Zimska nega: Efikasna zaštita kože ruku

Ako bi me pitali šta se od kozmetike gotovo sigurno ne nalazi u mojoj torbi, bez puno razmišljanja bih rekla: krema za ruke. Zapostavljanje ovog proizvoda datira još iz osnovne škole, a svu krivicu pripisujem časovima klavira.


I danas se jasno sećam završnog junskog ispita i drugarice koja je pre mene svirala pred komisijom. U prostoriji je bilo valjda petsto stepeni, a ona je iz neobjašnjivog razloga nacapala ruke glicerinskom kremom. Čekao me je najstrašniji od svih užasa: masne, klizave dirke. Četrdeset minuta sunovrata kroz lestvicu i ostatak programa rezultiralo je da nikada ne poželim kremu za ruke. Ispravka, da nikada ne poželim da je nosim u torbi i mažem van kuće. 

Kada je nega ruku u pitanju, trudim se da postignem brze i efikasne rezultate raznim pakovanjima i maskama. U principu ne trpim zaštitni film na rukama i ne volim kada nešto "stoji" na površini kože pola dana. Iz tog razloga uglavnom izbegavam parafinske kreme (ne kažem da su loše). Više volim proizvod koji se potpuno absorbuje i koji pruža pravu dubinsku hidrataciju.

Rukavice

Nikakva novost, ali često i sama u brzini zaboravim da ih ponesem. Rukavice čine bar 50% efikasne zaštite ruku tokom zime.

Piling

U ovom periodu koža na rukama potpuno dehidrira pa im posvećujem više vremena. Jednom nedeljno obavezno radim piling, kako bi pakovanje koje potom nanosim dalo bolji efekat. Piling za ruke možete lako da napravite kod kuće (recept) ili da upotrebite bilo koji scrub piling koji inače koristite za lice, a možete i da ga kupite. Ja koristim Oriflame Renewing Hand Scrub piling za ruke sa granulama bademove ljuske i iskreno ne vidim razliku u odnosu na bilo koji drugi. Ne sećam se kad sam ga kupila, dosta dugo traje.

Maske

Posle pilinga ruke tretiram maskom. U principu koristim maske za lice. Nanesem deblji sloj i navučem rukavice (koristim one plastične koje idu uz pakovanje farbe za kosu, ali ako nemate ništa slično možete umotati ruke u foliju). Na ovaj način ih blago zagrevate i koža bolje upija hranljive sastojke. Nakon 15 - 20 min, ruke isperem mlakom vodom (ne toplom). Sjajne rezultate dobijem sa Balea Q10 Anti-Falten kesicom, zatim Multiactiv Natural Balance hranljivom maskom, a odlične su i one voćkaste. Takođe, u ove svrhe preporučujem i Avon Planet Spa Mediterranean Olive Oil hidratantnu masku ili bilo koju drugu hranljivu masku za lice koju nađete

Pakovanje "Uz šporet"

Ima puno recepata za odlična pakovanja koja se mogu napraviti kod kuće. Ja znam za jedan proveren i ekstra brz. Moja baka ima običaj da od gotovog pire krompira odvoji malo u posudu da se ohladi, zatim nanese na ruke i ostavi desetak minuta "za lepotu". Ovo je jedan od najbržih i najefikasnijih beauty tretmana "uz šporet", koje sam imala prilike da isprobam :).

Hidratacija

Ruke najviše volim da hidriram kokosovim puterom (uljem) ili ši puterom. Trenutno koristim Manna 100% organske konzervice od po 15ml i The Body Shop ši puter. Najradije ih mažem pred spavanje, ujutru koža izgleda preporođeno.


Od krema za ruke, trenutno koristim Crabtree & Evelyn Age Defying Hand Remedy sa limunom, medom i korianderom. Preporučila bih je pravim ljubiteljima krema za ruke. Ima sjajnu teksturu, vrlo luksuzan sastav i koža je baš brzo upija.


Kreme za ruke su najprodavaniji proizvod ovog brenda. Mnogo puta nagrađivane za kvalitet, nose laskavu titulu "world's best hand creams". Prilično su skupe ali ako tražite luksuznu hand terapiju, Crabtree & Evelyn će sigurno zadovoljiti i najviše kriterijume.


