Alverde Clear Waschcreme sa lekovitom glinom

Alverde kozmetika nekako nije uspela da se probije do polica mog kupatila. Od proizvoda za negu lica do sada sam koristila anti-age serum i duo korektor za podočnjake. Početkom februara, odlučila sam da kupim Alverde Clear Waschcreme Heilerde.


U poslednjih par nedelja, primetila sam da mi se lice više masti u T-zoni, a pojavilo se i par bubuljica. Kako sam u isto vreme istrošila pene i gelove za umivanje, ova krema je došla kao poručena.

Alverde Clear krema za umivanje sa lekovitom glinom oslobađa kožu od nečistoća i viška masnoća. Smiruje već postojeće iritacije i sprečava pojavu novih. Podstiče prirodnu ravnotežu kože.

Ovo nije klasična umivalica. Kremaste je teksture. Konzistencijom i bojom više podseća na blatnu masku. Mada u uputstvu piše da sa malo vode treba napraviti penu, ova stvarčica ne peni. Ja je nakon čišćenja ostavim na licu bar još pola minuta, pre nego što sve dobro isperem.


Kao aktivne supstance za pranje, sadrži blage tenzide dobijene iz prirodnih masnih kiselina kokosa. Takođe, u sastavu su prisutna bio-ulja i supstance sa antibakterijskim dejstvom među kojima i ekstrakt korena divljeg ruzmarina (cimicifuga racemosa). Kao i svi Alverde proizvodi, nema sintetičke boje, mirise, konzervanse, mineralna ulja i sastojke životinjskog porekla. 


Nakon umivanja ovom kremom, lice je lepo očišćeno, matirano i zaglađeno. Pore su blago sužene, crvenilo umanjeno. Nisam primetila neko značajno poboljšanje kada su mitiseri u pitanju. Ne isušuje kožu i to je možda najočiglednija razlika u odnosu na bilo koje klasično sredstvo za čišćenje na bazi sintetičkih tenzida (SLS). Ima neobičan miris, ali pošto se radi o prirodnom proizvodu ne očekujem da posebno zanosno miriše.


Stiže u pakovanju od meke plastike sa tvrdim zatvaračem, tako da može vrlo lako da se istisne napolje čak i kad je količina u tubi pri kraju.

Zaključak

Iznenađena sam koliko mi ova krema trenutno prija i razmišljam da nabavim i masku za lice iz iste linije. Mada je namenjena nečistoj koži sa bubuljicama i mitiserima, prilično je blaga i mislim da bi odgovarala i normalnom ka mešovitom tipu. U svakom slučaju, kvalitetan proizvod koji se može nabaviti po vrlo pristupačnoj ceni od (čini mi se) 300 i kusur rsd.

Da li koristite Alverde kozmetiku i šta preporučujete?

11 komentara

  1. nemam iskustva s Alverde kozmetikom, iako imaju mnogo primamljivih proizvoda
    ova krema djeluje zanimljivo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se uvek vrtim oko Alverde polica, ali se teško odlučujem da nešto kupim :D Uopšte ne mogu da objasnim zašto.

      Izbriši
  2. Mislim da ovaj čistač postoji u mini verziji, pa ću proveriti u onim njihovim korpicama. Mada, baš me zanima kakva je maska. Od svih anti-imperfections mazalica, najviše volim maske da isprobavam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaooo bas zanimljivo. Gledala sam ovo par puta ali nikada nisam kupila. Sad cu je bas imti na umu kad potrosim ovo sto trenutno koristim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam ovo gledala neka tri meseca, pre nego što sam je ubacila u korpu :D

      Izbriši
  4. Nekako uvijek preskočim police s njihovom kozmetikom, tako da ne znam ni šta sve imaju u asortimanu. Moram obratiti pažnju :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Imala sam nekoliko susreta sa Alverde kozmetikom, ali uz sve napore i zelje nisu mi se pokazali efikasnim. Koristila sam kremu za lice, senku, njihovo "labelo", cak i ono ulje od ruze sa suvu kozu lica. Eventualno da pohvalim highlighter u olovci. Uvek me privuce polica, cak se i uhvatim za neki proizvod...ali uspem da se savladam da ne kupim :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. ovo zvuči jako zanimljivo, volim proizvode tog tipa, a nekako nikad ne "snimim" što sve Alverde ima u ponudi :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Trenutno koristim Alverde tonik sa morskim algama za mesovitu kozu i super mi je.Oseti se na alkohol ali ne isusuje mi lice jer nemam onaj osecaj zategnutosti nakon nanosenja i ulje od ruze koje je zapravo miks vise ulja.Ono je namenjeno suvoj kozi,ali zbog jojoba ulja u sastavu prija i mojoj mesovitoj.A imala sam nekad okoloocnu kremicu sa goji bobicama i dobila blagi osip oko ociju od nje : /

    OdgovoriIzbriši