Avon, L'Oreal, Bioten - čišćenje lica



Nemam posebno osetljivu kožu lica, pa mogu i volim da isprobavam različite proizvode bez preterane bojazni da će mi napraviti neku iritaciju i sl. To se naročito odnosi na sredstva za čišćenje, maske i pilinge - moju večnu shopping inspiraciju :D. 


Proteklih meseci, koristila sam nekoliko drogerijskih cleansing proizvoda za normalnu/kombinovanu/masnu kožu. Proizvodi su jeftinijeg cenovnog ranga pa u neku dublju priču o sastavu neću ulaziti. Akcenat je na efikasnosti i ceni. 

Sredinom avgusta, naručila sam Avon Solutions oil-free foaming cleanser - nemasno penasto sredstvo za čišćenje iz Complete Balance linije za masnu/kombinovanu kožu. Imala sam prilično pozitivna iskustva sa Solutions proizvodima, pa sam uz cleanser naručila i tonik sa mat efektom iz iste linije. Mada imam normalnu/kombinovanu kožu lica, leti se više masti i bila sam ubeđena da će savršeno sarađivati sa ovim preparatima. Sam cleanser ima bogatu čvršću penu, nenaglašenog mirisa. Treba je istisnuti na dlanove, umasirati na lice i isprati toplom vodom. Može se koristiti ujutru i uveče.

Pakovanje od 150ml, cena ~ 500 rsd. 


Ova pena drastično isušuje kožu, a u kombinaciji sa tonikom stvara i potkožne bubuljice. Posle svega par dana korišćenja, na određenim delovima koža je počela da se ljušti, a pojavilo mi se i lokalno crvenilo. Kada mi se lice oporavilo, probala sam ponovo da koristim samo penu (bez tonika), ali se perutanje nastavilo, tako da sam definitivno odustala od ovog proizvoda.

U uputstvu za upotrebu, Avon doduše naglašava: ukoliko uočite da je koža suva, penu upotrebljavajte svaki drugi dan. Ne znam da li bi pokazala bolje rezultate na izrazito masnom licu, ali sam sigurna da nije za mene, te ne planiram da je ponovo naručujem.

L'Oreal Sublime Fresh Deep Pure Foaming Water ili kako sam negde pročitala "voda koja peni" je zanimljiv proizvod. Na nekim sajtovima se nalazi u podkategoriji "micellar water". Namenjena normalnoj do kombinovanoj koži, ova pena bi trebalo da uklanja sve nečistoće (kako nagomilane mrtve ćelije, tako i višak sebuma) kao i šminku, 100% očisti pore i ostavi kristalno čistu i osveženu kožu.

Pakovanje od 150ml, cena 569 rsd.


Pena je neobično vodenkasta i nežna. Ne isušuje i bez problema se ispira mlakom vodom. Ima nešto intenzivniji, oštar miris. Ne znam koliko čisti pore, ali ne može se baš reći da uklanja šminku. Za potpuno uklanjanje maskare i neke "upornije" šminke i dalje je neophodan dobar makeup remover. Budući da od pene za umivanje i ne očekujem da efikasno i u potpunosti odstrani šminku, smatram da je ovo prilično dobar cleanser za svakodnevnu rutinu. Rastvara regularne nečistoće i zaista osveži lice. Ni nakon dužeg korišćenja nisam primetila isušivanje, iritacije ili bilo kakve negativne reakcije na koži. Formula ne sadrži alkohol.

Jedini minus bi bio to što se prilično brzo troši. Jedna flašica nije trajala ni mesec dana, pri tom sam sledila uputstvo i koristila je samo uveče.

Bioten Skin Moisture Cleansing Gel za normalnu/kombinovanu kožu koristim već više od mesec dana, za svakodnevno jutarnje čišćenje lica. U pitanju je gel za umivanje, obogaćen prirodnim ekstraktom dunje. Formula je bez parabena, parafina i veštačkih boja.

Pakovanje od 150ml, cena ~ 200 rsd.  


Pri dodiru sa prethodno pokvašenim licem, stvara blagu penu koja se lako ispira vodom. Nežno čisti i lepo uklanja višak sebuma i ostale nečistoće sa površine kože. Ima divan, osvežavajući voćni miris. Prema opisu proizvođača, sadrži hranljivi kompleks koji sprečava dehidrataciju, pružajući prijatan osećaj i zdrav izgled. Za sada nisam primetila da isušuje ili izaziva neku drugu alarmantnu reakciju. Ne znam koliko bi efikasan bio na izrazito masnom licu. Mislim da je idealan za osobe sa mešovitom i ne posebno osetljivom kožom.

Mislim da je ovo sasvim fino sredstvo za svakodnevno čišćenje lica, pa ukoliko više volite gelaste formule i odgovarate tipu kože, Bioten Skin Moisture Cleanser bi bila moja preporuka u kategoriji vrlo pristupačnog a zadovoljavajućeg proizvoda.

