Omiljeni ruževi - izbor za jesen/zimu

Ruževi su moj kozmetički fetiš. Imam ih više nego što je razumno i uvek sam inspirisana da ih kupujem, kako za sebe tako i za meni bliske osobe. Vremenom sam se toliko izveštila da sad već bez greške mogu da odaberem "pobedničku" nijansu za mamu, prijateljicu, komšinicu i tako redom. Naziv radne verzije ovog posta je bio Omiljeni ruževi, ali je pokušaj da izdvojim omiljene propao. Te sam na kraju odlučila da vam predstavim moj izbor ruževa za ovu jesen/zimu.


Čak više od polovine karmina koje favorizujem ove sezone su iz Avon ponude, a čak tri iz redizajnirane Ultra Color linije. Novi Avon Ultra Color lipstic se pokazao kao odličan izbor kada je u pitanju odnos cena/kvalitet. Osim toga u ponudi je preko trideset nijansi što je i više nego bogat izbor. Ja sam se odlučila za Blush Nude, Silky Peach i Oxford Wine.


 

Sve tri nijanse su sjajno pigmentovane i pristojno postojane. Formula je fino hidratantna i imaju divan satenski finiš. Za uzvrat, u toku dana ćete po koji put morati da popravite ruž. 


Blush Nude - hladna nude nijansa sa pink podtonom. Prilično elegantna i prilično dnevna.

Oxford Wine - duboka vamp crvena, hladnog podtona. Boja samog ruža izgleda mnogo tamnije i ljubi;astije u poređenju sa bojom koja se dobije na usnama. Ovo je boja vina, prelepa i intrigantna. Uporno tražim priliku da je nosim, mada uz moj svetli ten izgleda previše dramatično.

Silky Peach - nežna svetlija narandžasta. Prava pastelno breskvasta nijansa, nekako je najviše nosim ovih dana. Diskretno oživi lice. Vrlo uklopiva.


Avon Ultra Colour Rich Rubies Princely Plum, je moja omiljena ljubičasta ove sezone. Duboka ali svetlija nijansa sa sitnim pink šimerom. Jedna od onih otmenih boja koje licu daju određeni royal look. Sa više slojeva postaje intenzivnija ali ne i tamnija. Za svetliji ten ovo je savršeno.


Sam karmin je kremast i ne posebno dugotrajan, ali se to može značajno popraviti olovkom, puderom i sličnim trikovima. Svetlucave čestice su vidljive golim okom, ako se baš zagledate u ogledalu, međutim divno su uklopljene uz ovu nijansu. Avon tvrdi da je u formuli ovog ruža prisutan prah pravih rubina.


Od svih Avon ruževa koje sam isprobala ove godine, za mene je najveće iznenađenje Color Trend Lasting Smile Raven. Color Trend je inače linija dizajnirana pre svega za mlađu populaciju, jeftinijeg cenovnog ranga i nešto slabijeg kvaliteta (gledano naravno iz ličnog iskustva). Ne sećam se više u kom katalogu, Avon je izbacio u prodaju nove CT dugotrajne karmine u svega nekoliko nijansi.  

Avon Raven mi je evocirao gimnazijske uspomene i podsetio me na Revlonov ColorStay Lipcolor koji je svojevremeno reklamirala Cindy Crawford, sa napućenim usnama i nekakvom kapicom na glavi. Bili su užasno skupi i sećam se da sam danima odvajala od džeparca, da bih na kraju kupila jedan drugarici za rođendan i jedan crveni za sebe, koji se ispostavio kao previše taman.


Raven je prelepa intenzivna karmin crvena, hladnog podtona. Ima polu mat finish i uklapa se...pa skoro uz sve. Postojanost ovog ruža je zadivljujuća. Ne znam da li ću se prevariti ako kažem da je ovo najpostojaniji ruž koji imam. Ne pomera se sa usana ceo dan, čak ni posle kafe. Dosta se teško skida (fotografija ispod je uslikana nakon konkretnih pokušaja skidanja tupferom, natopljenim micelarnim rastvorom!).


