NATURALS piling za lice sa breskvicom i bademovim mlekom - looove loove love!

Evo obećane recenzije za Naturals peach&almond milk facial scrub :) Ovo je jedan od onih proizvoda za koji se uvek uspaničim, kada je tubica nadomak da se istroši. Koristim ga zaista dugo (u pitanju su godine) i uvek ga rado preporučujem. 

Međutim, kroz vreme se ispostavilo da ne dele svi isto oduševljenje ovom tubicom kao ja. Takođe, neke od tih pritužbi su bile zaista čudne ("Posle ovog pilinga šminka ostaje..." ili "Od ovoga mi se koža malo zarumenela..." i sl.). Zato samo par saveta vezano za korišćenje pilinga i šta od pilinga treba očekivati.

  1. (Odličan članak o pilingu lica pogledajte ovde i sve što vam nije bilo jasno postaće vam jasno!)
  2. Iz gornjeg članka videćete da se određenom tipu kože preporučuje određena vrsta pilinga (O da!Ima više vrsta pilnga!)
  3. Iako piling uklanja površinski sloj odumrlih ćelija i čisti, koža prethodno treba da se pripremi a to znači: sredstvom za čišćenje ukloniti šminku, znoj, nečisoće kako bi piling što bolje delovao! 
  4. Scrub piling ili mikrodermoabrazivno sredstvo je mehanička vrsta pilinga - sitnim česticama mehanički se uklanjaju odumrle ćelije kože. Zato je bitno da se piling nanosi nežno i kružnim laganim pokretima a ne gore - dole kao da bukvalno ribate četkom! (naravno da će se u ovoj varijanti lice zarumeneti).

Opis: Naturals peach&almond milk facial scrub je granulasti piling ili mikrodermoabrazivno sredstvo (kolika reč!). Tekstura je kremasta, vrlo bogata sitnim granulama i veoma gusta - potreban je malo jači stisak da bi se krema istusnula iz tube! 

Ovaj piling je vrlo efikasan i istovremeno nežan - ne previše oštar. Nakon čišćenja lice je fantastično glatko, osveženo i meko. Ne isušuje. Ima hidrantni efekat, pa na koži, nakon ispiranja vodom, ostaje tanak fini sloj. Za mene ovo je još jedan plus, međutim drugarici koja ima masnu kožu ovaj "detalj" nije odgovarao!


Ima prijatan "mlečni" miris i asocira me na one sirupe koje sam "jela" kad sam bila mala :D Takođe, troši se baš sporo - nije potrebno mnogo kreme da bi ste temeljno i lepo očistili lice.

Nije obogaćen supstancama koje "hrane" kožu pa je neka hranljiva krema za lice, nakon čišćenja, obavezna.

Nanosi se na mokro lice, nežno se umasira kružnim pokretima (zaobići kožu oko očiju!) i potom se ispere mlakom vodom.

Pakovanje&dizajn: Plastična tubica od 75ml sa funkcionalnim klip otvaračem i aplikacijom breskve i badema. Međutim, kao što već rekoh, trebaće vam snage da istisnete dragocenu kremu iz ove tube :D U tom smislu dajem minus na pakovanje.

Zaključak: Efikasan i nežan piling, pogodan za normalnu i suvu kožu koji nećete platiti mnogo a bićete zadovoljni :) Moja preporuka!



* * * * 













7 komentara

  1. imala sam ovaj piling i dobar mi je. istina, krema u kojoj su ta zrnca je malo masnija (imam masniju t zonu i suve obraze) i meni nije odgovarala samo zbog tog osecaja "neceg" na licu posle ispiranja. ko ima bas suvu kozu i ne smeta mu ovaj osecaj, za njega ce ovaj piling biti pun pogodak. i meni se dopao, istrosila sam celu tubu, ali ipak vise volim kad imam osecaj potpuno cistog lica posle umivanja (ni masnog, ni zategnutog, nego nesto izmedju) i spremnog za kremu.
    sve u svemu, sasvim dobar kvalitet za tu cenu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zamisli, imam toliko proizvoda, a nikada nisam porucila ovaj piling-odlican opis, tako da cu ga u narednoj porudzbini dodati obavezno. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pre svega prvo moram da primetim i POHVALIM tvoju pismenost,sjajan nacin na koji docaravas sve proizvode i strast ka istim.Jedno veliko BRAVO za tebe!!!I to je razlog zbog koga cu i dalje pratiti tvoj sjajni blog i deliti iskustva o AVON PROIZVODIMA!!!
    Zelim ti sve NAJ i pozdrav!!!

    OdgovoriIzbriši