Da li vam jesen miriše na čokoladu?



Pripremajući post o omiljenim proizvodima koje preporučujem za predstojeću jesen/zimu, shvatila sam da su svi u nekoj vezi sa čokoladom. Bilo da u sastavu imaju kakao ekstrakt, mirišu na čokoladu ili su neodoljive čokoladne boje. Potpuno nenamerno, kada krene hladnije vreme i tmurniji dani, okružujem se čokoladom. U svakom smislu :).


Prvi na listi je Ziaja cocoa butter gel za tuširanje u plastičnoj boci od 500ml. Već je dosta pisano o proizvodima ovog Poljskog brenda, pa ću se ja samo pridružiti opštem oduševljenju. Gel je svetlo braon boje i kremaste formule. Blago penuša i kao da se upija u kožu. 


Sadrži kompleks kakao putera i pantenola, pa ne samo da nežno čisti već i dubinski neguje i hidrira. Pri tom je pH uravnotežen i ne narušava zaštitni sloj epidermisa. Nakon tuširanja koža je nežna i meka. Ipak ono čime ovaj gel "razoružava" je miris. Podseća na toplu čokoladu i prilično se dugo zadržava na koži. Uz sve to, košta oko 300 dinara, što je za takav kvalitet i količinu, vrlo lepa cena.


Ako više preferirate sapune, preporučujem one iz Sofi linije prirodnih sapuna. Sofi radionica prirodne kozmetike je moje malo otkriće i o njihovim proizvodima planiram tek da pišem (a u saradnji sa Sofi timom, priremam vam i neke poklončiće). Ovde ću reći nešto više o Sofi "Čokolada i Pomorandža" sapunu




U pitanju je ručno izrađen hranljivi sapun sa 7% kakao butera. U sastavu ima jedanaest visoko kvalitetnih i 100% prirodnih sastojaka. Namenjen je normalnoj ka suvoj koži. Blago se peni, ne isušuje i blagotovorno deluje na kožu. Nežno miriše na čokoladu sa trunčicom narandže. Upakovan je u celofan i kartonski uložak. Pakovanje od 130g košta oko 280 din. Sofi u ponudi ima veliki izbor sapuna, namenjenih koži različitih potreba. Mogu se naći u Lilly-ju, ali je izbor uvek nekako siromašan, pa preporučujem da za uvid u celu ponudu posetite zvaničan web sajt.


Palmer's Cocoa Butter Formula Cocoa Body Scrub sa prirodnim kakao puterom, shea puterom i vitaminom E, naveliko hvaljen i proglašen najboljim pilingom za telo u 2011. godini. Neko vreme sam ga merkala na feelunique-u i konačo odlučila da ga naručim. Cena je oko $8 (free delivery), za pakovanje od 200g. Što se mene tiče, ovo je najbolji piling za telo koji sam do sada koristila. Gušće je teksture i podseća na fin puter ispunjen granulama. Granule su neke srednje veličine ali nisu onako grubo oštre. 



Pre svega neguje. Pri ispiranju vodom, ne ostavlja mastan film, što bi se moglo očekivati :). Za razliku od mnogih pilinga za telo koji u manjoj ili većoj meri isušuju kožu, Palmer's održava vlažnost a pri tom čisti i omekšava i najgrublje delove tela (poput laktova, kolena, peta). Bez milosti miriše na čokoladu i to prilično intenzivno. Meni ovo veoma prija, međutim ne bih se začudila da osobama osetljivijim na mirise zasmeta. Ako ne spadate u ovu kategoriju, a pri tom ste u potrazi za dobrim sredstvom za poliranje i negu kože i uz to volite čokoladu, ne razmišljate dvaput (> klik!).


