L'Oreal Nude Magique CC Cream Anti-Fatigue



Nakon poplave blemish balm krema, u prodaji su počele da se pojavljuju colour correcting ili CC kreme. Kao poboljšane i finije verzije BB krema, CC bi trebalo da poseduju sva negujuća svojstva prethodnica, a pri tom da imaju bolju prekrivnu moć, laganiju teksturu, veći SPF faktor i luksuzniji sastav u vidu kvalitetnih biljnih ekstrakta, ulja, antioksidanata i ostalih supstanci koje štite i regenerišu kožu.

Slika preuzeta sa web lokacije

 U okviru Nude Magique makeup linije, L'Oreal nudi tri CC kreme bazirane na Smart Pigment Capsules formuli: Anti-Dullness (ljubičasta), Anti-Redness (zelena) i Anti-Fatigue (narandžasta). 


Ideja nije nova. Preovlađujući ton i izgled lica se vizuelno koriguje kremom odgovarajuće boje, čime se postiže zdraviji i prirodniji nude look (korektori u boji funkcionišu po istom principu). Meni se posebno interesantnom učinila Nude Magique Anti-Fatigue, koja bi trebalo da oživi umorno i "sivo" lice. 


Anti-Fatigue CC Beautifier je zapravo emulzija narandžaste boje i izrazito retke, vodenkaste teksture. Sitne kapsule se mogu uočiti već na prvi pogled.

Fotografija na direktnom dnevnom svetlu (desno) i u senci (levo)

Pri kontaktu sa kožom one oslobađaju pigment koji se stapa i adaptira sa tenom. Dolazi u plastičnoj tubi od 30ml, klasičnog oblika i lepog dizajna.


Budući da je proizvod više tečan nego kremast, treba voditi računa i pri otvaranju držati tubu uspravno.


Krema je lagana, razmaziva, lako se nanosi i divno leži na licu. Tekstura sjajno sarađuje sa kožom i ostavlja osećaj savršene udobnosti. Ne isušuje i ne naglašava suvlje delove, već  neguje i daje blago blistav finiš. Prema tvrdnji proizvođača pruža 24h hidrataciju. Ima zaštitni faktor SPF 12.


I pored svega toga, za mene je ova CC krema neupotrebljiva. Ako se pitate zašto, pogledajte swatch ispod (klik na sliku za zoom in).

Fotografisano na direktnom dnevnom svetlu (levo, sredina) i u senci (desno)

Zaključak

Anti-Fatigue krema definitivno nije za osobe svetlijeg tena, što je šteta jer po svemu ostalom spada u kvalitetne proizvode. Probala sam da je stavljam samo na podočnjake kao najtamnije regije na licu, pa čak i da je kombinujem sa tečnim puderom, ali za sada još uvek nisam našla način kako da je upotrebim. Prosto je previše žuta :D. Sama tekstura i ideja mi se sviđaju, pa bi bilo lepo saznati da li su Anti-Dullness i Anti-Redness prikladnije za osobe sa svetlijom kožom.


Da li koristite CC kreme i koje?

21 komentara

  1. Pih bas steta sto je toliko narandzasta. U odnosu na tvoju ruku je baaas razlicita boja. :/

    OdgovoriIzbriši
  2. Da li si probala da je stavis pre pudera kao bazu? :/ Steta ako ni tako nije upotrebljiva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na predlogu :) Vidiš to nisam probala. Možda upali, mada ja ne volim da imam više slojeva na licu...

      Izbriši
  3. Ja do sad nisam naisla ni na jedan adaptibilni proizvod koji je mogao na nas beli ten da se prilagodi, a bas steta jer deluje kao dobra bb kremica :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da šteta. Valjda smo previše bele :D
      ....što me je podsetilo na jednu scenu iz Absolutely Fabulous
      (P:Oh my god there's something horrible on the stairs! S:It's me).

      Izbriši
    2. Hahaha e sad moram da skinem celu seriju :)

      Izbriši
    3. Ako naletiš na torent, obavezno!

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Da. Otprilike tako nešto sam i ja pomislila kada sam je prvi put nanela na lice i videla se u ogledalu xD.

      Izbriši
  5. iskrena da budem, prvi put sad cujem da je loreal izbacio ovo cudo, a da budem jos iskrenija zaobici cu ga u sirokom luku jer bih verovatno sa njim na licu izgledala kao da sam zapatila neku tesku i neizlecivu zaraznu bolest :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D.
      Nisam nešto videla ove CC kremice kod kod nas u prodaji, još uvek (ja sam moju naručila). Predpostavljam da će se pojaviti uskoro.

      Izbriši
  6. Au, kakva boja! :O Promašaj 100%, teško da ima neka kojoj bi ovakva nijansa uopšte pristajala.

    OdgovoriIzbriši
  7. Kome ce ova nijansa uopste odgovarati :/ Ja sam tamnija ali ne zelim da izgledam kao da imam nesto slicno zutici :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaooooooo,a ja sam bas toliko zelelaaaaaaaaaaa!! :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja imam vrlo beli ten i upotrebljavam od Loreala BB kremu ""for light skin" (tuba je slicna ovoj cc kremi). Bas mi je super i bas mi lepo lice i kozu napravi. Pretpostavljam da bi se moglo bilo koju od ovih CC krema (prema potrebi-dullness,fatigue...) pomjesati u maloj kolicini sa BB kremom i tako jos upotpuniti izgled. Ma da moram da kazem,da mi kod ove moje BB kreme ama bas nista dodatno ne treba.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. L'Oreal zaista ima odličnu BB kremu i ukoliko nemaš neke posebne potrebe za colour korekcijom tena, mislim da je nema potrebe mešati sa ovim ni sličnim proizvodima :).

      Izbriši
  10. Nema je u liliju ima samo bb, gde si je uzela?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam je svojevremeno kupila u Nemačkoj, ali mi se čini da je bilo po drogerijama i kod nas.

      Izbriši
  11. Nema je u liliju ima samo bb, gde si je uzela?

    OdgovoriIzbriši
  12. Zna li netko što se desilo s ovim cc kremama? Ne mogu ih nigdje naći a nisu niti izlistane na službenim stranicama Loreala... Izbačene iz asortimana? Hvala!

    OdgovoriIzbriši