masnoj koži. Sadrži kombinaciju prirodnih ulja, koža ga brzo upija, a za sobom ostavlja zaštitni hidrolipidni sloj. Prosto imam utisak da ću se u ovu bočicu zaljubiti već na prvo korišćenje :D.

Blue Tanasy AHA + BHA Resurficing Clarity Mask je potpuno prirodna gel maska za lice koja ima osvežavajuće rashlađujući efekat. Sadrži ekstrakt kore bele vrbe, prirodni izvor BHA i voćne enzime kao izvore AHA.

Pureology

Ovaj kalifornijski brend je među prvima započeo proizvodnju šampona za negu farbane kose bez sulfata, sa 100% veganskom formulom. Danas, u svojoj ponudi, ima čitavu paletu proizvoda za negu i stilizovanje kose, koji sadrže isključivo sastojke biljnog porekla. Naročito su poznati po dual benefit formulama koje pružaju ne samo zaštitu boje već i potpunu negu. Šamponi ovog brenda su koncentrovani, što znači da će vam za jedno pranje kose biti potrebna vrlo mala količina, a jedna boca je dovoljna za minimum 70 pranja, u zavisnosti od njene dužine.

Pored izuzetnog kvaliteta, ono što je šampone brenda Pureology učinilo globalno popularnim jeste i njihov miris. Svaki ima posebno kreiranu mirisnu kombinaciju, koja korisniku pruža i aromaterapijski tretman.

Za isprobati:

Purify šampon namenjen farbanoj kosi, sadrži ulje ruzmarina i čajevca, nežno i dubinski uklanja nakupljenu nečistoću i štiti boju.

Strength Cure Superfood Treatment je maska namenjena oštećenoj i farbanoj kosi. Bogata hranljivim sastojcima kao što su ekstrakt godžiberija i maslinovo ulje, ova maska oporavlja i štiti kosu, vodeći računa da boja na njoj ostane netaknuta.

Smoothie Beauty

Svojim pakovanjem, više podsećaju na voćne sokiće nego na proizvode za negu kože. Međutim, kad pogledate listu sastojaka, shvatite da se radi o vrlo kvalitetnom brendu organske kozmetike. Smoothie Beauty je nastao kao reakcija na konvencionalnu kozmetiku.

Njihova filozofija je delimično bazirana na korejskoj tradicionalnoj nezi kože, a svodi se na moto koji glasi: realni sastojci za stvarne rezultate. Većina proizvoda podseća na maske i kreme kućne proizvodnje s'tim što su u ovom slučaju one instant dostupne, bez mnogo nereda u kuhinji. Prema navodima proizvođača, korišćenjem njihovih organskih proizvoda smanjujete absorpciju više od 1500 toksičnih hemikalija na godišnjem nivou.

Smoothie Beauty svoje  proizvode dostavlja po sistemu mesečne kutije koja sadrži 3 sveže maske za lice i 3 bustera. Svakog meseca stiže nova kombinacija sastojaka, prilagođena potrebama kože i odgovarajućoj sezoni.


Cuveè Beauty

Još jedan brend na listi želja, ovog puta isključivo fokusiran na negu kose. Cuveè Beauty je bukvalno šampanjac za kosu odnosno luksuzna nega koja sadrži savršeno izbalansiranu kombinaciju ekstrakta šampanjca i nutrijenata, brendiran kao Cuveè Complex. Ovaj miks sastojaka podseća na eliksir, a pored ekstrakta šampanjca za koji kažu da je izuzetno bogat antioksidansima, sadrži još i ekstrakt belih tartufa, ektrakt platine, ceramide, reservatrol i proteine graška.

Nezavisna klinička ispitivanja su pokazala da posle korišćenja Cuveè šampona i regeneratora, kosa postaje dva puta jača, a lomi se 50% manje nego ranije.

Za isprobati:

Cuveè Shampoo, budući da je to proizvod koji je proslavio ovaj brend. Šampon je spakovan u elegantnu belu bocu od 250ml sa dozerom. Definitivno ne spada u jeftinije proizvode ali uzevši u obzir njegov sastav i rezultate, cena se čini opravdana.

Benton

Naziv ovog korejskog brenda je inspirisan nazivom filma "The Curious Case of Benjamin Button" u kome glavni lik, kao što znamo, stari unazad. Cilj Bentonovog tima, bio je da stvori kozmetičku liniju koja će sadržati visokokvalitetne organske sastojke koji gode koži različitih generacija. Brend je poznat i po tome što nema masovnu proizvodnju. Iako bi to dovelo do značajnog smanjenja cene proizvoda, cilj kompanije je da korisniku isporuči sveže napravljene količine koje sadrže isključivo prirodne konzervanse. Zbog toga je do njihovih proizvoda teže doći i vek trajanja na policama im je znatno kraći, ali ste zato sigurni da koži pružate nešto posebno, potpuno prirodno i bezbedno.