Crème de la crème moje zimske kolekcije je svakako YSL Rouge Volupté #5 Divine Mahagony. O ovom ružu nad ruževima se toliko pisalo, da sam odustala od posebne recenzije. Jedna od najlepših koje sam pročitala je ova


Najpribližniji opis toga kako se osećam dok ga nanosim dala je Mikka sa Mikka's Makeup Box bloga, pa ću je ovom prilikom citirati: "Kada sam ga donijela doma i izvadila iz njegove kutije osjećala sam se kao Gollum iz Gospodara prstenova i sve što mi se vrtilo po glavi dok sam ga gledala bilo je ,,my preeeciousssss!"." Time je gotovo sve rečeno :).


Divine Mahagony je topla zagasito smeđe - crvena boja, najpribližnije boja rđe. Može da se nagrađuje u nekoliko slojeva, od svetlije ka tamnijoj. Mislim da je nikada nisam nanela u punom sloju jer je pigmentacija ekstremna.


YSL Rouge Vibration #16 Woody Rose, divno kremaste formule. Toliko lagan na usnama da se gotovo ne oseća. Intenzivno pigmentovan i hidratantan. Postojanost takođe nije loša, ali ne spada u long lasting kategoriju. Woody rose je topla bakarno žuta, gotovo zlatna boja sa vrlo diskretnim metalik sjajem. Veoma nosiva i uklopiva.


I na kraju, Giorgio Armani Silk High Color Cream Lipstic #18. Luksuzan ruž, bogate hidratantne formule i kremaste teksture. Jedan od onih skupih ruževa koji izgledaju skupo i na usnama. Odlična pigmentacija, postojanost je diskutabilna.


Ovaj ruž sam dobila na poklon i na prvi utisak bila sam ubeđena da mi boja neće stajati. Činilo mi se da ima neki pink podton, ali je na usnama ovo čista crvena. Na meni izgleda nešto tamnije i crvenije nego na swatch/u. Izuzetno je uklopiv i prilagodljiv. Ako ga uklapate uz neki noćni smokey eye look, deluje prigušenije. Ako ga nosite uz neutralniji makeup, postaje dominantan i sofisticirano naglašava usne. Mislim da nemam crveni ruž koji mi savršenije stoji.

Na swatch/evima sam izgubila dosta vremena, ne bih li uspela da dobijem što je moguće verodostojniju fotku, što je prilično nezgodno budući da svaki od ovih ruževa ima nešto drugačiji finiš :D. Elem, evo kako su ispale:



Koje boje i ruževe vi preferirate ove zime?

26 komentara

  1. Ah, da, ovaj post sam iščekivala! Pravi užitak za moje oči i grebuckanje rana koje stvara nemanje YSL ruževa. :/ Iz tvog izbora ipak mi se od nijansi, za ovaj period, najviše svidja Avonov Blush Nude. :) Trenutno mi je favorit Deborah Atomic u nijansi 08 - rozikasto bež nijansa sa šimerom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Deborah Atomic je baš hvaljen, koliko sam uspela da ispratim, međutim nekako se nisam našla u nijansama....ili se nisam još uvek našla u nijansama :D

      Izbriši
    2. Ja imam dve, kada je bila akcija 2 za 1. Pisala sam ranije o njima, meni su ok, ništa spektakularno, ali eto nijansa 08 je našla svoje mesto u mojoj rutini. :)

      Izbriši
  2. Najlepsa su mi ova dva Avon Blush i Oxford :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta dva mogu čak i da se kombinuju, ispadne super boja :D

      Izbriši
  3. Jao Revlon i Sindi =). Secam se reklame i tih ruzeva u crno zlatnim plasticnim futrolama. Strasno su isusivali usne a izbor boja takodje strasan. Jedino su na Sindi izgledali dobro i opet su ih svi kupovali. Imala sam tri i nikad ih nisam do kraja potrosila. Super odabir karmina i odličan tekst.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i drago mi je da se bar neko još (pored moje malenkosti) seća tih karmina :D

