Balea Q10 anti-falten & Beauty Effect gel pads


Ako ste u dm-u naleteli na Balea tufere za oči (tzv. augen pads), pa su vam se učinili kao zanimljiv proizvod i razmišljate se da ih kupite, ova recenzija bi mogla da vam pomogne.

Ja inače volim inovativne kozmetičke proizvode koji još daju i ekspresne rezultate. Sve što je po principu otvoriš - upotrebiš - radi mi zvuči dovoljno cool i vredno para i isprobavanja. Verovatno me je zbog toga šminka uvek mnogo više privlačila nego preparativna kozmetika, redovne zdrave navike, ishrana i sve ostalo što daje rezultate na duže staze, a ne odmah :D. 


Iz istog razloga su mi se Balea augen pads učinili interesantni, pa sam kupila čak dve varijante: Q10 anti-falten augen pads - tuferi protiv bora oko očiju sa koenzimom Q10 i Balea Beauty Effect augen gel pads - gel tuferi za predeo oko očiju protiv podočnjaka. 



U prvoj kutiji dobija se šest pari tufera, dok u drugoj imate tri para. U obe varijante, način upotrebe je isti: odstranite zaštitnu foliju, nanesete tufere na kožu ispod očiju, nežno i ravnomerno pritisnete. Podrazumeva se da je koža temeljno očišćena pre nanošenja. Tufer ostavite da deluje 20 minuta i nakon toga ga nežno uklonite, kao peel off masku. Ukoliko imate kožu osetljivu na flastere, peel-off maske ili na koži imate opekotine/bubuljice/iritacije, ne preporučuje se upotreba ovih tufera.



Q10 tuferi su predviđeni da umanje fine linije i bore, zahvaljujući prisustvu koenzima Q10, snažnog antioksidansa koji obezbeđuje bolje funkcionisanje kože i idealan je u borbi protov bora. Takođe, osetno hlade, što prija i može da pomogne i umanji naduvenost podočnjaka, ukoliko je prisutna (recimo ujutru). Međutim, ja nisam primetila neki značajniji efekat i poboljšanje u sveukupnom izgledu okoloočne regije. Ako pogledate listu sastojaka, koenzim je na osmom mestu (ubiquinone). To verovatno objašnjava odsustvo neke značajnije razlike u izgledu kože pre i  nakon primene tufera.

Posebno mi je bilo neprijatno da ih skinem. Pošto vrlo agresivno prianjaju uz kožu, pri uklanjanju morate bukvalno da ih "čupate". Takvo istezanje po definiciji osetljive kože ispod očiju je poslednje što vam treba ukoliko pokušavate da umanjite fine linije i bore. 

Sve u svemu, ako želite da tretirate kožu Q10 proizvodom, preporučujem vam da novac uložite u neki serum bogatiji ovim koenzimom.


Gel tuferi sa hijaluronskom kiselinom, kreirani su da se izbore sa podočnjacima. Vlaže kožu i podstiču njenu elastičnost. Budući da je hijaluronska kiselina na čak predzadnjem mestu u listi sastojaka, ove pads treba više shvatiti kao "osveživače" nego kao neki ozbiljniji bioaktivni proizvod. Tuferi su providni (za razliku od prethodnih) i zaista vlaže i imaju prijatan cooling efekat. Lako se uklanjanju i po uklanjanju, ostavljaju određenu količinu gela na koži koju možete utapkati. Nema neke naročite razlike što se tiče generalnog izgleda i stanja kože, ali mi se definitivno više sviđaju. Kome je koža izrazito suva, može ih naneti direktno nakon umivanja (ne morate sušiti lice peškirom).

Mogu da posluže kao zamena za očnu kremu, pri putovanju, ako ste zaboravili da je ponesete i u sl. situacijama. Međutim, za neko redovno korišćenje se prosto ne isplate, jer im cena nije beznačajna.

Za kraj evo kako izgledaju na licu (slikano pri različitom osvetljenju).


Jeste li probali ove ili slične tufere? Kakvi su vaši utisci?

7 komentara

  1. Htela sam da kupim i jedne i druge i sad mi je drago sto nisam:)
    Nikako da nadjem dobru kremicu ni za borice oko ociju ni za podocnjake..

    OdgovoriIzbriši
  2. Da budem iskrena probala sam tufere ovog tipa i iz mnogo skupljih i jacih brendova i nisam videla efekat, na spisku su Talika, Shiseido, Senasai.... moj zakljucak je da su ti tufercici kao luksuzni predah od napornog dana, sto naravno nikad nije na odmet ali za efekat ipak treba nesto jace...

    OdgovoriIzbriši
  3. Probala sam obje verzije. Slažem se s tvojim recenzijama, iako poznam ženu koja ima 60 godina. Koristi ove q10 patcheve nekoliko godina. E, žena nema ni jednu boru !!!

    Izgleda da to ipak djeluje:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali dali je ta zena imala bore pre koriscenja tufera?:D Nekako mi je bas cudno da nema bora samo zbog toga. KO zna sta ona krisom maze :PPPP

      Izbriši
    2. Garantovano neki alhemičarski eliksir xD

      Izbriši
  4. PA ja sam mislila da probam ove za podocnjake, ali sad ni meni nisu toliko zanimljivi :/

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam koristila ovu žutu kutiju sa Q10 i prezadovoljna sam efektima. Imam sitne bore ispod očiju i bukvalno su nestale. Kao da sam išla na botox . Naravno odmah sam kupila još tri kutije. Preporuka svaka.

    OdgovoriIzbriši