Za isprobati:

Honest Cleansing Foam gel za nežno čišćenje lica koji sadrži ekstrakte puževe sluzi, aloe vere i bele vrbe. Ovaj gel ne sadrži sapun ni alkohol, prija svakom tipu kože, a ono što ga čini posebno interesantnim je što pruža i dodatnu hidrataciju.

Snail Bee High Content Mask Pack maska za lice koja sadrži ekstrakte kamelije, puževe sluzi, RH-oligopeptide i pčelin otrov. U pitanju je anti-age maske koja hidrira i umiruje iritacija.

Nurture My Body

Glavni moto ovog brenda je "sastojci sa integritetom". Fokus tima je da kreira proizvode na bazi biljnih ekstrakta, koji su bezbedni za korišćenje i čije dobijanje ne izaziva štetu u prirodi. Svaki sastojak je pažljivo odabran i nalazi se u INCI listi sa razlogom.

Za isprobati:

Reparative Serum (Fragrance Free) predstavlja moćnu kombinaciju antioksidansa koja štiti lice i vrat od slobodnih radikala. Sadrži ulje šipurka i limuna bogate vitaminima i masnim kiselinama zaslužnim za ubrzano obnavljanje ćelija.

Tata Harper

Rekla bih da proizvodi ovog brenda, predstavljaju ultimativni luksuz kada je u pitanju organska kozmetika. Kompleksne formule, spravljene od impresivne liste od preko 300 sirovih i organskih sastojaka, čine ih zaista jedinstvenim. Divlje afričko grožđe, ekstrakt lukovice narcisa, hidrosfere nara, polifenoli iz grožđa samo su neki od sastojaka koji dolaze iz kontrolisanog i organskog uzgoja iz 68 zemalja širom sveta. Formule koje kreira Tata Harper sadrže sastojke koji se savršeno kombinuju u visokim koncentracijama, tako da nema potrebe za nepotrebnim filerima.

Kompanija stoji iza načela da kozmetika ne pravi kompromis između zdravlja i vidljivih rezultata. Da biste bili sigurni u svežinu kupljenog proizvoda na zvaničnom web sajtu postoji opcija Follow your bottle. Na svakoj bočici nalazi se broj, na osnovu koga bilo kada možete dobiti informaciju o tome kada je tačno proizvod upakovan i kroz čije ruke je prošao, jer ceo proizvodni proces se odvija na porodičnoj farmi.


Za isprobati:

Rejuvenating Serum, koncentrovana formula koja sadrži hijaluronsku kiselinu, ulje šipurka, ekstrakt urmi, ekstrakt španske lavande, aloe veru i ekstrakt manga. Potpuno prirodni serum za koji kažu da vidljivo učvršćuje kožu, poboljšava njen izgled u predelu oko očiju i privremeno smanjuje vidljivost bora.

Restorative Eye Creme bogata vitaminom C, namenjena je borbi protiv bora u predelu oko očiju.  Poboljšava čvrstine kože u tom predelu i smanjenju vidljivosti podočnjaka.

A vi? Šta vi dovlačite sa putovanja? Osim lepih uspomena :)

Prva fotografija u ovom postu rad je Igora Prusca, ostale su preuzete sa zvaničnih sajtova pomenutih kompanija. 

5 komentara

  1. Baš kao i ti, sa putovanja donosim kozmetiku i fancy suplementaciju i superfoods koje ne mogu uzeti kod nas. Topla preporuka za isprobati od brendova su Sunday Riley, SHISEIDO
    Benefiance WrinkleResist24 Intensive Eye Contour Cream, FARSÁLI
    Unicorn Essence. Kada u aprilu budem putovala u Njujork, planiram da nabavim i isprobam https://drdennisgross.com/ svi ga hvale!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuu Cuvee beauty zvuči izuzetno primamljivo...
    Hm za sada dovlačim samo magnete i dobre uspomene :)
    http://zenskiposlovnikutak.com/vrstre-registracije-biznisa/

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni žao što neću stići ovde da isprobam sve australijske i lokalne brendove :) oni se takođe lože na prirodnu kozmetiku i super pakovanja - vidi ovo ili ovo! :)

    OdgovoriIzbriši