Oriflame: HairX Repair Therapy overnight tretman + HairX Frizz Free leave - in krema




Kosa je, za mene, najbitniji detalj u ukupnom izgledu. To je prvo što primećujem na drugim ljudima i ono čemu posvećujem maksimalnu (možda i preteranu :D) pažnju i negu. U tom smislu, mada koristim razne već isprobane preparate, uvek sam zainteresovana za nove, eventualno još efikasnije.

Oriflame HairX je linija proizvoda specijalno dizajniranih za negu kose. Prijateljica mi je nahvalila masku za kosu  iz ove linije, kao vrlo delotvornu a nemasnu, pa sam odlučila da isprobam par proizvoda.


HairX Repair Therapy overnight treatment - jedinstven tretman za suvu i oštećenu kosu. Sadrži jojobu, vitamin E kao antioksidant i pantenol. Obnavlja, hrani i daje sjaj kosi preko noći. Pakovanje od 100 ml. 

Kao što sam već negde napisala, moja kosa je pre svega suva i "namučena", budući da se redovno farbam, feniram, koristim presu itd. S vremena na vreme joj dobro dođu kvalitetna pakovanja, a redovno koristim ulja za kosu i neke prirodne maske. Naravno, rascvetalim krajevima ništa ne može zaista da pomogne, osim frizera (skraćivanje!), pa od preparata - za izuzetno suvu i oštećenu kosu - koji čine čuda, nikada ne očekujem previše.

O HairX overnight tretmanu sam čula veoma pozitivne komentare, pa sam odlučila da mu dam šansu i isprobam ga. Nakon 2 nedelje korišćenja, mogu da kažem, da je ovo jedan od lošijih preparata koje sam koristila. 


Prema uputstvu Oriflame/a, tretman se naprska na kosu po dužini i na suve krajeve pre spavanja, a ujutru se kosa iščetka i/ili opere, već prema vašoj uobičajenoj dnevnoj nezi. 

Ja sam bila primorana da je perem (mada inače kosu perem na svakih 5-7 dana), pre svega zato što su pramenovi bili slepljeni i delovala je prosto masno i prljavo (noćni tretman je proizvod koji bi trebalo da hidrira i hrani kosu tokom noći, a da je pri tom ne otežava i ne slepljuje!). Osim toga, zato što ovaj tretman ostavlja na kosi miris koji mi se zaista nije dopao - nekako plastično - slatkast (ne znam kako bih ga drugačije opisala).

Nisam primetila nikakav dodatni sjaj na kosi, niti bilo kakav pozitivan efekat - u odnosu na stanje kose pre korišćenja ovog preparata. Nakon dve nedelje, zaključila sam da mi je kosa još suvlja nego što je bila (i jedino objašnjenje za ovo mogu da nađem u činjenici da preparat sadrži čak 79% alkohola!) i bila sam primorana da prestanem da ga koristim. 


Pakovanje: žuto - transparentna bočica, sa sprej - mehanizmom i zaštitnim poklopcem. Praktično dizajnirana i zgodna za nanošenje.

Zaključak: Zaista sam razočarana ovim tretmanom i lično ga ne bih preporučila nikome (mada sam čula dosta pozitivnih komentara i znam osobe koje ga koriste). Kako bilo, mojoj kosi ne odgovara.

*/*****




HairX Frizz Free leave - in cream - krema koja se ne ispira protiv mršenja kose. Sprečava mršenje, raspliće zamršene krajeve i štiti kosu. Hidrira i hrani kosu i čini je sjajnom i glatkom tokom čitavog dana. Pakovanje od 150 ml.


Primetila sam da mnogi kupci, listajući Oriflame katalog, prelete preko HairX Frizz Free kolekcije sa komentarom: "Ja nemam kovrdžavu kosu!". Ali ne radi se samo o kovrdžavoj kosi :) Šta zapravo znači "frizzy" kosa? To je neposlušna, nemirna kosa, koja leti na sve strane i sklona je kovrdžanju. Ovo može da se desi bilo čijoj kosi, ukoliko je suva, slaba i sklona oštećenjima - pa se kida i štrči na sve strane (znate one iskidane kratke dlačice koje ne izgledaju ni lepo ni uredno :).

Dakle, ako vam je kosa suva, šampon i dobra maska jednostavno nisu dovoljni. Potrebno vam je nešto što će stalno hidrirati i štititi kosu. "Leave in" - proizvodi (koji se ne ispiraju), formiraju film oko dlake i čine je otpornom na češljanje, feniranje, sunce, vetar, kape itd.


HairX Frizz Free leave - in krema je jedna takva "čudesna" krema, koja čini vašu kosu urednijom i istovremeno je štiti od isušivanja. Tekstura je nemasna, ne lepi kosu i čini je svilenkasto mekom. Prilično olakšava samo oblikovanje kose (recimo pravljenje lokni je milina sa ovom kremom :D) i pruža osećaj kontrole. Miris je gotovo neosetan i dopadljiv. 


Prema uputstvu proizvođača, treba ravnomerno naneti količinu ne veću od veličine oraha, na čistu kosu. I zaista, ukoliko nemate gustu, jaku kosu sa debelom dlakom, preporučujem da ne preterujete sa količinom da se kosa ne bi opteretila i slepila. Dovoljno je vrlo malo proizvoda protrljati između dlanova i proći kroz kosu, sa akcentom na krajevima. 


Pakovanje: Standardna, nešto veća tuba, sa "pick up" poklopcem. 

Zaključak: Kvalitetna leave - in krema, za kontrolu i lakše oblikovanje "frizzy" kose. Ako imate ovakvih problema, preporučujem HairX Freez Free tubu.

****/*****


Kakvi su vaši utisci o ovim proizvodima? Da li ste koristili neki drugi proizvod iz HairX linije za kosu?



2 komentara

  1. Odlican post, obozavam ovu kremu i upravo pisem post gde cu ga spominjati... Ostavicu i link ka tvom blogu gde si napravila ODLICNU recenziju! Kiss, Milena
    ohlalabeauty.blogspot

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam taj hairx repair terapy i slazem se s tobom , nista posebno ne radi, a ima cudan miris , meni kao da ima neki alkohol.

    OdgovoriIzbriši