MagIX face perfector - magično ili ne?

Pre izvesnog vremena, u okviru Avon Color make up linije, pojavila se zanimljiva tubica, koja mnogo obećava. Odmah sam se bacila na google istraživanje, ali kako je proizvod bio priličan novitet, nisam uspela da iskopam bogzna šta, pa sam prosto odlučila da ga naručim i sama ispitam o čemu je reč :)

U našem katalogu se nalazi pod imenom Magix podloga za lice SPF 20, ali ne radi se o tečnom puderu! (Moram da napomenem, budući da u katalogu i tečni puderi stoje pod imenom: podloga za lice pa kod mnogih ovo pravi zabunu). Dakle, za sve one koji su razočarani jer Magix podloga "ne pokriva skoro ništa", u pitanju je prajmer - podloga ili baza, koja se nanosi na lice pre pudera!!!

Prajmeri su inače relativno noviji proizvod na make up tržištu (ne samo u Avonu). To su podloge koje pripremaju kožu za nanošenje pudera - koža je glađa, izgled je prirodniji, puder se može preciznije naneti. Uz pomoć prajmer podloge, puder duže ostaje na licu. Pored onih za osobe sa masnom i mešovitom kožom, koje upijaju višak masnoće, matiraju kožu, a neke imaju i efekat skupljanja pora, postoje i podloge za suvu kožu, koje su hranljive i smanjuju crvenilo.

Šta Avon kaže o Magix face perfector tubici? Magična, lagana gelasta formula, namenjena svim tipovima kože. Pruža savršen izgled, neprimetno pokriva sve nedostatke. Daje dugotrajan mat efekat (do 10 sati!). Vidno smanjuje pore dejstvom Optix Light-Diffusing tehnologije. Vizuelno uklanja fine linije i čini kožu mekom i nežnom.


U pitanju je beličast, polukremast gel koji se lepo razmazuje. Sadrži silikone, te u tom smislu čini kožu zaista besprekorno glatkom - popuni fine linije i blage nepravilnosti na licu. Pri nanošenju, prelazi iz gelastog u puderast oblik, pa dobijate onaj fin "satenski" osećaj. Dosta se brzo absorbuje i potpuno je lagan, gotovo "vazdušast".

Formula je bez pigmenta - bezbojna i u tom smislu ne očekujte da će pokriti nedostatke na koži kao puder! Ovo je prosto prajmer - podloga koja priprema lice za dalje šminkanje! 

Prvo što sam primetila, nakon nanošenja Magix podloge, je da sam iznenađujuće lakše uspela da nanesem tečni puder. Mnogo se bolje i ravnomernije razmazuje (u odnosu na slučaj kada koristim hidrantnu kremu kao podlogu) i čini mi se da sam upotrebila manju količinu pudera. Još jedan veliki plus: puder vidno duže ostaje na licu! Međutim, efekat matiranja me je oduševio! Matira bar 8 sati (duže nisam probala) pa vam se za svo to vreme neće pojaviti presijavanje na čelu i bradi :) 

Jedan veeeliki plus ide na SPF 20 zaštitu - nemaju je sve podloge!

Ono što bih uzela kao minus je da Magix podloga definitivno isušuje kožu. Bez obzira, što ga Avon preporučuje svim tipovima kože, rekla bih da je prvenstveno namenjen osobama sa masnom i kombinovanom kožom (normalna ka masnoj), pre nego nekome sa suvom i dehidriranom. Takođe, budući da sadrži silikone, može da izazove pravi haos na licu ako ste kojim slučajem alergični na iste (što sam imala prilike da vidim - crvenilo, akne, lice je jednostavno buknulo!), pa treba obratiti pažnju i na ovaj "detalj".

Pakovanje&dizajn: Plastična tubica, boje slonovače, standardnih dimenzija, pakovanje od 30ml, pogodnog oblika za jednostavno istiskivanje sadržaja.

Što se tiče upotrebe (mnogi su pitali kako se zapravo koristi), evo par reči. Nakon uobičajenog čišćenja lica, možete naneti hidrantnu kremu, a i ne morate - zavisi od vaše kože. Nakon toga, nanosite i razmazujete Magix, preko celog lica ili samo na određene delove (ja ga nanosim isključivo u T zoni:čelo, nos, brada). Sačekate 5 do 10 minuta, pa nastavite sa puderom.

Mada Avon naglašava da se Magix podloga može koristiti i samostalno, bez pravog pudera, ja bih ga ipak koristila samo kao dobar prajmer. Ukoliko vam lice već nije skoro pa perfektno, bez ikakvih nedostataka za prekriti, nećete nimalo biti zadovoljni samo Magix - om. Pa čak i tada, može da prođe jedino kao dnevna neobavezna varijanta - u smislu da će vam lice biti blago ujednačeno i malo više "sređeno" nego da ste prosto ostali na hidrantnoj kremi. 

Zaključak: Sve u svemu, odličan proizvod! A za cenu od nekih 600 dinara, koliko je u trenutnoj brošuri 5/2011, zaista za svaku preporuku!


* * * *


9 komentara

  1. zanimljivo, mogla bih da probam:)

    OdgovoriIzbriši
  2. mene zanima , posto vidim da je ovo proizvod sa 66 str u katalogu 5 , sta je onda ovo na strani 64 ova magix cashmere podloga za lice SPF 10 ? Da li je i ovo drugo podloga za puder ili je puder ? :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Magix cashmere je tecni puder :)

    OdgovoriIzbriši
  4. pa da, pretpostavila sam vidim ima nijanse... moze li recenzija i njega :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Biće uskoro :) Planirala sam recenzije i za prajmer i za puder :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Super , super... ovakav blog nam je odavno trebao :D super si

    OdgovoriIzbriši
  7. kul :) zanima me da li moze ovaj prajmer da se koristi bez tecnog pudera i sta mislis o prajmeru iz Oriflame-a?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne bih koristila prajme umesto tečnog pudera. Kao što rekoh nema pigment, a nije baš hidrantan proizvod. Ako već ne želiš da koristiš tečni puder, preporućila bih ti toniranu hidrantnu kremu pre nego prajmer :)

      Što se tiče Oriflame prajmera, postovaću recenziju u toku nedelje!

      Izbriši
  8. Ja sam je naucila posle ovog posta i nisam bas odusevljena (naravno nije tvoja krivica ti si je vrlo realno prikazala). Kada stavim ovuy podlogu na lice (moram da napomenem da imam dooosta nepravilnosti poput bubuljica i crvenila) puder mi ima manju prekrivajucu moc tj bubljice su izrazajnije. Medjutik sa obzirom da je moje lice prica za sebe moguce da je ovaj proizvod dobar samo ne prikladan za tip moje koze.

    OdgovoriIzbriši