Još jedna maskara! / Oriflame Hyper Stretch


Maskara je valjda najvažniji komad šminke. Možda po sunčanom danu i možete proći bez podloge za lice i ignorisati činjenicu da na usnama imate obično labelo umesto dobrog ruža, ali nikako ne možete zaboraviti maskaru! Ništa neće dati takvu dubinu i zavodljivost licu kao maskara. Samo, nije svaka maskara prava. Iz tog razloga na tržištu je prisutan zaista veliki i raznovrstan izbor, a gotovo neprestano se radi na inovacijama. U moru marki i brendova, Avon i Oriflame ne zaostaju.


Jedna od novijih u Oriflame-u je Hyper Stretch maskara za efekat dužih trepavica. Moj No.1 kada su Oriflame maskare u pitanju je Liselotte Watkins Volume Mascara (pisala o tome ovde). I mada ja pre težim definisanim i gušćim trepavicama, cela najava za Hyper Stretch mi je zvučala dovoljno zanimljivo, pa sam odlučila da je isprobam.

Oriflame Hyper Stretch je maskara koja pruža "neverovatnu dužinu kao i savršeno razdvajanje i definiciju trepavica" (sve sami MEGA epiteti :). Oriflame ponosno naglašava da maskara "trenutno produžuje trepavice do 65%" a i dugoročno utiče na dužinu i kvalitet budući da formula sadrži Pro-Long Compleks. 

Pro-Long Compleks je sastojak koji stimuliše aktivnost gena za rast dlaćice a takođe pojačava koncentraciju proteina koji sprečavaju ispadanje trepavica! "Testiranje na 136 žena pokazalo je da Hyper Stretch maskara vidljivo povećava dužinu trepavica nakon samo 4 nedelje korištenja". Dakle na ovome ću morati da im verujem, budući da maskaru koristim svega 2 nedelje i za sada nisam primetila bilo kakvu promenu kada je opadanje trepavica u pitanju, ali u svakom slučaju plus za ideju i rad na formuli!


Najznačajnija novina je četkica. Pre svega četkica nije gumena (kao npr. kod Oriflame Wonder Lash Eye Enhancer) što je čini nekako nežnijom i meni mnogo više prija. Neobičnog je oblika, blago konkavna sa jedne strane. Ovo je i plus i minus (plus je ako potrefite pravu stranu lol). Zapravo, zbog ovakvog asimetričnog oblika, trebaće vam neko kraće vreme da se naviknete i da vam se četkica, kako se to kaže, "uhoda" u ruci. 

Kada sam prvi put isprobala maskaru, mislila sam da ću je baciti u smeće. Desilo se da sam žurila, nanela sam relativno brzo nekoliko slojeva i nisam bila sigurna da li da se smejem ili plačem od muke. Iz oka su štrčale 3 potpuno slepljene, dugačke grupacije. Međutim već sledećeg dana rezultat je bio neuporedivo bolji. 

Formula je ređe gustine i ostavlja nekako "vlažan" osećaj. Četkica je baš bogata proizvodom, pa predlažem da malo krema ostavite na zidu tube. U protivnom ćete morati da raščešljavate trepavice da ne bi ostale ulepljene - što će se desiti jer se ova maskara lepo i brzo suši.

Nije vodootporna i pri kontaktu sa vodom se lako skida - za razliku od nekih drugih nevodootpornih Oriflame maskara (npr. pri umivanju počinje da se "razliva"). Budući da ide zima, za mene je ovo minus.

Kada je u pitanju dužina, trepavice jesu duže i to primetno, nakon svega dva nanošenja. Neće biti i uvijene ka gore, ali su deeefinitivno duže i sasvim OK definisane :)

Pakovanje & dizajn

Pakovanje je atraktivnog izgleda, smaragdno zelene boje sa silver natpisom. Na vrhu poklopca ima crni krug kao oznaku boje - što ako posedujete i braon varijantu, dosta olakšava razlikovanje. Potrudili su se! U tubi od 8ml. 

Zaključak

Oriflame Hyper Stretch je maskara srednjeg kvaliteta (u poređenju sa ostalim Oriflame maskarama). Ima nedostataka i mogla bi da bude bolja. Međutim, mislim da će osobe koje zaista žude za dužim trepavicama, pošto se malo upoznaju sa četkicom i nauče kako da je koriste, biti više nego zadovoljne. U međuvremenu, ja se nadam da će Oriflame poraditi na poboljšanju formule i jednog dana izbaciti neki Hyper Stretch+.

Ocena 
***/*****

 

Veoma sam zainteresovana da čujem vaša iskustva i utiske o ovom proizvodu, ukoliko ste ga koristili, da li planirate da ga isprobate ako niste i da li vam je ovaj post, u tom smislu pomogao :) 




1 komentar