INGLOT: 5 omiljenih proizvoda

Već pune dve godine deo sam Inglot Cosmetics porodice. Za svo to vreme ni jednom nisam pisala o njihovim proizvodima ili predstavila svoje Inglot favorite, iako ih gotovo svakodnevno koristim. U današnjem tekstu, ograničiću se na pet omiljenih stvarčica koje su uvek u mom makeup setu i bez kojih skoro pa da ne mogu da zamislim ni jedno šminkanje. 


Freedom System palete

Ako posetite zvaničnu Inglot Cosmetics web stranicu, pod Freedom System ćete pronaći mnoštvo različitih proizvoda, od kremastih pudera, kamuflažnih i korektivnih krema, pudera za setovanje i konturisanje, bronzera, rumenila i hajlajtera, karmina i naravno senki. Većina kupaca Freedom System uglavnom povezuje sa senkama i kreiranjem svoje custom palete za oči, međutim ovaj sistem magnetnih paleta nudi mnogo više. 



Moj favorit su Flexi palete. Osmišljene su tako da šminkerima olakšaju potragu za proizvodima. Velike su i bez graničnika, pa u njih možete smestiti recimo sve proizvode neophodne za određeni look (puder, bronzer, rumenilo, senke, korektor, karmin, hajlajter), što zaista olakšava posao ako radite na setu ili imate puno modela, a malo vremena (ko je bio u sličnoj situaciji zna kakav haos ume da nastane na stolu). 


Zamišljam da je ovakva paletica, sa kompletnom šminkom, prilično praktično i moderno rešenje i za bilo koju ženu koja se svakodnevno šminka i pri tom najčešće koristi uvek iste proizvode. Flexi palete postoje u beloj i crnoj boji, pravljene su od čvrste plastike i veoma su otporne na padove i udarce.

Cream Concealer Peach


Moj prvi Inglot proizvod bio je kremasti korektor u kajsijastoj nijansi. Sećam se da ga je Maria (Maria Tothova, Inglot pro makeup artist) razmazala preko mojih plavičastih podočnjaka i puf! oni su nestali :D. Od tada ga stalno dopunjujem, ali je sada deo veće palete (iz nostalgičnih razloga, još uvek čuvam mono magnetnu paleticu u kojoj sam ga tada uzela). 

U kitu uvek imam više kajsijastih korektora i svaki prvo isprobam na sebi. Još uvek nisam pronašla neki koji ima tako hidratantnu gelastu teksturu kao ovaj, a da je pigmentacija i dalje dovoljno dobra da odradi korekciju. Ukoliko mučite muku sa tamnim podočnjacima, a pri tom vam je koža u toj zoni suvlja i sa izraženijim linijicama, preporučujem da isprobate ovaj krem. U ponudi je čak dvadeset korektivnih nijansi, pa je vrlo verovatno da ćete pronaći baš onu koja "briše" vaše kolutove.


AMC Brow Liner Gel

Postoje tri Inglot bestseller/a za koje sasvim sigurno znaju svi koji su makar samo jednom čuli za ovaj brend, to su: duraline, pigmenti i crni gel ajlajner. Zato ću vam ja sada skrenuti pažnju na još jednu liniju AMC gelastih lajnera, ali nešto novijeg datuma. U pitanju su gel lajneri za obrve i u jednoj reči: savršeni su. Zapravo, ne znam nikoga ko ih je koristio a da nije bio oduševljen. To je i jedini gel za obrve, prisutan na našem tržištu, koji umem i volim da koristim (jer inače nisam veliki fan ovog tipa proizvoda :D).


Bogato je pigmentovan tako da će 2g, koji se nekome mogu učiniti kao malo, zapravo potrajati mesecima. Tekstura je takva da ga jačim i slabijim pritiskom lako možete dozirati od jedva primetne do punije boje, plus nije od onih koji se super brzo suše. Lako se nadograđuje i u zavisnosti od toga kako ga aplicirate, može da izgleda sasvim prirodno. Prema navodima Inglota, ovaj gel je vodootporan. Ja ga nisam isprobavala pod tušem, ali provereno znam da je otporan na kišu i znoj.

