Avon Advance Techniques Frizz Control Lotus Shield tretman za kontrolu kose

Već duže vreme čitam o sjajnom dejstvu Avonovog Lotus Shield tretmana za kontrolu kose pa sam ove zime konačno odlučila da ga isprobam. Moja kosa je poslušna i laka za oblikovanje, leti. Ovo se drastično menja zimi, kada je vazduh vlažniji. Bez obzira na feniranje i sređivanje, posle pet minuta provedenih napolju, kosa upije vlagu, nabrekne, počne da se talasa, kovrdža i štrči na sve strane.


Avon je osmislio tehnologiju - inspirisanu lotosovim listom - koja oblaže dlaku zaštitnim slojem i kontroliše absorpciju vlage iz vazduha. Nakon jednonedeljne upotrebe Advance Techniques Frizz Control Lotus Shield tretmana, kosa bi trebalo da je laka za oblikovanje i "otporna" na vlagu i do tri dana.


Tretman je bezbojne, gelaste teksture. Miriše nekako biljno-sveže. Prema uputstvu bočicu treba dobro promućkati pre upotrebe a potom sadržaj ravnomerno naneti na čistu, vlažnu kosu. Tretman se ne ispira i nakon nanošenja možete je fenirati ili oblikovati kako već imate običaj. Što se tiče količine, preporučeno je pola kašičice (~ veličina graška) međutim ako imate dužu kosu kao ja, moraćete tu količinu bar da duplirate. Trik je da ne nanesete previše jer će vam kosa ostati neupotrebljiva bez obzira što Avon tvrdi da je proizvod lagan za kosu.

Ja sam tek posle trećeg nanošenja primetila pozitivnu reakciju. Tretirana i sveže fenirana kosa je,  nakon pola dana šetnje po gradu, zadržala oblik i ostala prilično sređena. Ne i idealno glatka ali svakako u boljem stanju nego inače. Nastavila sam da koristim tretman ali nije bilo intenzivnijeg efekta. Nakon mesec dana korišćenja (2 puta nedeljno), imala sam utisak da mi je kosa suvlja.
Među sastojcima ovog preparata alkohol denat je na trećem mestu. U tom smislu, nisam sigurna da bih Lotus Shield tretman preporučila osobama sa suvom i osetljivom kosom.  


Pakovanje
Metalik siva kutija, vrlo atraktivnog dizajna, sa uputstvom za upotrebu. Sama bočica je plastična,  narandžaste boje i zgodna za istiskivanje i poslednje kapi proizvoda. Praktično i šarmantno!


Zaključak

Frizz Control Lotus Shield tretman je još jedan solidan proizvod iz Avonove Advance Techniques linije za negu kose, vredan isprobavanja ali ne treba ocekivati neke dramatične rezultate :). Takođe, treba ga koristiti pažljivo. 

Ocena

***/*****

Budući da sam naišla na veliki broj vrlo pozitivnih stranih recenzija, zainteresovana sam da čujem i vaše utiske. Da li ste koristili tretman i kako se pokazao?


1 komentar

  1. Imala sam ga i solidan je proizvod, ja imam baš talasastu kosu pa fino skupi vlagu jer je meni vlaga najveći neprijatelj.
    Moja mama ima kosu koja se tek nešto lomi pri krajevima ali se baš naelektriše i od kada koristi ovaj proizvod kosa joj je duže ravnija kad se isfenira, lakše se oblikuje, manje naelektriše i lakše raščešljava. :)

    OdgovoriIzbriši