Moj prvi izbor među drogerijskim kremama za ruke su ove Bioten tube. Prve sam dobila na poklon od Bioten tima, a ove sa fotografije su obnovljene zalihe. Mislim da ima još neka zelena, koju nisam probala. Bioten Perfect Hands Repairing Hand Cream više volim jedino zbog mirisa. Sadrži med i ulje makadamije i miriše predivno. Dubinski hidrira i fino se absorbuje. Bioten Perfect Hands Anti-Ageing Hand Cream je za nijansu teža. U sastavu ima ekstrakt smokve, aktivni sastojak morskog porekla pro-elaskin koji povećava elastičnost kože i UV filtere za sprečavanje tamnih fleka. Moja mama je više koristi. Obe su bez parabena, parafina i veštačkih boja. Cena po komadu je oko 100 i kusur rsd. Pakovanje sadrži 100ml.


Od krema koje prave zaštitni film na koži, mogu da preporučim Garnier Intensive Care Repairing. Podseća me na neku pantenol emulziju na špric, koju smo do skora imali u kući. Sadrži alantoin koji umiruje iritacije i pospešuje regeneraciju tkiva. Nisam sigurna koliko hidrira, ali svakako će zaštiti ruke i ublažiti suve, ispucale delove. Super je za upotrebu ukoliko u toku dana često izlazite iz toplog u hladno i obrnuto.

I za kraj...

Ako ste sa čitanjem stigli do kraja posta, evo jedne mini nagradne igre :). Čekaju vas dve kreme Crabtree & Evelyn Gardeners Hand Therapy i Hand Therapy Collection Rosewater.

Da biste učestvovali, potrebno je da 1. javno pratite blog (preko Google Friend Connecta ili Bloglovina), 2. sharujete sliku putem svojih fb profila ili stranica i 3. uz komentar ostavite svoje ime i kontakt email. Možete se prijaviti do 1. februara u ponoć. Dobitnici će biti objavljeni u nedelju, 2. februara na Moj neseser stranici.

Kako i čime negujete ruke tokom zime?

55 komentara

  1. Uglavnom je to Nivea soft već godinama :) Mada probala sam tu Bioten super je,i odlična mi je krema Ana od don juan-a :) Tijana Blanarik
    tijanablanarik81@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Samo krema za ruke!Leti je neka hidratantna a zimi moze i neka masnija ali posle svakog pranja ruku obavezno namazem kremu,ne mogu da podnesem da mi ruke budu suve
    Anita Stosic
    job.anitastosic@gmail.com
    pratim preko bloglovina kao Anita Stosic

    OdgovoriIzbriši
  3. *Od krema za rike trenutno koristm Oriflame Silk Luxury.Koristila sam ranije dosta DM-ovih krema,gotovo sav asortiman.Najhranjivijom se pokazala Oriflame Hand &Nail Cream.
    Nataša Pivnički
    natasapivnicki81@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  4. i ja iz navike godinama ruke mazem jedino niveom, ona je uvek prisutna kod nas u kuci a ostale kremice koje dobijemo :) obicno koristi moj suprug jer je stalno napolju i ruke su mu izlozene raznim losim uticajima, nazalost..
    julijana.studen@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam neki ljubitelj zime, pogotovo kad su moje ruke u pitanju, cirkulacija mi je slaba sto dodatno otezava zastitu ruku, naravno nigde ne idem bez krznenih rukavica, a za ruke trenutno koristim Yves Rocher Beaute des mains hand beauty care i jako sam zadovoljna.
    FB- Marie Ilic
    GFC - marie ilic
    Bloglovin - marie ilic
    Marija Ilic - masacz48@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlican post, moje omiljene mazalice su kreme za ruke pa sam post procitala u jednom dahu.
    Imam dosta krema koje koristim u zavisnosti od raspolozenja a trenutni favoriti su mi Rose of Bulgaria i Atrix.
    Pratim odavno na GFCu a podelila dam sliku kao Milica Ranisavljevic
    milicica1993@hotmail.com
    P.S. Razmisljala sam da li da ucestvujem jer sam nedavno osvojila nagradu na blogu ali s obzirom koja nagrada je u pitanju, morala sam :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. milenkovic.anastasija@gmail.com
    FB: UnToutPetitCoeur

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja koristim ovaj Oriflame piling, bas dugo traje a odlcan je :)
    Nikad mi palo na pamet nije da koristim masku za lice na rukama, super ideja. :D
    Crabtree I Evelyn tako dobro izgledaju. Želim ih! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Komentarisala sam pre nagradne igre. :)
      stancia@sezampro.rs

      Izbriši
  9. Uglavnom Nivea kremom u kuci, ili malu Dahliu nosim u torbi.