      Izbriši
  4. Svi su my preeeciousssss pogotov crveni i braon <3 Swatchevi su savrseno ispali, trud ti se isplatio :) Drago mi je da ti se moja recenzija dopala, sto ne znaci da ne treba i tvoju da procitamo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda...jednog dana...napišem pesmu ili neku poemu :D
      Jer o tom ružu jedino još poezija može da se piše lol

      Izbriši
  5. Taj YSL Divine Mahagony je presavršennn *_*

    OdgovoriIzbriši
  6. A baš me zanimalo kakvi su Avon CT ruževi jer mi se jako dopada nijansa Melondrama i ovaj post dolazi u pravo vrijeme :) Giorgio Armani je pravi ljepotan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i CT Melondrama, ali mi je trenutno previše svetla boja :) Mislim da je od svih nijansi iz te linije Raven onako najintenzivnija. Inače Melon isto ima lepu pigmentaciju, beskrajnu postojanost i interesantno je da taj baš voćkasto miriše.

      Izbriši
  7. Avon ulstra color su mi divni! A totalno sam odusevljena ovim zlatnim YLS swatchem :)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Zdravo, prvi put ti pisem ali pratim tvoj blog vec duze vreme i jako mi se dopada nacin na koji opisujes proizvode :) Ova recenzija je super i sigurno si me ubedila da kupim Raven ruz :D Sto se tice Divine Mahagony ruza, da li postoji neka slicna nijansa u Avon-ovoj ponudi Ultra Color ruzeva? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čestitam na prvom komentaru i puno hvala :)
      Iskreno, mislim da ne postoji ni približno slična. Kada bi se pomešali Buttered Rum i Sun Coral možda bi se dobila neka nijansa koja liči.

      Izbriši
  9. Svidjaju mi se Avon Oxford wine i Blush nude, kao i taj Armani.
    Ja bas nisam osoba od jesenjih boja, niti toplih tonova smedjeg i bez tipa, jer me umrtvljuju.
    Zimi i u jesen biram zagasitije ciklama, burgundy ili bilo koji od tamnije pink ruzeva plavicastog odsjaja.
    YSL je bas My precious :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si ta srećnica koja može opušteno da nosi sve moguće dark zavodljive nijanse na usnama. Lepo :).

      Izbriši
  10. Odličan izbor! Moj favorit je ipak Avon Raven, iako sam mislila da će biti YSL, no mislim da mi takva nijansa baš ne bi pristajala.

    OdgovoriIzbriši
  11. Jao, super je opis YSL ruža :))) Sviđa mi se i boja, samo nikad ne bih pomislila da će postati popularna, obično se žene masovno hvataju za drugi tip nijansi.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ne zna se koji je lepsi.. ali ovaj Giorgio Armani mi je posebno lep, bas je moja boja!

    OdgovoriIzbriši
  13. YSL uvek ima tako sjajno dizajnirane proizvode.

    Sa stidom kažem da ni jedan od navedenih nisam probala. :) Doduše imala sam pre par meseci avonov u nude nijansi, s tim što sam ga izgubila pri jednom izlasku. Divni su, i razumem opsesiju. Verovatno bih i ja bila opsednuta da imam malo bolju situaciju sa usnama, jer mi je teško da im vratim hidrataciju, naročito zimi

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam Oxford wine i obozavam ga :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Odličan izbor i preporuke :)

    Odmah bi uzela prva tri Avonova ruža sa swatcha, posebno prvi i treći:)

    Ja ove zime volim boje mesa i crvene ruževe, iako najčešće koristim balzam :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Nisam videla da Oxford Vine ima kod nas u ponudi. Definitivno ga moram imati :)
    U zadnje vreme sam poludela za tamnijim nijansama, a Silky Peach imam i predivan je :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ove avon-ovih sam neke imala,mada sam ostala zatecene procitavsi za Oxford Vine,nisam ni znala da ga ima kod nas,ali bih ga svakako volela imati,inace post je odlican.

    OdgovoriIzbriši