Parfem & Priča: Herve Leger Femme for Avon

Jedan od izuzetnih parfema sa kojim za malo da se mimoiđem je Herve Leger Femme. Avon ga je ponosno promovisao još 2010. godine, kao edp u bočici od 50ml. Sećam se da je reklamna kampanja snimana u Parizu i da se baš "digla prašina" oko tog parfema, što me je nekako u startu odbilo. Imala sam utisak da je u pitanju još jedan mass fragrance hit, pa mi nije pobudio posebno interesovanje.


Predstavljen je kao drveno cvetni miris kombinovan od aroma cveta kineske magnolije, sicilijanskog ružičastog grejpa, cveta narandže iz Maroka, mednog drveta, vrelih suza benzoina, čempresa i vanile.


Ono što ja osećam su magnolija i svež grejp pa onda prelaz u nešto toplo, drvenasto - cvetno sa puderastom vanilom u pozadini i samo nagoveštajem čempresa. Mada se po ledeno srebrnoj kutiji to ne da zaključiti, miris se iz svežeg vrlo brzo zagreva i postaje topao. 


Ako bih morala da ga opišem samo jednom rečju rekla bih da je ovaj parfem pre svega svoj. Drugačiji i upečatljiv. Nije dopadljiv u klasičnom smislu i ne haje da bude, pa se mnogima neće dopasti. Ženstven ali ne i nežan. Po nekima Femme čak malo vuče na muški miris. A ja recimo zamišljam da baš ovako miriše žena puna samopouzdanja. Ona koja je svesna svoje snage i zavodljivosti, pa makar šetala po ulicama Pariza u platnenom džaku :).  


Iznenađujuće je postojan, traje nekih pet do šest časova, moguće i duže. Ima finu auru i na mojoj koži je vrlo primetan, mada ga ne bih svrstala u jake parfeme. 


Bočica je veoma elegantna, sa elementima koji podsećaju na proslavljeni model Erv Ležer haljine sa preklopima.


Zaključak

Iznenađujuće kvalitetan i poseban miris, koji se apsolutno izdvaja iz ponude. Ukoliko vam se iz teksta učinio interesantnim preporučujem da nabavite probni uzorak, jer je svakako vredan testiranja.

19 komentara

  1. Svidja mi se kako si ga opisala a i magnolija mi je omiljeni cvet :) moram probati...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne bih imala ništa protiv šetnje Parizom u džaku :D
    Sve dok sam tamo :)
    Mislim da ću tražiti tester.
    Inače sam malo psycho po pitanju parfema, volim isprobavati, ali se držim ''dobitnih kombinacija'' :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ima nečeg zavodljivoj u samoj toj ideji...kroz Pariz, u džaku lol

      Izbriši
  3. Imam ga i baš ga volim, stvarno je mnogo kvalitetniji i interesantniji nego što sam očekivala, i na meni je izuzetno postojan :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Opis je fantazija! Dzak u Parizu mi je omiljeni momenat! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bocica je bas lepa,meni se jedino iz Avona i dopadaju parfemi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam ga, volim ga, ali od kad mi je sestra donela "Gucci Guilty" - zaboravljen je. Šta ću kad volim da svaki dan mirišem isto :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako sam skepticna po pitanju kataloskih parfema, jer sam par puta imala velike promasaje. Ali to je bilo bas davno. Danas sam formirala svoju kolekciju, i to je to. Mada nikad se ne zna. Ako mi neka bocica zagolica mastu... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš ti zavidim :). Ja nisam ni blizu da formiram svoju kolekciju...mislim da nisam ni na pola puta...mislim da možda nikada neću ni uspeti :D

      Izbriši
  8. Volim ovaj parfem. Ono baš :) Imam ga duugo i tako se sporo troši jer nije potrebno svako malo nanositi da se osjeti. Ponekad zaboravim negdje u ormaru džemper ali kada ga ponovo uzmem, on i nakon nekoliko dana miriše :) Dopada mi se i onaj u zlatnoj bočici.

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam ga i mnogo ga volim. Miris je baš poseban, a najviše osetim čempres :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Tesko mi je komentirati parfem buduci da ga nisam probala ali ti zelim pohvaliti fotografije koje su odlicne :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad takva pohvala dolazi od tebe Mell, onda mi je stvarno srce puno :D

      Izbriši
  11. Svidja mi se opis. Imam nekoliko Avon parfema, ali taj nisam imala priliku probati. Mislim da cu potraziti tester. Dopala mi se i bocica, vrlo svedena, a opet elegantna.

    OdgovoriIzbriši
  12. Probacu! Najvise zbog recenice "vuce na muski miris" :) Volim ne-tipicne zenske mirise, mislim da bas takvi imaju poseban "karakter" i daju onaj poseban pecat svakoj zeni koja ima petlje da ih koristi.

    OdgovoriIzbriši