L'Oreal Paris Shine Caresse lip colour


Ovog leta sam baš favorizovala sjajeve za usne. Od svih koje sam isprobala (a čitaćete o njima u nekim narednim recenzija), L'Oreal Paris Shine Caresse lip colour je verovatno najneobičniji.


L'Oreal ga predstavlja kao novu generaciju boja za usne, koja kombinuje teksturu i efekat sjaja sa višečasovnom postojanošću karmina.

Jedinstvena formula sadrži 30% vode i 60% ulja i pruža izuzetno visok nivo vlage kao i 6h hidrataciju. Koncentrisani rastvorljivi pigmenti kreiraju suptilan "wet look" uz gotovo neosetan osećaj na usnama. 


Ovaj sjaj dolazi u plastičnoj ali prilično lepoj ambalaži, zlatne boje i modernih linija. Ispod poklopca se nalazi prozorčić, kroz koji se vidi boja. Poklopac se otvara odvrtanjem, što potpuno uklanja rizik od eventualnog prolivanja u torbici. Naročito mi se svideo aplikator. Sunđerast i nežan, elipstasto - pljosnatog oblika, sa malim udubljenjem u sredini gde se proizvod nakuplja. Ovo ga čini idealnim za precizno i ravnomerno nanošenje.




Tekstura je vodenkasta, retka i neobično tanka. I mada jeste lagan, ne mogu da kažem da je neosetan. Kada se osuši, ostavlja nekako lepljiv osećaj na usnama. Takođe ima neprijatno oštar miris koji se, na sreću, ne zadržava. Hidrantan je i usne ostaju vlažne i negovane. Ima zaista impresivnu postojanost (traje i po nekoliko sati) i to bez obzira da li, u međuvremenu, pijete kafu ili nešto drugo. 

Ja sam izabrala Eve nijansu #400 - prljavo roza koja ide ka svetlo ljubičastoj. Na slici se vidi kako izgleda na usnama i na unutrašnjoj strani podlaktice. U odnosu na ostale nijanse koje su u ponudi, ova spada u svetlije. Prema swatchevima na koje sam uspela da naiđem po internetu, vidi se da pigmentacija varira od nijanse do nijanse. Eve je slabije ka srednje pigmentovana i preko moje prirodne boje usana, izgleda kao pink sjaj sa plavičasto-ljubičastim odsjajem. Međutim, može lepo da se nadogradi i tada više ide ka nešto tamnijoj nijansi.


O L'Oreal Paris Shine Caresse su mišljenja podeljena. Pre nego što sam ga kupila, uglavnom sam nailazila na negativne recenzije. Ja bih ga svrstala u kvalitetan sjaj koji može da se nosi samostalno za suptilan i prirodan look ili u kombinaciji sa karminom kao podlogom za postizanje dimenzionalnosti. Raspoložena sam da isprobam još neke nijanse, koje su eventualno više pigmentovane, ali ću zbog cene razmisliti.

Ocena: 4.5/5

11 komentara

  1. Za sjaj nikad ne bih izdvojila više novca jer uvijek ima solidnih, a jeftinijih. Rijetko koristim. Bolje uložiti u dobar ruž :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja takav odnos imam prema maskari, ali karmini/sjajevi/balzami su mi velika slabost :D

      Izbriši
  2. Sviđa mi se :))

    Moram pogledati i ostale nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ih ima ukupno devet i ja sam pikirala bar još dve kao ekstra lepe i intenzivne :)

      Izbriši
  3. Volim sjajeve za usta, ali sam sa Lorealom 6h imala jako loše iskustvo. Skuplja mi se u uglu usana i pravi sitne gromuljice koje se lepe. Napisala si da se blago lepi, pa se dvoumim, a genralno me jako privlači :)

    OdgovoriIzbriši
  4. lepo izgleda samo sam ja za ovako divnu nijansu ocekivala da je malo jaca :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se, mada nisam fan sjajila! ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. imam ga i ja, bas sam htela da ga recenziram, ali je rano tek sam ga kupila, pa hocu da jos malo skupim utiske

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš će me zanimati da pročitam tvoje utiske :).

      Izbriši
  7. gdj mogu kupiti L'Oreal Paris Shine Caresse lip colour br.102

    OdgovoriIzbriši