Koristite li neki od ovih proizvoda? Kakva su vaša iskustva?

19 komentara

  1. Bioten ide na wl :D i Loreal deluje zanimljivo,a steta sto Solution isusuje lice pakovanje je primamljivo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da :). Na mojoj koži, Solution je stvarno ispao iznenađujuće agresivan. Baš bih volela da čujem još nečije mišljenje apropo te pene...

      Izbriši
    2. Mada i ja sam zakljucila da sve sto dolazi u vidu pene ima tendeciju isusivanja,imala sam pakovanje za kosu koje je bilo u boci a u vidu pene,i zaista je isusivala dlaku umesto da nahrani,isti slucaj sa penama za stilizovanje,pre ili kasnije takodje isuse kosu,verovatno takva struktura ima elemente koji su agresivniji,sigurno je tako i sa Soultionom :)

      Izbriši
    3. Evo moje iskustvo...5 godina koristim avon solutions pjenu, imam izrazito masno lice, i nikad nista bolje od ove pjene nisam probala. Meni bas odgovara, ne iritira lice ni malo i cak skida kompletnu sminku.

      Izbriši
    4. Eto :). Hvala što ste postovali svoje iskustvo.

      Izbriši
  2. E pa ja sam bas htela da probam ovo od Biotena i i dalje mi se cini dovoljno dobro da se kupi. Mada moram prvo da utrosim ono sto imam. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prema ovome sto si napisala Bioten bi trebalo da mi odgovara. Isprobacu. Dobra recenzija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan post ! :D Čišćenje lica je svakako ključan korak ka njegovanoj koži i drago mi je vidjeti da tome pridaješ pažnju.Nisam isprobala niti jedan od navedenih proizvoda ali me intrigira Bioten ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam odustala od ovakvih proizvoda i pronašla onaj koji mi najviše odgovara-Effaclar gel :)

    Masnokožac sam, tako da sam mnogo komplikovana :) ALi probala bih rado Bioten. Cena je niska, a deluju mi dobro, bar po opisu vas, blogerki :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Za razliku od tebe, strah me probati bilo šta novo za čišćenje lica. Suho i osjetljivo pa kada nađem nešto za čišćenje da odgovara ne puštam :) Od Avona imam gel za čišećnje sa alojom i đumbirom koji mi odlično odgovara. Solutions sam probala neke kreme ali nije to to. Imali su nekad davno liniju za osjetljivu kožu ali nikako mi nije odgovarala.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam ništa od ovog probala, ali Lorealova pena bi mi mogla odgovarati, sviđa mi se što je blaga.

    OdgovoriIzbriši
  8. imam niveu, ali rozu-za suvu kozu i bas uskoro spremam recenziju. nisam probala druga dva proizvoda nazalost :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Bas sam se juce neckala da li da uzmem Lorealovu penu, pa sam odustala jer meni sve te penaste umivalice isusuju kozu. Imas li slicna iskustva sa penama za ciscenje inace?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inače volim penušave umivalice (sviđa mi se izraz:)), pa sad bilo da su pena ili gel koji penuša. Mislim da sve što jače peni mora makar malčice da isuši kožu, tako da mogu samo da razmišljam u pravcu šta više isušuje a šta manje.

      Izbriši
  10. Imala sam Avonovu pjenu, i slažem se s tobom da prilično isušuje. Loreaalovo čudo nisam primjetila kod nas, baš ću obratiti pažnju. Bioten sam sigurna da nema kod mene, a zvuči mi prilično primamljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Znam da koristis dosta Oriflame proizvoda, da li si mozda probala Pure Nature Organic Tea Tree & Rosemary Purifying Wash & Tone Gel? On mi bas deluje zanimljivo za masnu-mesovitu kozu, kupila bih ga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tea Tree & Rosemary je odličan gel u tom rangu proizvoda. Koristila sam ga neko vreme i odgovarao mi je. Imam prijateljicu koja ga kupuje redovno za svoju ćerku (16 godina), koja je opet jako zadovoljna. Nije agresivan, ali je baš za kombinovanu/masniju kožu eventualno kožu podložnu bubuljicama. Ima intenzivan miris borovine/mentola tako neke mešavine :).

      Izbriši
  12. Nedavno sam kupila Sublime Fresh i odusevljena sam! Svidja mi se penasta strukutra zbog koje imam utisak da mi je lie savrseno cisto. Kada imam bas puno sminke operem lice dva puta i kao novo je :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Bioten gel za umivanje koristim i mnogo je dobra stvar ,inace o Eveline kozmetici sam sve najbolje ali samo sam cetku kupila nisam imala prilike da koristim druge proizvode ali rado bih volela da isprobam ove stvari sa slike ako budem sretne ruke :) sve pohvale za blog jako interesantne postove imas ,i dajes mi inspiraciju i motivaciju za neke stvari :) :* Marina Banović

    OdgovoriIzbriši