Rimmel "Wake Up & Glow" tečni puder


"Wake me up" tečni puder, reklamiran kao Rimmel’s first liquid foundation that instantly reawakens skin with a healthy, radiant glow, sam kupila na preporuku prijateljice. Bila sam prilično podozriva zbog radiant glow efekta i neizvesnosti, kako će sve to izgledati na mojoj kombinovanoj koži i izraženoj T zoni, u sred leta :).


Najviše sam strepela od simmera, koji ja baš ne preferiram preko celog lica, a koji može lepo da se vidi kroz staklo bočice. Međutim kada se puder nanese na kožu, čestice su praktično neprimetne - bar na prirodnoj svetlosti (na veštačkoj se naziru). Lice dobije lep, nežan i prirodan sjaj.


Pokrivenost je srednja i prosto odlična za ovakvu podlogu, što je još jedno pozitivno iznenađenje. Prekriva crvenilo, fino "sredi" podočnjake i savršeno ujednačava ten. Takođe, nijansa koju sam odabrala, 201 Classic Beige, je apsolutni pogodak za moje lice, što mi se obično ne dešava iz prve ili sam prinuđena da, zbog siromašne ponude boja, kombinujem dve itd. E sad, mislim da je kod nas u prodaji prisutan u četiri nijanse, pa kome se posreći (na britanskom tržištu u šest).


Ostavlja lagan osećaj na koži, lepo se razmazuje, fino se upija i ima svilenkastu završnicu - koža je meka i glatka. Mislim da i jako lepo hidrira, obogaćen je proteinima i vitaminsko - hidrantnim kompleksom za dugotrajnu hidrataciju. Ima zaštitni faktor SPF 15. Što se prosijavanja tiče, moja T zona definitivno prosija prilično brzo, pa tu oblast obavezno setujem mat puderom, ali se pokazao kao prilično postojan. Mislim da je ova podloga savršena za osobe sa suvljom kožom ili sa kombinovanom uz matiranje masnijih delova. Nisam sigurna da bi baš bio najbolji izbor za izrazito masnu koži lica (najvervatnije ne).


Pakovanje

Staklena bočica sa narandžastim plastičnim poklopcem i pumpicom koja je dobro dozirana. Izgleda lepo i ekskluzivno.


Zaključak

Kvalitetan puder koji bih preporučila onima sa suvom/kombinovanom kožom, ukoliko volite blistavo lice. Radiant glow efekat je definitivno prisutan. Ja ne volim da mi baš celo lice sija, pa matiram sve sem obraza, ali mi se puder generalno svidja i preporučujem ga svima koji žele da ga isprobaju.

Ocena

*****/*****

Koristite li Rimmel pudere? Koje preporučujete?

5 komentara

  1. Imam ovaj puder od zimus, malo je pretežak za moju mješovitu kožu pa je pospremljen u ovim danima vručina i sunca. čeka ponovno zimu :)

    Super opis i recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, propustila sam napomenuti da bi ovaj puder mnogo bolji izbor za zimu nego za leto :)

      Izbriši
  2. Koji bi puder iz avona ili oriflema preporucila za masnu kozu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što se Avona tiče, Ideal Flawless matte mousse foundation - penasti puder u onoj staklenoj posudici je mislim najbolji puder za masnu kožu koji Avon ima. Ako ti taj ne bude odgovarao, mislim da Avon nema bolji da ponudi, pa predlažem da pogledaš među nekim drugim brendovima :)

      Što se Oriflame puder tiče, Oriflame Matte Control recimo prilično lepo odradi posao.

      Izbriši
  3. Moja sestra je koristila ovakav, samo neku baš tamnu nijansu i izgledala je kao da je lice ciglom bojila. Puder nije loš, samo što je ona uzela pogrešnu nijansu. Ja trenutno koristim http://4.bp.blogspot.com/-VBj1AUDtGCg/Ukm8vCX0koI/AAAAAAAAAEs/TkfldVj0VLU/s1600/blog+rimmel+012+ok.jpg pošto sam ljubitelj svetlijih pudera i zadovoljna sam.

    OdgovoriIzbriši