Bioten kozmetika i noviteti



Među kozmetičkim brendovima koji ne dominiraju na policama drogerija, ali o kojima se uveliko priča po ženskim forumima i blogosferi, izdvojila bih Bioten. U pitanju je brend grčkog proizvođača i distributera "Sarantis", koji neguje odličan odnos cene i kvaliteta. 

Slika preuzeta sa web lokacije

U veoma prijatnom razgovoru sa Aleksandrom Bradić, Sarantis brend menadžerom za Srbiju, saznala sam nešto više o Bioten kozmetici, aktuelnoj ponudi i novitetima, kao i veoma interesantnim linijama koje nas očekuju početkom sledeće godine. Aleksandrino znanje i iskustvo na polju kozmetike i kozmetičkih trendova više je nego impresivno, pa sam iskoristila priliku da saznam i sve ono što me je zanimalo a nisam imala koga da pitam. Bilo je to jedno kišovito ali zanimljivo popodne :).

Za Bioten sam prvi put čula na kasi dm-a. Prodavačica mi je ponudila sredstvo za uklanjanje šminke, kao proizvod na sniženju. Pogledala sam malu, zelenu flašicu, zapelo mi je za oko "paraben free" i odlučila sam da je kupim. I danas koristim Bioten losion za skidanje šminke sa proteinima pamuka i mislim da je jedan od boljih proizvoda u toj kategoriji.



Bioten nije prirodna kozmetika, već sadrži 100% prirodne biljne ekstrakte koji se u procesu proizvodnje kombinuju sa visokokvalitetnim teksturama i mirisima. Svi proizvodi su dermatološki testirani, bez parabena, a od skora i bez parafina i veštačkih boja. Kozmetika je pre svega namenjena ženama, a obuhvata kolekcije za negu lica i tela.

Većina proizvoda je ove godine redizajnirana. Skin moisture linija za negu lica upotpunjena je pilingom i gelovima za umivanje prema tipovima kože. Na testiranje sam dobila gel za umivanje sa ekstraktom dunje za normalnu/kombinovanu kožu, kao i scrub piling sa medom i česticama kajsije za koji sam već čitala pozitivne recenzije i prvi je na listi isprobavanja.


Vrlo popularne kreme za lice sada imaju modernije i veće pakovanje, ali i unapređenu formulu. Kreme više nisu u plastičnoj ambalaži, već u staklenim teglicama. Sama formula je poboljšana i izbačene su veštačke boje. Trenutno su u prodaji prisutne obe verzije krema, pa ako planirate kupovinu, obratite pažnju. Na slikama ispod, sa leve strane su nova pakovanja, a sa desne stara.







U svojoj ponudi, Bioten ima i bogat izbor krema za ruke, a u mojoj kolekciji su se našla dva best selera: Regenerativna krema sa medom i makadamija uljem i vrlo zanimljiva Antiage krema obogaćena ekstraktom smokve.


Kada je nega tela u pitanju, meni je posebno interesantna Bodyshape kolekcija preparata za negu tela i anti-celulit preparata. Anticelulit krema sa zelenom kafom i lipofirm kompleksom je dosta hvaljen proizvod i Aleksandrina lična preporuka.


Noviteti u Bodyshape liniji su Krema protiv strija, koja obećava vidljive rezultate nakon mesec dana korišćenja i Intenzivni anticelulit serum sa ekstraktom akai bobica i cooling efektom, u modernoj ambalaži sa pumpicom.


Ali, ono što je prava hot news i posebno me je oduševilo jeste nova Genovate antiageing & regenerating linija za negu lica sa + Resistem ćelijski aktivnim kompleksom, koja će se kod nas naći u prodaji od februara sledeće godine.

 

Veoma sam se obradovala bočici Genovate eye seruma, pa ćete u skorije vreme moći da čitate moje utiske o ovom proizvodu :).

Uvek je otkriće pronaći kozmetiku koja je po cenovnom rangu pristupačna, a kvalitetom prihvatljiva. Pa me zanima...

...kakva su vaša iskustva sa Bioten kozmetikom? I koje proizvode preporučujete?

11 komentara

  1. Koristim njihove kreme za ruke vec godinama. Odlicne su.

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristila sam kreme za ruke i mogu ih preporuciti, sto se tice kreme za lice uzela sam jednu i dosta mi je smetao prejak miris, nisam navikla na jak parfem u kremi, a krema pa onako, nije mi se bas dojmila

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam zagledala njihova sredstva za čišćenje lica pre neki dan, i planirala da uskoro kupim nešto...
    Ali sada ja bih sada sve ovo probala :]
    Super post!

    j

    OdgovoriIzbriši
  4. Trenutno koristim kremu za ruke sa medom i makadamijom. Dobra im je krema za ruke sa avokadom. Koristim tonik losion za lice sa lokvanjem i vitaminom E. Veoma sam zadovoljna i preporucujem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja koristim celu roza liniju za suvu/osetljivu kožu, oduševljena sam i rado bih je svima preporučila :)
    Lidija

    OdgovoriIzbriši
  6. Sjajan post! :) Koristim zeleni tonik i losion za telo i odlicnog su kvaliteta.

    OdgovoriIzbriši
  7. ova kozmetika zvuči izvrsno, nadam se da će doći i kod nas pa da i isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivan post. Jao ja bas volim Bioten. Probala sam samo nekoliko stvarcica i svidele su mi se. Moja mama isto koristi neku njihovu kremu za stariju kozu i voli je. Bas mi je bilo zabavno da citam post i podsetila si me da hocu da probam neke jos njihove proizvode na koje sam malo zaboravila. Cekam recenziju!! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam do sada čula za ovaj brend. Veselim se recenzijama! :D

    OdgovoriIzbriši
  10. uvek u dmu oko njih idem kao macka oko vruce kase i nikako da kupim nesto, valjda zbog nedostatka recenzija i tudjih iskustava :)
    gledala sam okoloocnu, pa onda cekam tvoje utiske :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovog brenda sigurna nema kod nas, nadam se da će se pojaviti pa ću prvo isprobati eye serum :))

    OdgovoriIzbriši