    Pratim te odavno pod imenom Sanja Vecko ex Tadic
    co.jovanovic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Niveu koristim godinama unazad, nikako da se oprostim od nje :D
    Pratim odavno ;)
    FB Jovana Veljkov
    GFC Jovana Veljkov
    MAIL jovanaveljkov@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Obozavam kreme za ruke i redovno ih koristim, trenutno koristim onu od Avon Care linije sa maticnom mlec i Oriflame Roses kremu za ruke sa mirisom ruze. Pre spavanja se obavezno namazem sa jednom od ove dve kremice, jedna mi za po kuci, a drugu obavezno nosim sa mnom u torbicu.
    Volela bih da isprobam ove kremice. :)

    Sabina Mehović
    GFC: Sabina M
    e-mail: sabinam22@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  12. uglavnom Bioten kremu za ruku
    FB Tatjana Stanišić
    tatjanastanisic77@yahoo.com
    Tatjana Stanisic

    OdgovoriIzbriši
  13. Najveci problem sa rukama imam tokom zimskih hladnih dana.Imam osetljivu kozu i ruke mi odmah ispucaju i pocrvene.Zato je tu spas u pravi cas Nivea soft krema za ruke .Koristimo je i ja i moj suprug i prezadovoljni smo.Jer po meni su lepe i negovane ruke olicenje svake osobe.....

    Goran Suzana Zivkovic ,
    gosanks@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Dobila sam LMX kremu za ruke na poklon, i sa njome sam bas zadovoljna.
    FB: Jelena Đurđević
    Bloglovin: Јелена Ђурђевић
    jelenadjurdjevic90@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Ruke mi nisu suve, pa mi je uglavnom dovoljna avonova sa maticnim mlecom. Dosta je masna, uglavnom je koristim samo uvece, predspavanje. A preko dana povremeno namazem avonovu sa glicirinom. Do sada nisam imala potrebe za jacim kremama, ali ovaj pokloncic je super, tako da
    FB:Драгана Анђелковић;
    dragana.andj993@gmail.com;
    Bloglovin:Dragana Anđelković.

    OdgovoriIzbriši
  16. Trenutno koristim Dove a povremeno od Oriflame masku za ruke (iz iste kolekcije kao ovaj piling)
    ove nisam imala prilike da probam :( zbog cene,nazalost
    jasminastankovic.bg@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  17. Hi! I want to invite you to enter my GIVEAWAY, you can win Clarins and more:

    http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    OdgovoriIzbriši
  18. Ne koristim bas redovno kremu za ruke,iako bi trebalo,ali uvek ih imam 2-3.Trenutno koristim 2M kremu sa nevenom i kantarionom.Nije neko zvucno ime,ali je proizvodjac iz mog grada i ono sto je najbitnije,bilje se bere na Staroj planini.
    Nina Manic
    nmanic7779@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  19. Ja sam opsednuta kremama za ruke. Stalno mazem ruke posle svakog pranja, cesto radim piling, imam i one rukavice koje drzim preko noci. Kad god vidim neku novu kremu moram da je kupim. Meni je najbolja krema za ruke do sad Nivea Q10 i volim i onu Specijalnu glicerinsku Hemigal.
    Ivana Milojkovic FB i Bloglovin
    iva-bane@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  20. Ja najviše volim koncentrat kreme od Neutrogene (ha, rimuje se!). :D
    Pratim te preko GFC i BL kao LeClaire i šerovala sam na stranici.
    Tijana - it.is.leclaire@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Trenutno koristim kremu I love... mango & papaya i odlicna je.
    Katarina
    kaciperka@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  22. Moja omiljena krema je Fitogal, nju uvek imam kod sebe...Ponekad kupim jo neku zbog zanimljivih mirisa, a ukoliko mi ruke budu presuve, namažem pantenol ili vazelin, stavim rukavice i prespavam sa tim :)
    Pratim te preko GFC-a, sa ličnog profila Anđelija Stojanović, kao i sa stranice Cosmoholic gde sam šerovala post :)
    Mail cosmoholicme@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  23. P.S. Gde imaju da se kupe ove kremice i koja je cena? Pakovanje je preslatko! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ćao Anđelija :), na koje tačno misliš?

      Izbriši
    2. Uopšte nisam videla da nisam napisala koje :) Mislila sam na ove Crabtree & Evelyn :)

      Izbriši
    3. Ja sam ih kupila baš u Crabtee & Evelyn prodavnici u Čika Ljubinoj. Nešto sam načula da se zatvaraju, ali ne znam koliko je proverena info. U svakom slučaju imaju veliku rasprodaju ovih dana. Takođe, imaju i online store (http://www.ishop.rs/crabtreeandevelyn).

      Predpostavljam da njihove proizvode možeš naručiti i preko nekih online prodavnica, ali nisam za sada proverila kog tačno :).

      Izbriši
  24. Nemam problema sa kozom na rukama, tako da se nega vodi na svakodnevno mackanje kreme. Volim da isprobavam, pa uvek imam nekoliko- trenutno je aktuelna Eucerin , kao i Balea Olive (preporuka)!

