Zimska nega: Top 3 kreme za lice

Mislili ste da nas je prava zima mimoišla? Svi oni prozračni topli dani sa obiljem sunca, koji su se ređali jedan za drugim tokom decembra i januara. I mene su držali u istoj zabludi. Oduševljeno sam komentarisala:" Potpuno neverovatno, iz leta ulazimo pravo u proleće!". Sve do pre neki dan kada se vetar razduvao, sneg razvejao, a živa u termometru skliznula na minus neki podeok.


U ovom periodu koža vrlo lako dehidrira, više je podložna pucanju, ljuspanju i raznim iritacijama pa zahteva dodatnu hidrataciju, negu i zaštitu. Sledeće kreme su moj uži izbor i svaka je, u svom rangu cene, idealna za extra negu i zaštitu lica tokom zime.


Balea Winter Protect krema za lice, 50ml. Prava zimska zaštitna krema bogate formule i konzistencije. Žućkaste je boje i po gustini više podseća na neku emulziju, pa je treba lepo razmazati i utrljati. Koža je upija ravnomerno i lepo, ali sporije pa je ne bih preporučila ispod teže šminke (mada proizvođač navodi da je pogodna kao makeup podloga). 



Formula je obogaćena glicerinom, uljem pamuka i semenki brusnice, a ima i zaštitni faktor 15 što je čini idealnom za zimske uslove. Štiti od hladnog vazduha, vetra i isušivanja u zagrejanim prostorijama, intenzivno hidrira i hrani. Ja je ovih dana nosim kao dnevnu kremu i ne hajem za hladnoću i vetar. Mislim da bi najviše odgovarala suvom i mešovitom tipu kože.

Kupila sam je u Berlinu za nekih 2. Nisam proveravala da li je stigla u naš dm. Ako jeste, javite mi :).


Marigold hidrantna krema za suvu kožu, 30g. Hidrantna krema za svakodnevnu negu suve i dehidrirane kože, na bazi uljanog ekstrakta nevena (uljni ekstrakt cvetova nevena u hladno ceđenom maslinovom ulju). Ne sadrži veštačke boje, mirise, konzervanse i mineralna ulja. Iskreno, ja sam zajubljena u sastav ove kreme :). Puno biljnih ulja, vitamin E, pantenol, propolis..mislim da bi bila pogodna i za osetljivu kožu. 


Formula je tamno žute boje i masnije teksture. Lepo se razmazuje i utrljavanjem postaje kremasta i bela. Absorbuje se relativno brzo i koža je savršeno upija. Ne ostavlja nikakav mastan trag ili film na površini lica, ali se na dodir oseća vrlo tanak zaštitni sloj (pretpostavljam zbog pčelinjeg voska). Meni miriše na propolis. 


Mada već duže vreme koristim Marigold bademovu kremu o kojoj sam već pisala (link) i sa kojom sam jako zadovoljna, kremu sa nevenom volim zbog odličnog umirujućeg protivupalnog dejstva na iritacije i crvenilo. Koža ostaje hidrirana, negovana i lepa. Preporučila bih je osobama sa suvom kožom za svakodnevnu dnevnu negu, kao i osobama sa mešovitom dehidriranom kožom za ciljano nanošenje i zaštitu.

Tuba od 30ml, može se kupiti za 440 rsd.


7 Herbs by Erborian Velouté d'Herbes, 45ml. Možda najinteresantnija, "all-in-one" dnevna krema za višestruku namenu. Formula je bez parabena, zasnovana na sedam čuvenih regenerativnih bilja farmaceutičke botanike. Preporučuje se za svakodnevnu jutarnju negu suve kože, posebno u periodima stresa i godišnjih doba. Može da se koristi i uveče za poboljšan efekat regeneracije. 


Kremu sam dobila na poklon (link) i mada sam bila zainteresovana da je isprobam (zbog svega što u poslednje vreme čitam o Erborian preparatima), sumnjala sam se da će mi odgovarati jer imam mešovitu kožu. Koristila sam je isključivo kao noćnu kremu, ali nisam primetila da mi masti lice, što me je na neki način iznenadilo budući da na ambalaži piše da se ponaša kao "štit".


