Mixa 24h Moisturising Balancing Cream


Od nedavno u Beogradu mogu da se kupe proizvodi francuskog brenda "Mixa". U pitanju je medicinska kozmetika pod okriljem Loreal/a. U ponudi su linije za negu lica i tela, namenjene svim tipovima sa posebnim naglaskom na osetljivu kožu. Svi proizvodi su bez parabena i bez alkohola. Meni su se naročito interesantnim učinile kreme za lice, posebno 24h lagana hidratantna krema za balans kože, namenjena normalnoj ka kombinovanoj koži - kakva je moja. 


Mixa 24h Moisturising Balancing Cream odgovara osetljivoj kombinovanoj koži (dakle koži sa masnim i suvim zonama, koja je sklona sušenju ali se tokom dana na određenim delovima i masti). Formula sadrži 6% hidratantni glicerin, regulišući bakar i matirajući puder, hidrira kožu i smanjuje neželjeno sijanje tokom dana, održavajući balans i zdrav izgled lica. 



Krema je lagana i nemasna, ali ipak ne tako lagana kao recimo Garnier Moisture Match 24H Mattifying. Mada se lepo upija i "ne guši" kožu, ipak je više kremasta nego vodenkasta. Ima pomalo "medicinski" miris, koji se ne zadržava. Nije tako osvežavajuća kao Garnier/ova (nema cooling efekat), ali je zato neuporedivo efikasnija što se tiče regulisanja sjaja. Matira sigurnih 4 - 5 sati (posle kojih sam prestala da brojim lol) i to na 38°C+ . Pa ipak, ja više volim "vodenkastije" kremice za leto - čisto subjektivni osećaj (ja sam od onih što leti podnose samo krastavac na licu). U svakom slučaju, krema je vrlo efikasna i može se uspešno koristiti kao podloga za šminku. 

  
Ne sećam se precizno cene (mislim da je oko 700 din.) ali je odnos cene i kvaliteta odličan. Tubica sadrži 50ml kreme, koja uz svakodnevno korišćenje - po mojoj proceni - može da potraje neka dva meseca. 
 

Zaključak: Kvalitetna krema koja odlično matira i hrani kombinovanu kožu. Mislim da ne bi bila tako efikasna i pogodna za izrazito masnu kožu (ali i nije namenjena izrazito masnoj koži). Vredi je probati :).

Ocena:

****/*****

9 komentara

  1. Zvuči odlično ! Posebno mi se sviđa što ne masti kožu

    OdgovoriIzbriši
  2. Merkam je vec neko vreme :) Koristim trenutno Garnier MM, mislim da ce mi Mixina odgovarati tokom zime :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Opis kreme me je privukao jer potpuno odgovara mom tipu koze, medjutim moram da priznam da se meni licno ne svidja. Posebno me iritira njen miris, na alkohol. Imam normalnu kozu koja u toku dana prosija. Kada koristim ovu kremu koza mi se masti. Posebno me je razocarao njihov tonik. Moja koza koja nije sklona bubuljicama posle tonika je buknula u predelu nosa. Cena im je zaista korektna.
    Sada razmisljam o Eucerinu... hmmmm...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tonik nisam probala, ali verujem. Ako sadrži alkohol, može da izazove crvenilo, akne i generalno poveća osetljivost kože. Ispadne da redovnim korišćenjem izazove više štete nego koristi :) Kada kupujem tonik, ja se uvek udubim u "sastav". Idealan je onaj na bazi biljnih ulja, salicilne kiseline i nečim što smiruje kožu (aloe vera npr.).

      Izbriši
    2. U opisu takodje stoji za osetljivu kozu ... Imas li neku preporuku za tonik?
      P.S. Sjajan blog :))

      Izbriši
    3. Trenutno koristim Weleda tonik za sve tipove, na bazi ruže, hamamelisa i soka od limuna (bez alkohol denata!) i zadovoljna sam. Weleda inače kozmetiku bazira isključivo na organskim sastojcima. Čula sam i da je Afrodita Clean Phase tonik bez alkohola jako dobar - namenjen normalnoj ka masnoj koži. Hvala :).

      Izbriši
  4. imam garnier zelenu kremu ali sigurno cu probati i ovu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Inspirisana ovim postom otisla sam danas do DM-a da je probam,medjutim,nisu imali tester (ocigledno neko krade tamo testere,sta li...). Dvoumim se izmedju nje i one umirujuce protiv crvenila. Meni je koza em kombinovana em mi izbija crvenilo povremeno. Inace volim Mixa kozmetiku,imaju taj *apotekarski* miris na cisto,a kvalitet je bez premca ! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mila Peric
    Koristila sam je letos i bas mi se dopala.Posebno osecaj na kozi,tekstura mozda miris malo manje ali dobro je sto se ne zadrzava dugo.Fina kremica a i cena iste.

    OdgovoriIzbriši