Planet Spa maske za lice - i to čak 3!

Maske za lice su jedna od najisplativijih stvari kojom možete "bombardovati" lice. Po meni spadaju u sam vrh proizvoda za negu kože. Imaju brzo i vidljivo dejstvo: hrane, oporavljaju, osvežavaju, pune energijom, dubinski čiste, zatežu i generalno blagotovorno deluju.

Ja koristim raznorazne maske za lice 2 - 3 puta nedeljno (a nekad i više :D), znači prilično često. Na listu "obaveznih" ulaze maske iz Avonove Planet Spa kolekcije. Pre svega zato što su izuzetno kvalitetne.


U skorijim brošurama, Avon nudi Planet Spa face mask set od 12 malenih pakovanja  tri različite maske za lice - dakle po četiri pakovanja za svaku masku i to: dead sea mineral facial mud mask, mediterranean olive oil hydrating facial mask i japanese sake and rise facial mask. Velika pohvala za ovaj set! Pre svega, odličan je za one koji još uvek nisu isprobali ove maske - da ne bi kupovali celu tubicu ako se ispostavi da im maska ne odgovara, drugo malo pakovanje je vrlo praktično za putovanja! Preporučujem ovaj set!

Ja ću, predstaviti takođe tri Planet Spa maske, koje koristim već više godina: Dead sea mineral facial mud mask, Mediterranean olive oil hydrating facial maskWhite tea energizing facial mask (nje nema u setu!).

Dead sea mineral facial mud mask  - Blatna maska za lice, obogaćena mineralima morske soli. U pitanju je maska koja vrši dubinsku detoksikaciju, čisti i zateže kožu. Tamno sive je boje - da! izgledaćete kao strašilo :D Tekstura je kremasta i vrlo razmaziva - ne preterano vodenkasta ali ne ni gusta kako se čini.


Drži se 20 minuta i za to vreme ćete osetiti kako vam se lice bukvalno zateže. Miriše na more, srednje intenzivno. Mene lično ovaj miris opušta, pa mi dosta prija dok je tih 20 minuta držim na licu :) Ostavlja osećaj potpuno čistog lica! Ispira se mlakom vodom, a nakon tretmana ovom maskom, obavezno nanesite svoju hidrantnu kremu za lice!



Mediterranean olive oil hydrating facial mask - Hidrantna maska za lice sa ekstraktom maslinovog ulja - s a v r š e n o hidrira. Ovu masku koristim tokom cele godine (zimi jer mi koža bude suvlja nego inače, leti jer je pravo uživanje staviti je iz frižidera na lice). Spada u malčice masnije maske, ali ne ostavlja apsolutno nikakav film na koži! Ima predivan nežan miris maslina. 


Po uputstvu je treba držati 20 minuta, međutim iz mog iskustva 15 je sasvim dovoljno. Spirate je mlakom vodom ili, ako je držite kraće, možete je ukloniti i običnim tuferom. Ostavlja kožu glatkom i mekom i kada je dodirnete osetićete onaj svilenkast osećaj pod prstima :) 


White tea energizing facial mask - Okrepljujuća maska za lice sa ekstraktom belog čaja. Beli čaj je dragocena biljčica koja raste samo u Kini. Smatraju ga prirodnim kozmetičkim "čudom" - usporava znakove starenja, obnavlja, opušta i daje koži energiju. Nakon ove maske lice bi trebalo da vam zablista! Od tri maske o kojima ovde pričam, ovu najmanje volim. Pre svega zato što je peel off maska - ona koja napravi koricu preko celog lica pa je prosto skinete sa lica - kao prekrivač - "jednim potezom". Zapravo nikad nisam uspela da je jednostavno uklonim sa lica. Uvek se završi tako što moram da je "čupkam" sa lica deo po deo i tako narednih pola sata!



Osim toga, samo nanošenje maske je malo komplikovano - bar ako to radite prstima. Tekstura je providna, gelasto - lepljiva i prosto se lepi za prste. Tako, da biste je naneli, morate da potrošite priličnu količinu maske. I konačno za sav taj trud oko nanošenja i uklanjanja, ne primećujem neki dramatični efekat na licu, izuzev što je malo zategnutije. Miris je čudan - blago slatkast, ali jedva primetan. Preporučujem, ako je budete koristili da je stavite u debljem sloju - da biste lakše mogli da je skinete.


Pakovanje&dizajn: pakovanje je plastična tuba od 75ml sa vrlo zgodnim poklopcem. Ima odličan klip zatvarač, koji se otvara na gore i proširenje na bočnom delu za palac, kojim podižete poklopac - omogućava vrlo efikasan položaj za istiskivanje maske. Pohvala za dizajn!


Zaključak:  Maske za lice iz Planet Spa linije su generalno kvalitetne, luksuzne i efikasne maske. Masku za detoksikaciju sa mineralima vam preporučujem kao izuzetno efikasnu. Hidrantna maska sa maslinovim uljem pruža 100% hidrataciju i takođe je vrlo delotvorna - preporučujem je pre svega za suvu i kombinovanu kožu! Energetska maska sa belim čajem po meni nije naročito impresivna. Proizvodi iz Planet Spa kolekcije generalno spadaju u skuplje iz Avonove ponude, ali relativno često ih možete naći po nižim cenama, na raznim akcijama. Zato propratite brošuru i prvom prilikom "ugrabite" neku od ovih maski. Isplatiće vam se :)




Objavi komentar

Nema komentara