YSL Tatouage Couture, here to stay!

Krajem prošle i početkom ove godine, pojavilo se više YSL noviteta koji su me poprilično zainteresovali. Prolećna Pop Illusion kolekcija sa paleticom senki i karmina manje više, ali tečni puderi i nova linija mat ruževa, o da! Već sam obećala da ću pisati o Touche Éclat All-In-One Glow, ali sam u međuvremenu nabavila i All Hours i utisci se prilično razlikuju. Zato ću ih predstaviti u uporednoj recenziji, a danas pišem o Tatouage Couture Matte Stain liniji, jer proleće je tu, a ono u mom slučaju uvek donese i neku novu, očaravajuću nijansu na usnama. 


Jeste li se nagledali mat ruževa? Ja jesam. Od ultra suvih i tvrdih toliko, da ih je beskrajno teško razmazati, do tečnih, superpigmentovanih koji u zavisnosti od broja nanetih slojeva pucaju i učine da usne izgledaju suvlje nego što zaista jesu. Malo je brendova koji su uspeli da iznađu kompromisno rešenje i ponude mat ruž dobre pigmentacije i dovoljno postojan, a da je udoban, lagan i na usnama nežan kao pliš.

"Tri puta jača pigmentacija u četiri puta tanjem sloju"

Tatouage Couture Matte Stain je rezultat gore navedene formule. I po svemu je poseban. Prvo, ovo nije klasičan mat ruž na kakve smo navikli, ali jeste stain. Obilno je pigmentovan, pa se puna i dosta homogena boja postiže već sa prvim slojem. Ipak, na usnama je ultra tanak i lagan kao perce. Zbog toga, čak i ako se aplicira u više slojeva, usne nisu opterećene teksturom. Ta udobnost je jedna od stvari koje ga čine jako dopadljivim.

Aplikator

Kad smo kod nanošenja, ne mogu da ne spomenem četkicu. Dizajnirana je tako da imitira pljosnatu četkicu za ajlajner, što je priznaćete, prilično domišljato. Budući da je ivica aplikatora tanka i koso sečena, odgovarajući oblik i preciznost linije se postižu vrlo jednostavno. Sve i da karmin stavljate na brzaka, u kolima ili liftu, sve će to izgledati pedantno. 

Postojanost


Trajnost blago varira od boje do boje, ali nije reč o drastičnoj razlici. Ovo su svakako izrazito postojani ruževi i mada određene nijanse ostavljaju vidljiviji trag na šoljici, promena intenziteta boje na usnama se ne primećuje tokom više sati, i to uz sve standardne aktivnosti koje prate poslovni dan jedne moderne žene (kafa, sendvič, kokice, grickalice..).

Efekat

Što se tiče završnice, nije krema, ali nije ni ultra mat. Pre bih ovo kategorisala kao semi mat finiš. U početku usne izgledaju kao da su obavijene svilom, ali se ruž vremenom suši, "upija" i postaje puderastiji. To ga, takođe, iz sata u sat, čini i postojanijim. Ipak, za one koji vole super suv osećaj na usnama dok kažeš "MAT!", Tatouage Couture neće pružiti takvu senzaciju.

Paleta

Nisam sigurna da li se u našim Sephorama mogu naći sve nijanse (mislim da ih je u originalnoj ponudi negde 18), ali su one koje sam ja videla u radnji, stvarno atraktivne. Na testiranje sam dobila dve, Rouge Tatouage #1 i Violet Conviction #15.

Mada su obe veoma lepe, ova poslednja je zadobila svu moju ljubav. Jedna je od onih luksuznih boja, koja će na većini žena izgledati vrhunski otmeno. Na slici ispod je Violet Conviction, nanet direktno, bez olovke i bez popravke ivica korektorom i sl.


Interesantno je da je baš ovu nijansu teže ukloniti. Čak i sa uljanim sredstvom za skidanje šminke, na usnama ostaje vrlo očigledan trag boje maline. S druge strane, koralno crveni Rouge Tatouage, ne ostavlja ovakav tattoo i dvofaznim sredstvom se uklanja bez problema. Na fotkama ispod, možete videti swatcheve i trag na koži nakon brisanja.



Zaključak

Tatouage Couture ima sve atribute da postane nečija ljubav na duže staze. Meni se dopao i više nego što želim da priznam. Možda zato što je tako lako nosiv ili što sam pronašla svoju omiljenu nijansu. Svakako je kvalitetan i kreiran za žene koje uspešno plivaju u obavezama, neustrašivo trče sa sastanka na sastanak i nemaju previše vremena za višečasovno doterivanje i makeup popravke tokom dana. Eto, ako ruž priča nešto o osobi koja ga nosi, ovaj bi mislim pričao tako neku priču :).

Cena ovog lip-veličanstva je 4367 RSD.

5 komentara

  1. Merkala sam ih u Sefori, videla sam neke mnogo lepe svetle. super izgledaju na usnama ali nisu stigle sve nijanse :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se učinilo da nisam videla sve nijanse. Što je pomalo čudno, zar ne :/

      Izbriši
    2. Milena, danas bila u Sephori, u ponudi je svih 18 ^_^

      Izbriši
  2. Divne su obe nijanse, ali ova tamnija.... savrsena :)

    OdgovoriIzbriši