Astor SKINMATCH BB Cream -Your makeup for a Busy Busy day off !


Mada BB kreme već izvesno vreme "praše" kozmetičkom scenom, uspela sam prilično dugo da ih ignorišem. Priznajem, bila mi je malo odbojna cela ta pomama oko BB krema kao nečeg "revolucionarnog" i "novog", iako nisam uspela da primetim neke drastične razlike u odnosu na good oldies tonirane kreme (kojih sam veliki ljubitelj). Doduše isprobala sam svega nekoliko brendova, među njima Nivea BB cream - potpuni promašaj sa nijansama, Garnier BB cream - na mom licu neverovatno brzo prosija (mada sam posle videla da Garnier ima i varijantu za kombinovanu/masnu kožu, pa bi možda ta bila pravi izbor). Za Astor Skin Match BB cream mogu da kažem da je vredna preporuke.


Skinmatch Care BB Cream does the job for your primer, concealer, foundation, highlighter and UV protection cream all in one wonder balm.  

U ponudi su dve nujanse Ivory 100 (Fair) i Nude 200 (Medium) i mada imam svetao ten, odlučila sam se za Nude, koja je nešto tamnija od one koja bi bila moj match, ali više odgovara toplijem podtonu, kakav je moj. Mislim da je bitnije pogoditi podton, jer se krema baš lepo stapa sa licem, pa nekako ne odskače previše od boje tena. Pruža srednju pokrivenost - upristojiće podočnjake, prekriti pore i sitno crvenilo i ujednačiti ten i to sve pri samo jednom sloju.


Tekstura je srednje gustine i po ovome je bliža tečnom puderu nego toniranoj kremi. Mada se lepo nanosi i blenda, mogla bi da bude još kremastija i uopšte laganija. Vrlo je postojana i bez problema mogu da je iznesem dobar deo dana.

Primetila sam da odlično matira i drži pod kontrolom masnije delove lica. I to je, po mom mišljenju, najbolja karakteristika ove kreme: ne masti kožu, a istovremeno pruža prirodan blistav izgled (ne sjajan već nekako prirodno - zdravo - blistav).


Sadrži shea puter i ima 24h hidratantna svojstva. Međutim, pri redovnoj upotrebi, čini mi se da može blago da isuši inače suvlje delove lica. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, jer moja koža ima redovna mesečna perutanja, pa je tada koristim u kombinaciji sa nekom laganom dnevnom kremom.

Ima i C vitamin kao i SPF 25 (što je pohvalno visok zaštitni faktor u odnosu na ostale BB kreme).


Pakovanje

Dolazi u standardnoj mekoj plastičnoj tubici od 30ml, sa poklopcem. Koristila sam je redovno poslednjih mesec dana i mislim da će mi preostala količina biti dovoljna bar za još pola meseca.

Zaključak

Zanimljiva i kvalitetna BB krema, koju bih preporučila pre svega osobama sa kombinovanom/masnom kožom. Može prilično fino da zameni neki lakši tečni puder, a istovremeno da pruži prirodan blistav izgled lica kao i neophodnu dnevnu negu i zaštitu. Ako se ne varam,platila sam je nekih 800 dinara, što ne odskače od neke prosečne cene za ovaj proizvod.

Ocena

****/*****

Da li koristite BB kreme i koje?

-----------------------------------------------------------------------------------------

28.06.
Baš sam danas, u potrazi za efikasnim mlekom za sunčanje, prozujala i kroz M-drogeriju, i evo jedan update, cena Astor BB kreme je 699 din!

2 komentara

  1. Ja sam donekle nezadovoljna ovom BB kremom, imam masnu, problematicnu kozu i prejaka je, bar za leto. Lice prosija u roku od sat vremena i nije dobra podloga za sminku, sve vreme imam lepljivi sloj. Dacu joj novu sansu na zimu. Meni je recimo ova 200 Nude suvise roze - podton moje koze je izgleda jos zuci pa mi i to smeta. Inace volim Astor kozmetiku i nastavicu da kupujem iako nisam odusevljena sasvim :) Ruzevi su im na primer veoma dobri za taj novac, ne isusuju usne, bolji su mi od Revlona, na primer.Longlife maskara nije losa. Rumenilo je slabo pigmentovano pa se gomila mnogo 'brasna' ako hoces vecu jacinu... Volim taj brend iz neracionalnih razloga pa zato znam da necu odoleti da kupim nesto novo. Inace je realno na nekoj sredini skale kvaliteta drogerijskih proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, definitivno je pogodnija za zimu nego za leto. Za leto nije dovoljno lagana, slažem se :). Što se nijansi tiče, sa samo dve nijanse u ponudi, prava je lutrija kome će odgovarati.

      Astor sam počela da koristim od skora tako da još nisam stigla sve da isprobam. Ali baciću oko na ruževe - hvala na preporuci!

      Izbriši