Revija Oriflame maskara - Oriflame Beauty 2FX, Oriflame Beauty Maxi Lash, Liselotte Watkins Volume Mascara



Oriflame, kao i Avon, ima veliki izbor maskara. Listajući poslednjih par kataloga, mene su privukle sledeće tri: Oriflame Beauty 2FX Mascara, Oriflame Beauty Maxi Lash Mascara i  Liselotte Watkins Volume Mascara. 

Oriflame Beauty 2FX Mascara - 2 efekta u 1 maskari, dužina i volumen. Kakav god izgled da želite uz pomoć ove maskare ćete ga postići. Klinički testirana, pruža 40% duže trepavice ili 9x gušće. Nije vodootporna. Pakovanje od 8 ml.


Ovu maskaru sam kupila na preporuku. Takođe sam, čitajući komentare na Oriflame sajtu, pronašla samo visoke ocene i reči hvale. Mada iz iskustva znam da ista maskara može da bude savršena za jedne trepavice, a potpun promašaj za neke druge, odlučila sam da je naručim i isprobam. Takođe mi se svidela ideja o jednoj četkici koja pruža dva različita efekta (da, inovacija je u tome što ova maskara nema dve četkice, već jednu!).

Prvo, šta je fora kod ove maskare? U pitanju je jedna ista četkica, koja - u zavisnosti od toga koji poklopac otvorite - ima manje ili više proizvoda na sebi. Tamni, manji poklopac oslobađa četkicu sa manjim slojem proizvoda, koja bi trebalo da pruži efekat lepo definisanih i izduženih trepavica. Svetli, veći poklopac oslobađa (istu) četkicu, ali sada sa većom količinom proizvoda, za postizanje efekta gustih trepavica tj. većeg volumena.




Što se tiče definicije i dužine trepavica, vrlo sam zadovoljna. Četkica je pogodnog oblika za raščešljavanje, a ima taman toliko proizvoda da lepo definiše i razdvoji trepavice. Takođe, značajno ih izduži (što je inače na mojim trepavicama uglavnom "nemoguća misija", pa sam ovim bila prijatno iznenađena). 

Međutim, volumen je potpuno druga priča. Četkica je "pretrpana" proizvodom i ne samo da ne povećava gustinu, nego dosta slepi trepavice, pa one ispadnu ne gušće, već ređe! Ovo se doduše, može sprečiti, ako čistom četkicom raščešljate trepavice. Ovo preporučujem i zato, što ćete se jedino na taj način osloboditi svih onih grudvica koje ova maskara "seje" - u varijanti tamnog poklopca. Pri tome, vodite računa da se maskara prethodno osuši - što se ne dešava baš brzo.

Takođe, jedan veliki minus ide na teksturu formule, koja je ređa, razmazuje se, pa ćete (naročito u varijanti svetlijeg poklopca) morati da uklanjate mrlje sa kapaka. 

Dizajn: nešto deblja tuba od standardnih maskara i nešto kraća.

Zaključak: Daje dobre rezultate ako vam treba definicija i izdužen izgled trepavica, ali mislim da ima boljih maskara koje pružaju isti efekat. Ja je neću ponovo naručiti, čak i ako bude na akciji. 

*/*****

Oriflame Beauty Maxi Lash Mascara - za postizanje najintenzivnijih i najbujnijih trepavica. Pruža i do 16x veći volumen. Obogaćena je prirodnim pčelinjim voskom i pantenolom koji regeneriše trepavice.  Nije vodootporna. Dostupna u braon i crnoj nijansi. Pakovanje od 8 ml. 


Ova maskara je pre svega neobična. Aplikator je krut, u obliku dvostranog češlja - sa jedne strane gušćeg, sa druge ređeg - za postizanje dvostrukog efekta, dakle bez dlačica. U prvom pokušaju mi je bilo malo nezgodno da nanesem maskaru, dok se nisam navikla na aplikator. U tom smislu treba imati malo strpljenja.


Tekstura je srednje gustine ka ređoj. Najbolji efekat postignem kada nanosim prvo ređim češljem, pa onda strpljivo raščešljam trepavice gušćom stranom. Suši se nekom srednjom brzinom, ni prebrzo ni presporo. Trepavice budu lepo razdvojene - ne slepljene i bez grudvica.

Ono čega se uvek pridržavam kada kupujem maskaru je da ne očekujem mnogo. Ne obraćam pažnju na reklamu, a posebno kada su u pitanju maskare za extra volumen. Naravno da vam trepavice, nakon nanošenja maskare, neće zaista biti 12x ili 16x ili neki-glamurozan-broj puta gušće (to "rade" jedino veštačke trepavice xD). 

