NYX Collection Noir Liquid Black Liner


Kada sam svojevremeno naručivala Nyx dekorativu, između ostalog sam bila u potrazi za finim, crnim ajlajnerom. Moj prvi izbor su gel ajlajneri, ali sam se ovog puta odlučila za tečni iz Noir kolekcije koja nudi čak osam različitih verzija (od olovke do puderastog sa sunđerastim aplikatorom).


The Liquid Black Liner is enclosed with a distinctive applicator that makes precise lining and defining of the eyes smooth and easy. Use it to subtly enhance or create bold lines for your desired look! Drape your eyes with this waterproof, smudge-free formula liner.

 
Noir Liquid Black je pre svega super precizan ajlajner. Mada sa tečnim formulama nemam sjajna iskustva jer su obično previše tečne pa time vrlo rizične za nanošenje, sa ovim ajlajnerom nisam imala sličnih problema. Tekstura je odlične gustine, fino klizi po koži, ne prska i suši se nekom očekivanom brzinom. Koristim ga od septembra i iznenađena sam da je i dalje nepromenjenog kvaliteta i pored čestih otvaranja kutijice. 


Nanosi se vrlo tankom četkicom koja omogućava postizanje izuzetno preciznih linija različitih debljina i oblika, bez ikakvih problema. Držač je neobično dugačak i meni ovo nije pravilo problem, budući da sam navikla na kosu četkicu slične dužine. 


Pigmentacija je sjajna. Ostavlja duboku intenzivno crnu liniju polu sjajnog finiša koja daje poseban classic look i to je ono što mi se, kod ovog ajlajnera, najviše dopada. 


Postojanost je osrednja. Fiksiran sa ostatkom šminke traje nekih 5 - 6 sati. Neprijatno me je iznenadilo što zapravo nije vodootporan. Ni malo. Ni malčice. Vrlo lako se skida vodom i kada to imam u vidu, mislim da je postojanost sjajna. Nisam imala neka neprijatna iskustva razlivanja i sl. ali ne bih se usudila da ga nosim recimo leti. Ovo doduše ima i svojih prednosti prilikom skidanja šminke (nije potreban poseban napor, trljanje tuferom i sl.). Ipak, budući da ga proizvođač reklamira kao waterproof, ovo uzimam kao veći minus.

Nisam primetila nikakve iritacije tokom korišćenja, mada je bitno da napomenem da nemam osetljive oči.


Noir Liquid Black Liner stiže u šarmantnoj kartonskoj kutiji koja poručuje "Be fabulouse". Karakteristično za NYX, dizajn je dopadljiv i ne može da vas ostavi ravnodušnim. 


Zaključak

Kvalitetan intenzivno crni ajlajner sa sjajnom četkicom koja pruža super kontrolu i preciznost pri nanošenju. Nažalost nije vodootporan. Postojanost može da se osigura na pet - šest sati nekim dobrim fiksatorom (recimo NYX Matte Finish sprej za setovanje blago natapkate štapićem preko linije). Međutim, ako očekujete postojanu liniju "od jutra do sutra", ovaj proizvod nije za vas.

Da li koristite NYX dekorativu i šta preporučujete?

8 komentara

  1. Koristim dosta toga od NYX-a i sve obožavam. Njihove pudere uvek preporučujem, stvarno su odlični. A ovaj lajner sam htela da, ali pošto meni krenu suze čim dune vetar nisam sigurna da bi mi bilo najidealnije rešenje, uvek gledam da uzmem neki vodootporan.

    OdgovoriIzbriši
  2. E pa onda dokle god da ima mgde da kupim Eveline Celebrities necu ni da ga menjam. Meni taj tus stoji i kroz mecavu i kad upekne sunce.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobar opis, hvala ti. Kakav je u odnosu na Rimmel, onaj sa cetkicom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rimmel Glam Eyes je zapravo vrlo sličan, što se tiče tečkice, dužine drške, postojanosti. Mislim da je formula ipak manje gustine nego kod NYXa i možda za nijansu slabije pigmentacije (sećam se da sam sa Glam Eyes morala nekoliko puta da "podbljavam" liniju kako bi bila baš deep black. Dakle ako bih birala između NYX Noir i Rimmel Glam Eyes, moj izbor bi bio NYX.

      Izbriši
    2. *izvinjavam se za greške pri kucanju :)

      Izbriši
    3. Hvala :). Malo mi je dosadio Rimmel, pa cu da probam NYX

      Izbriši
  4. Ovo onda definitivno nije za mene.

    Ja od Nyx-a koristim trenutno samo ruževe, bronzer i imam jednu paleticu senki, koju sam dobila na poklon preko bloga Supernova :) Ja obozavam Nyx.

    OdgovoriIzbriši
  5. Dopada mi se četkica <3 Idealna za, kako si napisala, kontrolisano nanošenje. Oprostila bih mu što nije vodootporan ;) Uz par trikova- ne bi mrdao nikuda :)

    OdgovoriIzbriši