Ima divnu, laganu teksturu. Formula sadrži sitne zelene kapsule koje se pri nanošenju nežno tope i absorbuju (predpostavljam da su u pitanju bioaktivni sastojci). Interesantno kod ove kreme je da se na jedan poseban način potpuno sjedinjuje sa kožom što je čini izuzetno udobnom za nošenje. Dubinski hidrira i regeneriše i to se može videti već posle par dana korišćenja. Koža je glatka, nežna i blistava.

Miris je pomalo neobičan. Mene asocira na lekovite trave i bilje. Kratkotrajan je i ne posebno intenzivan, ali oštar i zato ne verujem da bi svakome prijao.

Erborian proizvodi se u Beogradu mogu kupiti samo u Metropolitenu. Cena tube od 45ml je 2679 rsd.

Koje kreme za lice koristite u zimskom periodu?

27 komentara

  1. Meni koza u zadnje vrijeme prosto popije sta god na nju da stavim, iako je u sustini i dalje normalna bas primjecujem da je dehidrirana, cak sam se neko vece namazala Pavlovic kremom vjerovala ili ne i koza je ujutru bila ok. Krivim veoma jako centralno grijanje, cak mi i grlo isusuje, uzalud mi ovlazivaci.
    Uglavnom vrtim neke serume- Afrodita, Natural Wealth C serum i sad trenutno novi Balea Cell 2u1, oko ociju i nazolabijalno mazem ulje marelice i to je to.
    Mislim da cu probati Weleda nar kreme i tu Balea Winter iz tvog posla. Privlace me i Mixa kreme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni koža baš loše reaguje na hladan vazduh i kada se temperature spuste obavezno mažem zimske kreme. Ulja mi ipak maste kožu više nego što volim.
      Ne pamtim kada sam poslednji put videla Pavlovićevu kremu :)

      Izbriši
  2. Ovu Marigold sam kupila kada si pisala o njoj, koristim je već skoro mesec dana i skroz mi je super, samo što je moja ona za mešovitu kožu. Stvarno odlično hidrira.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da si zadovoljna :). Ja sam svakim danom sve više oduševljena njihovom kozmetikom.

      Izbriši
  3. Joooj sto bih da probam tu Erborian kremicu!

    OdgovoriIzbriši
  4. *Pre mesec dana potrošila sam Dr.Hauschka tonik za lice i kremu od dunje.Bila sam oduševljena efektom.Moja koža je bila zategnuta i tonirana kao da je tretirana puderom.Utisak je sličan kao kod delovanja krema sa termalnom vodom Avene i Vichy,samo što biljne kreme više ishranjuju, a manje otklanjaju subjektivni osećaj umora.
    Sada koristim Avon Family Care sa ovsem.Nega je zadovoljavajuća.Ono što sam primetila je da ova hidratantna formula sakuplja pore,pa mi je lice blago pigmentisano tamo gde imam sebuma.To očas prođe,ali nema takav kozmetički efekat kao skuplje kreme.Takođe,ispomažem se i hidratantnim maskama za lice,dok ne potrošim ovu kremu.Jedini spas biće poklon u nekome od darivanja,jer sam zaista navikla na nešto bolje.
    Mada stvarno ne želim da budem nametljiva.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super izbor, kada je ovakvo vreme krema nikad dosta :) Taman cu da pogledam tu Baleinu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ubih se dok nađem kako da ostavim komentar :D
    Iskreno, imam malu zalihu krema, ali zato kad potrošim Erborian bi stavila u razmatranje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izvinjavam se :D dorađujemo dizajn i funkcionalnost lol
      Koliko sam videla u Metropolitenu, ova krema postoji u varijanti za suvu i masnu kožu, mada je ova koju ja imam (a koja je navodno za suvu) meni i mojoj T zoni savršena. Čak mislim i da mi pore izgledaju sitnije.

