Weleda: Blaga pena za čišćenje lica

Dobra penasta sredstva za čišćenje kože nije lako pronaći, naročito ako se ograničavate samo na prirodnu kozmetiku. Sama sam odavno ustanovila da mi gelovi i posebno pene za lice u redovnoj upotrebi, čine više štete nego koristi. Iz tog razloga najčešće biram mlečne ili uljane čistače. Iako zahtevaju više vremena i truda, neuporedivo su nežniji plus koža ostaje hidrirana i meka. Do skora je postojao samo jedan izuzetak u ovoj kategoriji - Logona pena sa mentom i hamamelisom namenjena masnoj koži, koja je temeljno čistila lice bez iritacija, zahvaljujući blagim tenzidima biljnog porekla. Stoga sam se veoma obradovala kada sam pre desetak dana otkrila da je i Weleda obogatila svoju ponudu jednom blagom penom za lice.


Weleda pena namenjena je čišćenju normalne i mešovite kože. Zamišljena je kao jednostavno sredstvo koje ne isušuje, ali temeljno uklanja nečistoće i višak masnoća. Bazira se na kombinaciji biorazgradivih biljnih surfaktanata (poput koko-glukozida i lipoaminske kiseline) koji su se, u poređenju sa konvencionalnim, pokazali delotvornijim u redovnom čišćenju osetljive kože.

Sastav

U sastavu su još i ekstrakt korena belog sleza koji umiruje i omekšava, kao i destilat organskog hamamelisa - inače prisutan u gotovo svim Weleda čistačima - zbog svog adstrigentnog, regenerativnog i protivupalnog dejstva. 

Miris

Eterična ulja daju izuzetno svež i prijatan miris, koji se meni lično dopada. Nije prejak, već jedan od onih čistih "planinskih" mirisa, zbog koga ćete zaista uživati u umivanju. 


Dejstvo i osećaj nakon umivanja

Ne peni bogato, zapravo je veoma lagana i pošto je nanesete na lice, polako postaje vodenkasta. Ako ste navikli na gelove i pene koji prave čvrstu, kremastu sapunicu, ovaj proizvod je potpuno drugačiji. Iako je u uputstvu navedeno da treba izbegavati područje oko očiju, ne morate da brinete jer ih neće iritirati, toliko je blaga. Najbolje je naneti je na vlažnu kožu, a potom isprati mlakom vodom. 

Nakon pranja, koža je čista, nežna na dodir i blago matirana. Posebno mi se dopao efekat na T zoni, gde imam proširene pore, koje su po ispiranju postale vidno manje. Nema osećaja zatezanja ni isušene kože i tokom ovih desetak dana koliko je koristim, nisam primetila da je pogoršala već postojeće suvlje zone na licu.

Efekat

Dobro uklanja sebum i mislim da je idealna kao jutarnja umivalica ili večernji čistač u završnom koraku, nakon što nekim mlekom ili uljem uklonite deblje naslage šminke. Kao sredstvo za skidanje šminke (sve i da koristite isključivo prirodnu dekorativu), neće pokazati očekivane rezultate, pa je ja ne bih ni koristila u te svrhe.

Zaključak

Ukoliko volite penaste čistače, a za promenu želite jedan koji će dobro odraditi posao i pri tom očuvati prirodne zaštitne funkcije kože, ova pena je odličan izbor. Meni se dopala toliko, da nisam mogla da sačekam lepši dan i napravim bolje fotografije, da bih je preporučila :). U Nemačkoj sam je platila 9,95€ (za 150ml proizvoda).

Kakvi čistači najviše prijaju vašoj koži?

4 komentara

  1. Nisam potpuno presla na prirodnu kozmetiku ali volim Weledu i ovo cu morati da probam. Znas li gde moze da se kupi u Beogradu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pretpostavljam u svakoj većoj apoteci, po drogerijama... :) Weledu nije teško pronaći.

      Izbriši
  2. It is not my first time to visit this web page, i am visiting this web page dailly and
    obtain good data from here every day.

    OdgovoriIzbriši