Golden Rose Professional Brown Line paleta



Pre par nedelja, pazarila sam Golden Rose Professional paletu u varijanti Brown Line #103. Imala sam nameru da kupim toliko hvaljene Golden Rose karmine, ali sam se kući vratila sa paletom i rumenilom. Paleta me je privukla dobrim izborom neutralnih nijansi, zgodnih za svakodnevni makeup i bilo koje godišnje doba. 


Golden Rose Professional Palette Eyeshadow je zapravo redizajnirana linija 5 u 1 palete sa unapređenom formulom. Dostupna je u čak deset različitih kombinacija senki, koje sada imaju dugotrajnu, svilenkastu i glatku teksturu i lako se nanose novim aplikatorom



Dolazi u crnoj kartonskoj kutiji sa zlatnim detaljima, što daje određenu dozu elegancije. Sama ambalaža je plastična. Izgledom i dizajnom u rangu jeftinijih. Aplikator je, naravno, neupotrebljiv. Ovo sve ne iznenađuje, budući da je cena palete oko 500 dinara. Ono što mi se ipak dopalo je da uložak sa senkama može da se izvadi i eventualno koristi i van zaštitne kutije, što sam slučajno otkrila :).


Boje uglavnom odgovaraju vizuelnom utisku. S leva na desno: #1 sedefasto bela, #2 pesak zlatna, #3 light cappucino, #4 bakarno crvena i #5 zagasito smeđa.

 


Sve su manje ili više šimeraste. Najviše bela, a najmanje zagasito smeđa. Pigmentacija je generalno dobra. Mada se razlikuje od nijanse do nijanse. Bela i smeđa su najintenzivnije, zlatna i bakarna nešto slabije ali ne drastično, dok je kapućino praktično neupotrebljiva. Najviše mi se dopadaju bakarno crvena i zlatna, jer imaju nekako satenski finish, a sjajno se uklapaju i sa drugim senkama. Bela može odlično da se upotrebi kao hajlajter.



Tekstura nije baš sjajna. Nisu tvrde, ali se dosta mrve, i to najviše bela i smeđa dok zlatna i bakarna manje. Bez baze se rasipaju. Smeđa se ne nanosi ravnomerno, pa ume da se ocrtava i pravi više problema pri blendanju. Kapućino nijansa je izuzetak u smislu da je toliko tvrda, da joj jednostavno ne mogu ništa. Osim toga, izrazito je siromašna pigmentom.



Sa bazom, postojanost senki je dosta dobra (ne bih ni razmatrala ideju da ih nosim bez baze) i stoje sigurnih pet, šest sati ako ne i duže, mada moram da napomenem da ja nemam problem sa masnim kapcima.

Zaključak

Golden Rose Professional paleta nije razočaravajuća. Šta više svrstala bih je među dobre palete za tu cenu, ali je daleko od toga da impresionira. Uz određene kompromise sasvim je upotrebljiva. Boje su lepe i mogu uspešno da se kombinuju. Da li bih je kupila ponovo? Ne. Mislim da bih radije investirala nešto više para u kvalitetnije senke.

Ocena   3/5

Šta koristite od Golden Rose šminke? A da nisu karmini :D

15 komentara

  1. šteta što se tako rasipa, ali da su lepe nijanse, jesu.
    mada, ovde važi princip koliko para,toliko muzike,
    no, dobro ,sa bazom kao što kažeš, mogu da prođu
    ja ne koristim GR :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja jako volim golden rose. Lakove obozavam i omiljeni su mi, postojanost im je na takvom nivou da oni skupi treba da se postide. Karmini su fantasticni. Od kako sam ih otkrila tesko se odlucim za neku drugu marku. Imam i par mono senki ali mi se one ne svidjaju :( sto se pigmentacije tice super su ali su jako nepostojane. Nedavno sam pazarila i njihovu maskaru neku novu u sjajno ljubicastoj bocici i jak mi se svidja bas sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, primetila sam da svi hvale lakove, karmine i jednu određenu maskaru. Hvala za preporuke :)

      Izbriši
  3. Boje su baš za svaki dan, ali imam dovoljno ovakvih tako da ću kupiti neki GR ruž koji još nisam probala, a toliko su hvaljeni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam bas merkala tu paletu ali nisam kupila zato sto imam bas mnogo senki, skoro sam kupila NYX veliku paletu pa da bas ne bacam pare toliko. Sad mi je drago sto je nisam kupila kad sam videla tvoju recenziju. Ja koristim njihove lakove, jako sam zadovoljna. Cena je super a i kvalitet. Sad dobrim topcoat-om meni traju po nedelju dana. Koristila sam njihovu 3-D maskaru i bila sam zadovoljna u pocetku, a posle trece ili cetvrte kao da se pokvarila. Imam braon ajlajner i super mi je ne razmazuje se, stoji ceo dan i lepo se skida. Karmine nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja izbegavam da kupujem velike palete baš iz tog razloga što mislim da bi mi trebala dva života da ih potrošim :D. Hvala puno na preporukama!

      Izbriši
  5. E bas mi je drago da si pisala o ovoj paleti, bas me je znaimalo kakava je i zelela sam da je probam. Imam vrlo slicnu Flormar paletu o kojoj sam odavno pisala ali su senke kroz mat. I fenomenalna je pigmentovana ne kruni se, nemam nista negativno o njoj da kazem. Ok jeste duplo skuplja ali i dalje to nije bas mnogo para a stvarno je imam dugo i i dalje je volim. Tako da posto mi se ova GR cini dosta losijom ipak cu je zaobici, mada ova paleta dolazi u nekoliko kombinacija boja a sve su mi lepe pa se pitam da neke nisu bolje posto se senke ocigledno bas razlikuju od boje do boje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kvalitet senki se verovatno razlikuje od palete do palete, pa sad koliko sreće imaš :). Ja sam baš tražila tu Flormar braon paletu ali je nisu imali (nadam se samo trenutni).

      Izbriši
  6. Steta. :/ Mislim da je Ingrid paleta sa braon nijansama malo bolje, a cena je cak i niza ( 390 din.cini mi se) ako nekome znaci. :) Slazem se da je bolje investirati u neku skuplju. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. E steta zaista za kvalitet... Ali dobro, kao i u vecini slucajeva koliko para toliko muzike. A svidja mi se br3 boja.. :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam i ja jednu od ovih paletica, sa bisernom, dve plave, bubble gum roze i teget senkom i delim tvoje misljenje. Cuvam je iako je ne koristim, a ni sama ne znam zasto. Najpigmentovanije su biserna i teget. Jedva cekam inace da probam te toliko hvaljene karmine a da pohvalim vise nego ista mogu njihovu maskaru Cat Walk koja je kostala svega 200 dinara i kupovala sam je iznova i iznova.... :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam baš u potrazi za nekom paletom za obrve. U ovoj mi se čini samo jedna nijansa koja bi mi odgovarala . Ja od GR imam samo lakove :D

    OdgovoriIzbriši
  10. nisam koristila njihove senke. lepe su boje ali ja cu radije dati jos malo para pa kupiti nesto kvalitetnije :) a i imam previse senki na slican fazon tako da - nono za mene :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Eh, ne volim kad se sjenila truse. Lijepe su mi nijanse ovako u ambalaži ali na swatchevima baš i ne :/

    OdgovoriIzbriši