      Izbriši
    2. Sviđa mi se novi izgled:)
      Pišem polako, da ne budem polu pismena ;D
      I meni se u zadnje vreme dešava da mi prijaju kreme za suvu kožu, a moja nije suva :)

      Izbriši
  7. Dobri stari Pantenol :) Dermatolog mi je savetovao ili Galenikin ili Crystaldermin, pantenol krem, da koristim kad god imam nekih problema sa kožom, u vidu sušenja, ljuspica, ili samo neželjenih reakcija na neke proizvode. Istina nisam imala potrebu za njim u poslednjih skoro godinu dana, ali prošle zime me je bukvalno spasao. Koža mi je inače osetljiva, masna i sklona aknama- dobitna kombinacija za reakciju na bilo kakvu promenu godišnjeg doba :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam Crystalderma Pantenol gel krem i slažem se da je jako delotvoran kod oštećene i nadražene kože :)

      Izbriši
  8. trebala bih provjeriti da li ima ove Balea kreme kod nas u Dm-u, privlači me :)
    trenutno koristim Hipp hranjivu kremu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baleu sam baš juče videla tako da je definitivno ima :)
      Za Hipp sam čitala da je sjajna.

      Izbriši
  9. Pridruzujem se pohvalama Erboriana i bas bih probala ovu kremu, jer sam odusevljena proizvodima koji me nikad nisu privlacili, ali ove zime se ne razdvajam od njih - Erborian anti wrinkles rich healing balm, teglica sa bogatim, gustim ultraregenerativnim balzamom za zonu oko oka koja mi je nova omiljena zimska nocna okoloocna krema. Mada, kome ne smeta sjaj jer je ipak balm u pitanju, moze i kao dnevna. Umiruje, hrani, hidrira - izuzetna. I zaista dugo traje iako je pakovanje 7 ml. A drugi proizvod je 7 herbs highly repair healing balm, rekla bih slicna stvar samo u tubi. Nju povremeno uvece utrljavam u nazolabijalne bore, ili na neke jako suve delove koze (npr.kada je nos poceo da mi se peruta od zime pre neki dan). Pohvale i za CC HD kremu, ali to je off topic... Sve u svemu, puno toga sam probala i koristim od kozmetike, ali Erborian me sve vise osvaja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na tako detaljnim preporukama. O Erborian preparatima za sada nailazim samo na francuske recenzije (a ni one nisu brojne), pa mi je svaka info dragocena :).

      Izbriši
  10. Ja za lice sada koristim Bepanthen. I bas mi prija. I to koristim mast. Stavim je uvece i ujutru je koza divna i ni malo masna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, ja se ne bih usudila :). Čak se ne usuđujem ni ulje da stavim na lice, nekako čudno reaguje i odmah se pojavi extra sebum.

      Izbriši
  11. Ova Balea kremica ima i kod nas da se kupi. Ja sam je videla u DM u Nevesinjskoj i u Kneza Milosa. Razmatrala sam da li da je uzmem, posto me privlace ove kuglice voca naslikane na njoj, ali jos cu razmisliti. Nije ni skupa, mislim da je 325,oo din.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za obaveštenje. I ja sam je skoro ugledala u Kneza Milosa :)
      I odusevila sam se kada sam shvatila da imaju još mnogo toga što sam snimila u Berlinu :D

      Izbriši
  12. Može li neka od ovih kremica da se poredi sa Avene Cold creme? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam imala prilike da probam Avene Cold Creme (još lol), a pošto znam da Avene ima sjajne kremice ne bih želela da se upuštam u neko nepravedno nagađanje :).

      Izbriši
  13. Dobro vece. Htela bih da mi predlozite neku od ovih krema(izbor je odlican),za mog supruga. Ima osetljivu kozu lica,pre godinu dana je imao i rozaceu.Koja bi bila odgovarajuca krema za njega,godina ima 29.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od ove tri, možda bi najviše odgovarala Marigold budući da je bez veštačkih mirisa, a sadrži i ulje ekstrakta nevena koji je poznat po blagotvornom i protivupalnom dejstvu. Međutim, moja prva preporuka bi bila Bioderma Sensibio AR kao intenzivan tretman za osetljivu i reaktivnu kožu podložnu crvenilu :).

      Izbriši
  14. Hvala od srca na tako brzom odgovoru.
    Od danas sam vas pratioc,slucajno sam Vas pronasla na fb. Nabavicemo kremu i javiti rezultate.

    OdgovoriIzbriši