Još jedan plus je i bogata paleta nijansi, toplijih i hladnijih podtonova (ima ih ukupno dvanaest). Ukoliko se odlučite na kupovinu, moj savet je da konsultujete šminkera i nijansu isprobate u radnji, jer u potovima boje izgledaju svetlije nego što zaista jesu.

Colour Play Lipliner

Znam, mogla sam ovde da uvrstim i neki konkretniji proizvod za usne (recimo omiljene tečne karmine, jer toliko je različitih kolekcija koje su u poslednjih godinu dana stigle u Inglot), ali su ove olovke tako dobre, a toliko zanemarene, da prosto nije bilo alternative :D. 


Znate onu situaciju kad vam za savršen lip look treba samo jedna obična crvena olovka, dovoljno pigmentovana i dovoljno kremasta da klizi po usnama, ali ne previše kremasta. I opet lepo zaoštrena pri vrhu, ali ne previše oštra? E pa iznenađujuće je teško pronaći jednu takvu olovku. Ako su pigmentovane, onda su previše meke pa ih morate dodatno ograničiti i fiksirati korektorom, a ako su tvrđe teksture onda ili nisu dovoljno intenzivne ili su toliko tvrde da je sa njima jako teško raditi.

Colour Play kolekija je u svakom od ovih aspekata, idealna. Imaju semi mat finiš i izuzetnu punoću boje (ja ih često koristim kao jedinu boju na usnama), a opet nešto pomalo voskasto u teksturi zbog čega ruž (ako ga stavljate preko) mnogo bolje prijanja i duže traje. Ambalaža je metalna, a na gornjem kraju se nalazi vrlo efikasan rezač (verujte mi ovaj detalj je jedna od stvari koju ćete vremenom naučiti da cenite).


Jedina zamerka koju imam apropo ambalaže, jeste činjenica da osim ako vam nijansa nije poznata po broju, ne možete znati o kojoj olovci se tačno radi sve dok ne skinete poklopac - što u žurbi ume pomalo da ide na živce. 

AMC Multicolour System Bronzing Powder

Iako su Inglot senke (i u prahu i one presovane), uz još par highend brendova, za mene u ovom trenutku referenca kvaliteta kada su u pitanju slični proizvodi, o njima bih mogla da napišem jedan poduži post pa ih prosto ne mogu smestiti samo u jedan pasus :). Zato sam za kraj odlučila da spomenem još jedan manje zapažen, ali divan proizvod. 


Danas možda nije tako teško pronaći fin bronzer, ali je meni ovaj nekako posebno drag. Otkrila mi ga je Jeca (Jelena Uzelac, ingot pro makeup artist) u vreme kada se nisam osećala tako sigurno u radu sa bronzerima. Želela sam nešto s čime nije lako preterati, a da daje onaj prelep prirodan glow bronze finiš.

Ovaj bronzani puder je zapravo paletica od pet nijansi, poređanih u mekom gradijentu od svetlije ka dubljoj. Tvrđe je teksture i ne preterano pigmentovan, pa se najbolji rezultat dobija kada se polako nadograđuje u slojevima. Sadrži veoma sitne šljokice, toliko sitne da se na koži zapravo ne primećuju. Daje vrlo poseban i lep bronzani izgled i sjaj.

Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u nagradnoj igri tokom proteklih dana :). Ovom prilikom želim da najavim da će ih biti još, a dobitnica INGLOT paketa sa prve fotografije prikazane u ovom postu je....

@get_sparkly

vlasnicu ovog profila molim da me kontaktira putem maila mojneseser@gmail.com, sa svojim kontakt podacima, najkasnije do sutra u 12h.

5 komentara

  1. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo je pročitati nešto više o Inglot proizvodima i iako nisam imala prilike da ih isprobam verujem da su sjajni. 😊

    OdgovoriIzbriši