Parfem & Priča: Truth or Dare by Madonna

Ja sam od onih što veruju da određeni parfem pronalazi vas, a ne obrnuto. Donese ga povetarac dok sedite u gradu, osetite ga na nečijoj kosi, osmehne vam se u liftu ili vas sačeka u kancelariji. Ako jednog dana neočekivano pokuca na vrata u vidu poklon paketa, ne možete da kažete da ste zatečeni :). 


Madonin prvenac, Truth or Dare, promovisan je još 2012. godine. Inspiracija za kreiranje ovog parfema je bio, ni manje ni više, legendarni Fracas. Mada sam znatiželjno propratila celu kampanju oko lansiranja, dugo sam izbegavala susret sa testerom. Činilo mi se da postoji opravdan rizik da mi se ne dopadne. A onda sam ga krajem prošle godine dobila na poklon.


Miris je intenzivna kompozicija belog cveća. Otvara se notama gardenije, nerolija i kremaste tuberoze. I onda traje, uz dašak jasmina na maznoj vanili i trunčici mošusa. Mada savršeno uklopljena, tuberoza je ipak ta koja mirisu daje karakter i izvesnu dozu vanvremenske klasike i seksipila. Ovo je parfem zbog koga ćete razmotriti crni tuš i crveni ruž kao opciju br. 1.

Postojanost je odlična. Traje satima i jedan je od onih pulsirajućih mirisa koji se u naletima vraćaju i iznova osvajaju. Vrlo je opojan i sigurno će zavladati prostorijom. Dugo ostaje na koži i ne treba ga ni slučajno dodatno špricati u toku dana. Zamišljam ga na otmenoj ženi izgrađenog stila, koja vas pogledom prekida u pola rečenice i već u startu gubite svaku raspravu. Ima tu neku izraženu dominantnost u kojoj se lično ne nalazim.

Od celog parfema, zapravo jedino bočicu mogu da povežem sa Madonom. Neobična i dopadljiva, ali na pomalo napadan način. Ima slim oblik i royal look. Belo staklo u kombinaciji sa zlatnim poklopcem i svedenim "M" znakom, kojim dominira krst (naravno).



 
Zaključak

Iznenađujuće kvalitetan parfem. Ne posebno originalan, ali dovoljno senzualan i moćan da bude zapažen. Ko voli tuberozu, predlažem da ga potraži po parfimerijama. Često ga viđam na popustima :).

20 komentara

  1. E ovo bih volela da probam! :) Bocica mi deluje primamljivo i misticno, vise kao rock /punk stil, pokusavam da zamislim miris :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je miris potpuno iznenadio tom nekom klasičnom notom, u pozitivnom smislu.

      Izbriši
  2. Ja sam prilično dosadna kada su parfemi u pitanju, jedina dva koja su me potpuno osvojila su J'Adore Dior i Bvlgari Omnia Crystalline, pa rotiram ta dva, godinama nisam koristila ni jedan više parfem :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne obracam puno paznje na parfeme, ali si ga jako lepo opisala! :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Madonna je napravila Truth or Dare po uzoru na poznati Fracas i velika je ljubiteljica tuberoze koja je dominantna i u njenoj parfemskoj kreaciji. Meni se tubroza u parfemima ne dopada tako da mi ni ovaj parfem nije "legao" no posjeduje kvalitet po pitanju aure i sillage-a. Bez obzira na parfemski ukus, ovo je prilicno kvalitetno uradjen parfem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Madona je koristila Fracas, Robert Piguet. To je jedna od najpoznatijih tuberoza. Klasika.
    BIće da joj je bio jedan od uzora.
    Negde sam čitala da je parfimeru dala imena nekoliko parfema koje voli, pa joj je on povremeno donosio ono što bi kreirao na probu. Ne da se preterano angažovala.
    Ljiljana

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je ova ambalaža naprosto fantastična! Sam parfem ne mogu komentirati jer ga nisam pomirisala a on je ipak i sasvim individualan izbor. ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Probala davno, zapravo sam zaboravila i miris i karakteristike. Sjetit ću se idući put da ga testiram još jednom :)

    OdgovoriIzbriši
  8. U opisu sam uživala, upijala sam svaku tvoju reč. Vidi se da ti se ovaj parfem zaista dopada, a da ćeš u sebi još naći način na koji ćeš ga najlepše nositi. Što se mog čula mirisa tiče, a nakon tvog opisa, urazanog u male sive čelije moram ga probati :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Pomirisala sam tester i nije ostavio snažan utisak na mene, ali verujem da i nije za ,,moje doba''. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Od Madone sam očekivala više. Ipak je ovo još jedan u nizu mainstream parfema, i naslanja se na klasike (Fracas i Amarige recimo). Postojanost je istina 6 do 8 sati i isplati se s te strane, ali je dry down nekako baš čudan, na ne baš prijatan (mome nosu) našin. Malo zaglušujući. Jesli li probala možda Kim Kardashian eponimni parfem? Slična priča, belo cveće na slatkoj vanila-mošus i kokos bazi, ali opet začuđujuće 'nosiv' i ispativ parfem.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zanimljivo, nikad ne bih posegnula za parfemom koji nosi Madonino ime pošto mislim da smo potpuno različit tip žena, ali po sastojcima i opisu ovaj bi mi se ipak mogao svideti :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam ga još nanjuškala, ali posle ove recenzije moram :)

    OdgovoriIzbriši
  13. A, gde može da se pomiriše ovaj parfem? :)

    OdgovoriIzbriši
  14. *Težak izbor parfema.Sada sam prešla na toaletne vode.Koristim The Body Shop Moroccan Rose i DM-ov Flower Dream.Body Shop je standardno dobar i postojan,a DM je za svakodnevno osveženje i nekako je više letnji miris.Od ozbiljnih parfema tu je Hugo Boss Femme koju svima toplo preporučujem.
    Prošle godine upoznala sam u SEPHORI u Beogradu The Fame novi parfem Lady Gage.Bio me je zaista impresionirao jer je zaličio na moja dva omiljena teška,noćna parfema.Diorov prvi POISON i Lancome-ov Magie Noire.Čak je bio i dugo na mojoj nadlanici.Vidim da je ove godine Lejdi Gagu smenila Madona i da ona igra na sličnu kartu.Samo njen dizajn ne podseća na Diora već na Trusardi.Provereno Italijanke u pohodu na svet parfema.

    OdgovoriIzbriši