L'oreal Elseve Huile Extraordinaire ulje


Kada je lični stajling u pitanju, najviše volim da eksperimentišem sa kosom :) Moja kosa je prošla kroz sve i svašta. Već godinama je tretirana, bojena, fenirana, ispravljana, posvetljivana itd. I mada imam kosu super kvaliteta, dugogodišnje "mučenje" je ostavilo traga. U tom smislu sam uvek u potrazi za novim efikasnim proizvodima za regeneraciju i negu kose.

Prošlog meseca sam izvlačila tanke pramenove i blanš mi je baš isušio kosu, naročito krajeve. Nakon neizbežnog skraćivanja za 1, 5cm (šmrc) i Schwarzkopf Ultimate Repair Anti - Damage - tretmana (o ovom tretmanu ću uskoro pisati), odlučila sam da se bacim u potragu za nekim dobrim regenerativnim uljem koje bi joj povratilo sjaj i mekoću.

 
Usput čisto da prokomentarišem, ne znam da li sam ja tek sada primetila ili su ulja za kosu postala jako popularna ove sezone? Kako bilo, u ponudi je zaista veliki izbor raznoraznih uljanih preparata i tretmana. Maltene svaki brend ima svoju bočicu, pa su i cene raznolike i variraju od 300 i kusur dinara do 1000 i više. L'oreal Elseve Huile Extraordinaire me nije privuklo cenom (preko 900 dinara za 100 ml) ali me je privuklo sastavom i prelepom ambalažom :).

Zapravo postoje dve bočice, sa žutim poklopcem - za sve tipove kose i sa crvenim - za farbanu kosu. Naravno, ja sam izabrala crveni.


Prvo što osetite kada špricnete ovo ulje je intenzivan planinsko - oštar - biljni miris, koji se relativno brzo izgubi. Meni lično je prijatan. Ulje je retke teksture i lako se nanosi. Dovoljno je jedno pritiskanje - za kosu srednje dužine ili dva - za dužu kosu. Lako se upija, a pri tom ne masti i ne slepljuje. Nakon nanošenja, kosa je glatka, lagana i sjajna. Takođe, zaglađuje dlačice koje štrče i uopšte daje uredan i zdrav izgled.


Prema uputstvu na bočici, L'oreal Elseve ulje se može koristiti svakodnevno, pre ili posle pranja, kao tretman za kosu ili za stilizovanje kose, za zaštitu boje i održavanje sjaja. Ja ga nanosim relativno često na krajeve ili celom dužinom u toku feniranja jer mi se čini da pravi divan volumen. Ovde bih samo skrenula pažnju na sastav.

Ulje na prvom mestu sadrži dva silikona cyclopentasiloxane i dimethiconol, koji intenzivno štite kosu (otud taj osećaj zaglađenosti) međutim nisu rastvorljivi u vodi i u kombinaciji sa ostalim preparatima za kosu umeju da se natalože i guše dlaku. U tom smislu treba voditi računa koliko često koristite ulje i svremena na vreme čistiti kosu od silikona nekim od šampona za dubinsko pranje kose ili običnim šamponom (koji ne sadrži silikone). U suprotnom, može se desiti da kosa počne da vam se prlja i masti brže nego inače. Pored silikona, sadrži kokosovo i sojino ulje kao i šest retkih cvetnih ekstrakta.


Pakovanje

Smešteno u elegantnu staklenu bočicu, sa plastičnim "press" poklopcem. Okretanjem levo - desno, možete blokirati otvor i sprečiti eventualno izlivanje ulja u nepredviđenim situacijama.

Zaključak

Sve u svemu, kvalitetan i luksuzan proizvod, toliko lagan da će mislim lepo stajati na svakoj kosi. Cena jeste u gornjoj kategoriji ali dobijate 100 ml ulja koje će vam dugo trajati :).

Ocena

*****/*****


Da li koristite ulja za kosu i koja preporučujete?

4 komentara

  1. Zvuci zanimljivo, a boja kose ti je prelepa:) koja je farba u pitanju?Pozz

    OdgovoriIzbriši
  2. I mene zanima koja farba je u pitanju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za boju koju imam na slici, moja frizerka Daca je mešala nekih 7 - 8 boja. Pre toga je radila jako fine tanke pramenove. Kako nosim već godinama raznorazne nijanse crvene, a pre tretmana boja mi je bila neka slična Syoss 5 - 92 crvenoj, iskreno nisam verovala da će uspeti da izvuče baš tu nijansu sa slike, kakvu sam želela. Sve u svemu ta boja spada u one "neponovljive" :D.

      Izbriši
  3. Ja sam kupila danas bas ovo za farbanu kosu,miris je prelep,kosa mi se sija i nije masna

    OdgovoriIzbriši