Maxi Lash maskara čini trepavice blago gušćim (ako imate dovoljno strpljenja) ali ne dovoljno gušćim, i ni slučajno 16x gušćim :D Meni se, međutim, sviđa izgled trepavica koji postižem sa ovom maskarom. Lepo su definisane, intenzivne, fino razdvojene i dobiju nekako lep oblik.

Takođe, mada ova maskara ne spada u vodootporne, veoma je postojana i teže se skida (ne znam da li to ima neke veze sa tim pčelinjim voskom..?..). Ne razliva se ni pri kišnom vremenu (isprobala više puta).

Pakovanje: Standardan oblik tubice u preslatkom crvenom izdanju.

Zaključak: Fina maskara, ali nije za svakoga. Ni govora o nekom impresivnom povećanju volumena, ali trepavice jesu lepo naglašene i fino definisane. Maskara koja može ili jako da vam se svidi ili da vam uopšte ne odgovara. Ako ste još uvek u potrazi za pravom maskarom, preporučujem da je isprobate :)

***/*****

Liselotte Watkins Volume Mascara - Senzacionalna maskara za veći volumen i upadljive, definisane trepavice. Sadrži pčelinji vosak i hranljivi provitamin B5, za prirodno zdrave, sjajne trepavice. U pakovanju od 8 ml.


Nema ničega senzacionalnog kod ove maskare, što se tiče volumena i upadljivih trepavica. Koliko god puta da je nanesete, nećete dobiti volumen. Naprotiv, ova maskara daje izuzetno prirodan izgled trepavicama, a da su one pri tom definisane i intenzivnije naglašene (što se boje tiče). Divno razdvojene, bez grudvica, bez slepljivanja, bez težine.


Tekstura je srednje gustine i rekla bih da je gušća od  Maxi Lash maskare. Ne razmazuje se i ne ostavlja mrlje na kapcima. Oblik četkice je blago kupast pri vrhu, što je zgodno za nanošenje maskare i na dlačice na krajevima, bez većih problema.

Nije vodootporna, ali nisam primetila da se razliva pri vlažnom vremenu. Skida se bez problema, sredstvom za skidanje šminke.

Pakovanje: Možda najsenzacionalnije kod ove maskare je dizajn. Tubica standardnog oblika, sa preslatkom ilustracijom Liselotte Watkins. U okviru seta, zaista može biti šarmantan poklončić :)

Zaključak: Prava dnevna maskara. Neće vam pružiti glamurozne trepavice, ali ćete je rado svakodnevno koristiti uz neku light - make up varijantu.

****/*****


Veoma sam zainteresovana da čujem vaša iskustva i utiske o ovim proizvodima (ukoliko ste ih koristili), kao i da li planirate da ih isprobate, ako niste i da li vam je ovaj post, u tom smislu pomogao :)


8 komentara

  1. Preporucujem Oriflame Beauty Wonder Lash maskaru. Lepo mi izvije trepavice i razdvoji ih i nema grudvica. Redovno je koristim. Probajte i vi. Cena je ja mislim 599 din, ali obicno na akciji bude za 299 din. :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam ista/slicna iskustva sa Maxi Lash maskarom, 2FX maskaru nisam koristila, ali se ljudima ili mnogo svidja ili uopste - zbog viska sadrzaja na cetkici. Nisam probala ni Liselotte Watkins maskaru, ali su sjaj za usne i krema iz te kolekcije bas dobri, pa sam pretpostavila da je i ostalo :)
    Od Oriflame maskara imam Wonder Lash, braon, odlicna za dnevnu sminku; Wonder Lash vodootpornu i znam da bi trebala da bude kao prva (samo vodootporna i crna), ali nisam jednako zadovoljna kako razdvaja trepavice :/
    Ljudi hvale i Very Me Fat Lash maskaru i GG maskaru, pa kad potrosis zalihe, probaj i njih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da imamo slična iskustva:)

      Budući da svi hvale Wonder Lush, definitivno ću morati da je isprobam :D Very Me Fat Lush sam videla uživo, i mislim da je četkica odlična.

      Izbriši
  3. 2FX maskara je verovatno najbolja maskara koju sam probala iz Oriflame-a. Probala sam i Wonder Lash, Wonder Lash vodootpornu i stvarno su dobre maskare ali ova 2FX definitivno nesto najbolje za svoju cenu kad je na snizenju - bar meni. ;)
    Inace steta sto ne slikas svoje oci onako: before&after! Ipak jedna slika govori vise od hiljadu reci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto kako se iskustva razlikuju :)
      Hvala na komentaru. Da, slažem se da swatchevi puno znače. Planiram da ih ubacim, kad budem imala malčice više vremena za blog :D

      Izbriši
  4. Ja koristim Wonder Lash u crnoj boji i odusevljena sam! Ima najbolju cetkicu! Probaj obavezno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko je svi hvale, da ću je sigurno naručiti u aktuelnom katalogu :) Hvala na preporuci!

      Izbriši