    OdgovoriIzbriši
  25. Trenutno mi je aktuelna La Roche Posay krema za ruke, pilinge retko kad koristim, nikad nisam tako puno pažnje posvećivala rukama. :)
    Pratim te svuda kao Dressing Case i Jelena Dragićević.
    Mail: dressingcaseblog@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Koristim Dahlia i Nivea kremu za ruke.
    Desanka Savic, desankasavic@yahoo.com
    Bloglovin: Daca Savic

    OdgovoriIzbriši
  27. Maja Sredojev
    maja.makiss@gmail.com
    jlo flower

    OdgovoriIzbriši
  28. Bas sam pre neki dan potrosila tubicu C&E kreme! Prvi put sam se susrela s njom, drugarica mi je poklonila njenu jer jos se miris nije dopao. Bas dobro neguju ruke, samo sto su mala pakovanja, a cene visoke :)
    Tamara Farmakovski
    misstamaraf@gmail.com
    Share sa blog profila: T's World Of Colors
    Pratim te na BL.

    OdgovoriIzbriši
  29. Uglavnom koristim kremu za ruke zbog prirode posla kojim se bavim. Koristim svaku kremu koja dodje u moje ruke. Najvise mi odgovara Bioten.
    FB Sanja Stanišoć
    Sanja Stanisic
    stanisicsanja8180@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  30. Tijana Markovic
    tijana.markovic.bt@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  31. Slavica Stanisic-fb
    slavicastanisic58@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  32. mackalica imam na svakom ćošku, torbici, noćnom ormariću.... Otkako sam otkrila Cien kremicu (lidl) njome se trackam navečer, a preko dana rotiram kreme ovisno o dijelu stana u kojem sam :)

    Pratim te preko Bloglovina (tonka M)
    FB antonia Mihetec ex Pašiček
    tonka.m@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  33. Najvise volim L'occitane kreme, a skoro otkrih i Avon African Shea Butter &Ginger Extract, odlicna je, brzo upija, neguje i divno mirise

    Nevena Blagojevic
    nevena.blagojevic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  34. Ana Pesic
    andrijana90pesic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  35. Koristim Garnier kremu za ruke ali bih volela da probam i ove. :)
    Aleksandra Milojevic
    hopingfaith13@gmail.com
    Hvala na prilici. :)

    OdgovoriIzbriši
  36. Pratim te preko fb i gfc kao Suzana Sakovic
    ledenod@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  37. Jovana Mladenović, sharliza75@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  38. Dahlia Badem i kolagen krema nije loša, kao ni Bioten. Ivana Mitić
    ivanamiti@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  39. Hvala za ovo divno nagrađivanje :)
    Milica Milošević-Meseldžija
    mmmmilica@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  40. Divne nagradice...
    Jana Cvijović
    jana.linkin@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  41. Najradije koristim Bioten sa narandzastim cepom a kad zagusti Afroditinu kremu za ruke jer je najhranljivija :)
    FB: Jovana Joxy
    GFC: Jovana Miloradovic
    Blogovin: Jovana Joxy
    mjovana1989@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  42. DOVE intesive nourishment deep care najbolja za zimu.
    mira94ue@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  43. Ne mackam dovoljno često ruke ali čim sam u prilici namažem ih niveinom kremom !
    Ranije sam baš imala problem jer bi mi ruke skorz popucale i ponekad i krvarile ali to sebi više ne dozvoljavam! :)
    Slažem se kad kažeš da su rukavice 50% efikasna zaštita zato treba imati dobar par :)
    Maja Mandić
    maja.mandic96@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  44. Imam problema sa prijavljivanjem na blog nazalost, ispunila sam sve uslove pratim te svuda kao Teodora/Lolin svet
    lolinsvetbeograd@gmail.com
    Trenutno koristim bioten kremu za ruke

    OdgovoriIzbriši
  45. Svoje ruke trenutno negujem sa Bioten Perfect Hands Repairing Hand Cream, i po prepuruci iz tvog bloga naručila sam juče Manna SHEA VAJ (ši puterom). Hvala na divnim recenzijama koje nam ulepšavaju ruke i lice zimi.
    Snežana Lazarević
    necanis.vps@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  46. tamara.vojvodic@gmail.com
    trenutno koristi eucerin kremu za ruke sa 5% uree,preporucujem! :)

    OdgovoriIzbriši
  47. Mozes li mi reci gde si nabavila ovaj Manna shea vaj 15 ml, posto ne vidim da ima nigde na njhovom sajtu? Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nabavila sam preko njihovog sajta. Možda ga trenutno nema u ponudi.

      Izbriši