I kao posledji za negu tela, navešću Velnea Body Butter Cranberry & Chocolate. Bio je prilično dugo na akcijskom sniženju u Lilly-ju (možda je još uvek) tako da se ne sećam tačno cene, mislim da je bila oko 200 din za pakovanje od 250ml. Od svih mleka, losiona, krema, jogurta i ostalih moisturiser-a za telo, ako imate suvu kožu ili želite extra negu preporučujem neki body buter. 



Velnea Brusnica & Čokolada je jedan od luksuznijih. Gušće, kremaste teksture koja se lepo razmazuje. Nakon što ga upije, koža je hidrirana i svilenkasta na dodir. Ima nenametljiv ali veoma postojan miris, pretežno čokolade.


Mada se meni retko svidi lak za nokte u braon nijansi, Essie Decadent Dish će biti moja omiljena boja ove jeseni :). Kupila sam ga potpuno slučajno, na - 50% akciji sa još par nijansi. Boja je dark chocolate braon sa tamno crvenim bronzanim shimmerom. Ima prelepu dubinu i istovremeno je i zavodljiv i elegantan. Mislim da bi lepo stajao i na svetlijoj i na tamnijoj  ruci.



Ovu choco kolekciju završavam Oriflame Love Potion parfemskom vodom. Kvalitetan i vrlo dugotrajan miris, orijentalnog karaktera. Bazira se na đumbiru, cvetu kakaa i čokoladi kao osnovnim sastojcima, koji mu daju notu toplog i primamljivog. Pravi zimski parfem.


Promovisan kao miris afrodizijak ima jako zanimljivu crveno-crnu staklenu bočicu koja asocira na mali ljubavni napitak :). Dostupan kao 50 ml EDP.



Šta od kozmetike volite da koristite tokom hladnijeg dela godine?

11 komentara

  1. Meni mirise na lesnik i kesten i kisu.. :) odlicni predlozi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja volim cokoladu i vec sam pocela prikupljati sve na tu mirisnu temu. Uzela sam veC jedan gel za tusiranje i mali dezodorans od Balee, a taj parfem iz Oriflamea vec duze smekam jer mi ga je hvalila najdrugarica koja radi za njih.
    Nazalost ti body butteri nama u BiH nisu dostupni, ali bice opet ovu zimu onaj Balea kakao,mada mislim da cu ipak uzeti Fruttini cokolada brusnica
    Piling djeluje posebno primamljivo

    OdgovoriIzbriši
  3. Super tekst, svidja mi se ovaj piling :)

    OdgovoriIzbriši
  4. JOj bas zelim da probam neki SOfi sapun. Sad me i ti mamis. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ova nijansa laka za nokte je predivna! Kod smeđih lakova se najviše bojim previše brončanog izgleda, to ne volim, a ovaj čini se nema taj problem. Divan je za jesen!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne još, ali će mirisati. Merkala sam Velnea čokolada&višnja kombinaciju, ali gel za tuširanje. Ne volim mazalice s čokoladom jer kad legnem u krevet, počne nekako da me guši taj miris, kao i vanila. Ali za kupke i sapunčiće može.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja recimo koristim mazalice sa čokoladom pred spavanje, jer me taj miris onako lepo opusti i uspava :)

      Izbriši
  7. Volim miris čokolade ! :D Nedavno sam potrošila Frutini gel za tuširanje od čokolade, koji je imao teksturu čokoladnog preljeva, doslovce. :D Savršeno miriši, miris se zadržava na koži a savršen scenarij nakon tuširanja njime, jest zavući se pod toplu dekicu i popiti fini kakao. :D Ahhhh, jesen <3 :D
    Nisam do sada probala ništa od Ziaje,ali baš ću potražiti ovaj gel!Palmers piling sam gledala na feelu , ali ga nisam narucila jer vec imam jedan sličan doma, neotvoren. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Prelepi proizvodi ! Sada mi se jede cokolada grrrr

    OdgovoriIzbriši
  9. Mmmm bozanstveno :)
    Bas mi lepo izgleda taj piling od cokolade :)

    OdgovoriIzbriši