Artdeco Anti -Aging BB cream SPF 15



Artdeco je jedan od onih brendova čije proizvode strpljivo vrebam na rasprodajama. Prolećna Makeup Innovations kolekcija je dugo stajala na "must have" listi, preteći da tamo zauvek ostane. A onda sam, sasvim slučajno, naletela na rasprodaju u Jasminu i pokupila poslednju tubu Anti -Aging BB kreme.


Mada je za Artdeco uobičajeno da sezonski izbacuje zanosne kolekcije šminke, Makeup Innovations mi je bila posebno interesantna, jer je pomalo atipična i više orjentisana problemima kože lica. Od cele kolekcije koju čine dve varijante BB kreme (skin perfecting i anti-aging), prajmer i korektor, mislim da sam najviše želela BB kremu.


Artdeco Anti-Aging BB cream ili tonirani balzam za podmlađivanje je 10 u 1 proizvod, koji se fokusira pre svega na bolji tonus kože, veću elastičnost, vizuelno umanjenje bora i trenutni lifting efekat.


Nemasna formula (oil-free), kremaste teksture koja se divno razmazuje i u tom smislu lako nanosi prstima. Veoma je lagana i koža je fino upija. Ne ostavlja osećaj filma na licu. Ne zateže. Savršeno je udobna za nošenje.


Dostupna je u dve nijanse (warm beige #2 i pink beige #7). Ja sam uzela #7, koja se savršeno podudara sa mojim tenom (poređenja radi meni odgovara recimo Bourjois Healthy Mix Serum Gel, 53). Krema je vrlo blago pigmentovana i zahteva korektor za podočnjake i neke slične nepravilnosti. Zapravo, više daje nagoveštaj boje i blagu ujednačenost tena, tako da lice izgleda maksimalno prirodno.


Najbolje što ova krema omogućava je osveženost lica i tzv. efekat mekog fokusa (neutralisanje bora). Zahvaljujući česticama koje na poseban način reflektuju svetlost, bore su vizuelno umanjene a lice poprima onaj svilenkasto-blistav izgled koji ima mlada i zdrava koža. Budući da ja još uvek nemam duboke i zaista vidljive bore, na mom licu ovo nije bilo tako izraženo koliko na licu moje mame :).


Osim očiglednog, krema dubinski neguje: sadrži hranljive biljne ekstrakte koji poboljšavaju nivo hidratacije i elastičnosti. Sadrži ekstrakt belog duvana za koji kažu da blagotvorno deluje na strukturu kože, a matične ćelije paradajza štite od slobodnih radikala i ostalih negativnih uticaja okoline. Ima SPF 15 i ne sadrži ulja, parabene i mirise.


Jedino što navodim kao manu je ambalaža. Tuba je napravljena od kruće plastike i samim tim teško je istisnuti proizvod. U početku ovo nije problem. Međutim, kada se krem malo potroši, jedini način je okrenuti tubu naopako i čekati da proizvod počne da curi što je prilično nepraktično. Pomalo neočekivan propust za taj cenovni rang (3319 din). Količina od 30ml traje nekih mesec i po dana, uz svakodnevno korišćenje.

Zaključak

Mada je slaba pigmentacija nešto što bih inače uzela za minus kod ovakvog proizvoda, Artdeco Anti -Aging BB cream izvlači ono najbolje iz prirodnog izgleda lica i definitivno je jedna od najdivnijih BB krema koje sam koristila. Ne bih je preporučila osobama sa izrazito masnom kožom, a svima ostalima mislim da bi prijala.

Ocena

4.5/5

Da li ste koristili Artdeco Anti-Aging BB kremu i kakvi su vaši utisci?

11 komentara

  1. Baš su me zanimali utisci, skoro da niko nije pisao o ovoj kremi. Volim Artdeco, ali ipak neću kupiti ovu BB kremu, mislim da bih previše sijala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, iz nekog razloga nema puno recenzija o ovoj kremi. "Sijala" nije prava reč, više bi blistala :D

      Izbriši
  2. Nisam probala, ali po svemu opisanom, mislim da bi bila odlična za narednu zimu.

    Svakako ću provjeriti nijanse, odlična recenzija draga :)

    OdgovoriIzbriši
  3. pakovanje je skoro kao kod Chanel v.aqua :)
    htela sam da probam ovu bb kremu, al eto
    ne znam ni sama što nisam....zvuči OK , samo
    mi se recimo ne sviđa ovo spf15, ne znam kako
    se slika na fotografijama? Bourjois recimo izgleda
    fantastično na slikama :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Iskreno nisam obratila pažnju da li sam se fotografisala sa ovom kremom na licu, ali u ogledalu izgleda lepo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. wow stvarno zvuči dobro :D vjerovatno neću probati jer je moja najdraža BB krema Holika Petit Clear i ne bih je mijenjala za nijednu drugu :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Eto, nisam ni znala da ArtDeco ima BB kremu :) Sad moram da probam!

    OdgovoriIzbriši
  7. Uuu bas fino deluje! A sve vise razmisljam kako cu da uzmem neke proizvode od njih, pa dobro dodje i recenzija :)
    Svidja mi se :)

    OdgovoriIzbriši